Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Ποιό είναι το τέλειο Μυστήριο του Χριστιανισμού;

 

Το τέλειο Μυστήριο του Χριστιανισμού γίνεται γνωστό με την πείρα σε κάθε ψυχή δια μέσου Θείας ενεργείας, η οποία είναι η έλλαμψη του επουρανίου φωτός με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.

Τώρα όμως πιστεύουμε ότι με την έλλαμψη του Πνεύματος αφαιρείται το σκοτεινό κάλυμμα της ψυχής, από τις πραγματικές πιστές και άξιες ψυχές, γι’ αυτό ήρθε στη γη μας ο Χριστός και ευδόκησε να φτάσουν σε μέτρα αγιότητος εκείνοι που πιστεύουν αληθινά.
Αυτή η έλλαμψη του Πνεύματος δεν είναι μόνο σαν μια αποκάλυψη νοημάτων και φωτισμός της Χάριτος, αλλά μία βέβαιη και αδιάκοπη έλλαμψη υποστατικού φωτός μέσα στις ψυχές.
Κάθε ψυχή που με τη δική της επιμέλεια και πίστη αξιώθηκε να ντυθεί από εδώ τελείως το Χριστό με την εσωτερική πληροφορία της Χάριτος, μυείται από τώρα στη γνώση όλων των ουρανίων μυστηρίων.
Κατά δε την μεγάλη ημέρα της αναστάσεως, και το σώμα της θα συνδοξασθεί με την ίδια δόξα και θα αρπαγεί στους Ουρανούς από το Πνεύμα.
Οπότε θα αξιωθεί να γίνει όμοιο με το δοξασμένο σώμα του Χριστού μας και έτσι θα κληρονομήσει και την αιώνια χαρά στη Βασιλεία των Ουρανών, μαζί με το Δεσπότη Χριστό μας.

Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος.

romioitispolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου