Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αποκαλυπτικό: Πράγματα και θαύματα βρήκαν σε λογαριασμό αρχιμανδρίτη της Μoνής Αββακούμ.

 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ανακριτές για τα στοιχεία που παρέθεσε εμπορική τράπεζα και αφορούσαν τον λογαριασμό ενός εκ των αρχιμανδριτών της Μονής Αββακούμ.

Η αποκάλυψη του τραπεζικού του λογαριασμού έγινε μετά την έκδοση δικαστικού διατάγματος το οποίο αιτήθηκαν οι ανακριτές που εξετάζουν καταγγελίες του μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, για οικονομικά σκάνδαλα στη Μονή.

Πληροφορίες του Philnews αναφέρουν ότι έχουν εκδοθεί διατάγματα αποκάλυψης για τρία πρόσωπα, δυο αρχιμανδρίτες και για τρίτο άτομο που συνδέεται με τη Μονή.

Χθες, μια εμπορική τράπεζα της Κύπρου έδωσε στοιχεία αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε σ’ αυτήν ο ένας εκ των αρχιμανδριτών και φαίνεται πως αποκαλύπτονται πολλά για τα χρήματα που διακινούνταν στη Μονή.

Από πληροφορίες που εξασφαλίσαμε, φαίνονται ποσά για τα οποία θα πρέπει να κληθεί ο κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού να δικαιολογήσει την πηγή τους. Αν και δεν φαίνεται να πρόκειται για τεράστιο ποσό, εντούτοις, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης τόσο ως προς την κίνηση του λογαριασμού όσο και για μεταφορές μικρών ποσών στην Ελλάδα.

Εξετάζεται κατά πόσο τα χρηματικά ποσά που εμφανίζονται στην τραπεζική κατάσταση του ιερωμένου, προήλθαν από εμβάσματα, καταθέσεις ή άλλης μορφής συναλλαγή καθώς και από ποιους.

Οι ανακριτές αναμένουν στοιχεία και από άλλες εμπορικές τράπεζες τόσο για τον συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη, όσο και για τους άλλους δύο μοναχούς, ώστε όλα να αναλυθούν λεπτομερώς και ακολούθως να κληθούν για εξηγήσεις και διευκρινήσεις.

Στοιχεία ζητήθηκαν και από το Τμήμα Κτηματολογίου, τον Φόρο Εισοδήματος και τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις για ζητήματα που τους αφορούν και ακόμη να διαβιβαστούν στους ανακριτές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ως τώρα εξετάσεις του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που ήταν εγκατεστημένο στη Μονή, φαίνεται πως αν οι αστυνομικές αρχές δρούσαν αμέσως μετά το επεισόδιο της 5ης Μαρτίου με την «εισβολή» κουκουλοφόρων και άλλων, ίσως να περισωζόταν ολόκληρο το οπτικοακουστικό υλικό που υπήρχε καταγραμμένο.

Τώρα εξετάζεται κατά πόσο αυτό που έχει στα χέρια της η Αστυνομία ως τεκμήριο, είναι μέρος αυτού που υπήρχε και εάν η έφοδος των κουκουλοφόρων εντός της Μονής έχει αλλοιωθεί.

Όλα εξετάζονται, όπως μας αναφέρθηκε, ενδελεχώς και θα αξιολογηθούν στην ώρα τους και αφού υπάρχει μια πλήρης εικόνα για το τι συνέβαινε στη Μονή με τα αποκαλούμενα θαύματα, μέσα από μαρτυρίες πιστών, τι έγινε την 5η Μαρτίου και τα όσα επακολούθησαν.

philenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου