Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ένας αδελφός ρώτησε τον πατέρα Κλεόπα αν ήταν καλύτερα να μείνει στο μοναστήρι ή να επιστρέψει στον κόσμο. Και ο πατέρας του απάντησε: -Μείνε εδώ, μη βγαίνεις στον κόσμο. Υπάρχουν Σόδομα και Γόμορρα!

 





Μάθε να νηστεύεις!  Έφαγα μια πατάτα την ημέρα, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα χαρείς να έχεις μια πατάτα την εβδομάδα, αν θα την έχεις και αυτή!

 ***

 Λίγο πριν την αναχώρηση του πατέρα Κλεόπα στον Κύριο, δύο Χριστιανοί από την κοινότητα Poiana Teiului ήρθαν κοντά του και έλαβαν την ευλογία.  Τότε ο γέρος, ζητώντας μια χρήσιμη λέξη, τους είπε:
 -Πηγαίνω στον Κύριο από τώρα, αλλά σε περιμένουν δύσκολες στιγμές!

 ***

 Ένας άλλος αδελφός είπε στον γέρο:
 - Πατέρα, αν πρόκειται να είμαστε στη φυλακή για την πίστη μας και αν αλλάξει η σκέψη μας μέσω της ύπνωσης, φταίμε;
 - Κανείς δεν μπορεί να σε αλλάξει αν έχεις το «Κύριε, Ιησού...» στην καρδιά σου.  Όταν λες "Κύριε, Ιησού...", ξεσπάει όλη η κόλαση, πες το από την καρδιά σου!

 ***

 Ένας αδελφός ρώτησε τον πατέρα Κλεόπα αν ήταν καλύτερα να μείνει στο μοναστήρι ή να επιστρέψει στον κόσμο.  Και ο πατέρας του απάντησε:
 -Μείνε εδώ, μη βγαίνεις στον κόσμο.  Υπάρχουν Σόδομα και Γόμορρα!

 ***

 Κάποτε ο πατέρας ήταν στο νεκροταφείο και είπε αυτά τα λόγια σε μερικά αδέρφια:
 - Λοιπόν, παιδιά, είστε ψηλοί σαν τα έλατα, αλλά σαν τα έλατα μπορείτε να πέσετε σε μια καταιγίδα, γιατί δεν φυτεύετε τις ρίζες σας στις Αγίες Γραφές και στη ζωή των Αγίων Πατέρων, που είναι σαν βιβλίο για εμάς.

 Αρχιμανδρίτης Κλεόπα Ήλιε, 1912-1998

 Πηγή: Προφητείες και χριστιανικές μαρτυρίες για τη σημερινή εποχή, Εκδοτικός Οίκος Cartea Ortodoxă, Αλεξάνδρεια, 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου