Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΤΟ "ΕΙΔΕ" 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Ο ΗΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...

 Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚ. ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 

ΜΕΡΟΣ 2o
ΒΙΝΤΕΟ

 
Μετά την 3η σάλπιγγα (και την προειδοποίηση του Chernobyl κατά της Πανθρησκείας, που ξεκινάει επίσημα τότε (1986), αλλά δεν σταματάει μέχρι το τέλος του κόσμου), ήχησε η 4η σάλπιγγα.  Αυτή έχει τα χαρακτηριστικά της 6ης σφραγίδας, αλλά ηπιότερα, διότι δεν είμαστε στα χρόνια του τελικού Αντιχρίστου, οπότε και θα γίνει «σεισμός μέγας» πνευματικός.

Δηλ. ενώ στην 6η σφραγίδα έχομε ολική συσκότιση: «Και έγινε σεισμός μέγας. Και ο ήλιος έγινε μαύρος σαν σάκος τρίχινος και η σελήνη όλη έγινε σαν αίμα» (6:12), στην 4η σάλπιγγα η συσκότιση των ουρανίων σωμάτων έφτασε μέχρι το τρίτο του φωτός τους: «...χτυπήθηκε το ένα τρίτο του ήλιου και το ένα τρίτο της σελήνης και το ένα τρίτο των αστέρων, για να σκοτεινιάσει το ένα τρίτο από αυτά, και η ημέρα να μη φωτίσει κατά το τρίτο της και η νύχτα ομοίως». (8:12).

Στο υλικό πεδίο, που ζούμε σωματικά, το χαρακτηριστικό γεγονός της 4ης σάλπιγγας είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση που σκοτεινιάζει τον ουρανό από διάφορες αιτίες.  

Από μετρήσεις που είχαν προηγηθεί, είμασταν περίπου στο σκοτείνιασμα του ηλιακού φωτός κατά 30% λίγο πριν την έκρηξη στις 20 Μαρτίου 2010 του Ισλανδικού ηφαιστείου. 

Με την εκσφενδονισθείσα απ’ αυτό στον ουρανό τέφρα, που διέκοψε και τις αεροπορικές συγκοινωνίες στην Ευρώπη για ένα μήνα, θεωρήσαμε ότι επισφραγίστηκε η 4η σάλπιγγα με το προβλεπόμενο απ’ αυτήν σκοτείνιασμα του ουρανού κατά το ένα τρίτο (1/3). 

(Διάφορες άλλες αιτίες ήταν οι πόλεμοι και τα αποτελέσματά τους, όπως πχ το κάψιμο των πετρελαιοπηγών του Κουβέϊτ το 1991, η τέφρα από την έκρηξη του ηφαιστείου των Φιλιππίνων Pinatubo την ίδια χρονιά, η απότομη εκβιομηχάνιση της Ανατολής μετά την έναρξη της παγκοσμιοποίησης το 1990, ιδίως Κίνας και Ινδίας, οι εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές κλπ). 

Πρόκειται για το φαινόμενο της «πλανητικής σκίασης» (Global dimming),  πολύ σημαντικό για τη σωστή κατανόηση των καιρικών φαινομένων, το οποίο όμως παρασιωπάται.
 
Η 4η σάλπιγγα, αντίστοιχα προς τη σκίαση της γης, μας προειδοποιεί στο πνευματικό πεδίο για τη μειωμένη κατά το ένα τρίτο (1/3) ικανότητα να αναγνωρίζομε τι είναι κατά Χριστόν ωφέλιμο και τι όχι, στον καιρό της. 

Δηλ. μας πληροφορεί ότι τότε η εμπάθεια των ψυχών των ανθρώπων, που είναι και σκοτείνιασμα του νου τους, έφτασε σε οριακό σημείο, από το οποίο και μετά, αν δεν υπάρξει μετάνοια, ακολουθούν οι πολύ μεγαλύτερες πνευματικές πτώσεις και καταστροφές των επομένων τριών σαλπίγγων.

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, λέει ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, και όταν αυτός φανερώθηκε κάθε σκιά, όχι μόνο ειδωλολατρική αλλά και αυτή των τυπικών του Μωσαϊκού νόμου έπαυσε: «Αλλά φάνηκε ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, και η σκιά έπαυσε. Διότι υπάρχοντος του ηλίου η σκιά κρύβεται (χάνεται)». (Εις την προδοσίαν του Ιούδα και εις το Πάσχα, PG 49: 373-392).

 Το «σκοτείνιασμα» των ψυχών, αφορά πρώτα και κύρια τους Χριστιανούς, γιατί οι μη Χριστιανοί δεν γνωρίζουν τον Χριστό και βέβαια δεν ατενίζουν σ’ αυτόν για να φωτισθούν. Αναμένουν, όμως, λίγο φως, για να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις (και ότι αυτό συνεπάγεται στις επιστήμες, τα γράμματα και τις τέχνες), από τους φωτισμένους Χριστιανούς.  

Και είναι οι Ορθόδοξοι, μόνο, που μπορούν να χρησιμεύσουν ως δεύτερα φώτα, διότι αυτοί (αν δεν αμελούν) λαμβάνουν χάρη καθαριστική και φωτιστική των ψυχών τους από τον θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό και τα άγια Μυστήρια της Εκκλησίας Του.

Όσο πιο εμπαθής είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο ιδιοτελής είναι η προσφρά του στους συνανθρώπους του και υποκριτική η αφιέρωσή του στον Θεό. 

Έτσι πχ δίνει φανερά, μπροστά στους ανθρώπους, ελεημοσύνη «προς το θεαθήναι αυτοίς», από κενοδοξία  (για να τον δουν δηλ. και να τιμάται απ’ αυτούς σαν ελεήμων. Ματθ. 6:1). Και υποκριτικά προσεύχεται ενώπιον όλων για να φανεί σαν ευσεβής και ενάρετος, αλλά χάνει το μισθό του, λέει ο Κύριος. (Ματθ. 6:5).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου