Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Γέρων Γεώργιος: «Σε ποιο σημείο της ιστορίας είμαστε...»

 

geron georgios 2

Σχολιάζοντας την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την πρώτη εντολή “ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου. αὕτη πρώτη ἐντολή”, ο Γέροντας Γεώργιος μίλησε για την αγάπη και τη δικαιοσύνη του Θεού, ως νομοθέτη αλλά και για τον άνομο διάβολο.

“Δεν συγκρούονται οι νόμοι των ανθρώπων με το Νόμο του Θεού;” θα αναρωτηθεί ο Γέροντας Γεώργιος που θα τονίσει ότι το “αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου” δεν υπάρχει σε κανένα ανθρώπινο νόμο.

Ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί επίσης στον Δίκαιο Συμεών τον Θεοδόχο και τον Άγιο Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη, ο οποίος είχε λάβει το χάρισμα να κρίνει τους πολιτικούς και τους εκκλησιαστικούς ηγέτες.

Αυτές τις ημέρες κυριαρχεί το σκοτάδι, θα πεί ο Γέροντας Γεώργιος και θα συμπληρώσει ότι το μοναδικό φως που υπάρχει είναι οι Γραφές.

Οι ανθρώπινοι νόμοι δεν εξυπηρετούν τη Βασιλεία το Θεού και τη Σωτηρία μας, θα αναφέρει ο Γέροντας Γεώργιος και ότι όλοι αυτοί που εξουσιάζουν μας οδηγούν με τον φόβο στο απόλυτο σκοτάδι και δικτατορία.

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί σε ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο αιώνα αλλά και συμβαίνουν σήμερα, που δείχνουν σε ποιό σημείο της ιστορίας βρισκόμαστε, με βάση όσα αναφέρονται στις Γραφές.

Τέλος θα συμπληρώσει ότι “ο Χριστός μας άφησε χρόνια ελεύθερους και τώρα θα καθαρίσει η ήρα απ’ το στάρι. Ζούμε στις εποχές τις Αποκάλυψης, ζούμε ότι λένε οι Γραφές…”


 romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου