Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Γέρων Γεώργιος: ''Γέμισε ο τόπος από Φαρισαίους''

 

gerontas georgios 1

Το θέμα της πραγματικής μετάνοιας και της παραβολής του ασώτου υιού ήταν το επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου, ο οποίος θα αναφέρει ότι η εκκλησία έχει ευχή προς μετανοούντα και όχι προς εξομολογούντα, τονίζοντας το γεγονός ότι και ο Άγιος Πορφύριος όταν πήγε στο Άγιον Όρος μικρό παιδί, όπως ο ίδιος έλεγε, ότι εξομολογήθηκε δεν το ξαναέκανε.

Ο Γέροντας Γεώργιος με αφορμή τους αντιχριστιανικούς νόμους, τόνισε ότι ο Χριστός όταν ήρθε μας έδωσε την τελειότητα, δεν ήρθε να συμβιβαστεί με μας, αλλά μας είπε να γίνουμε Άγιοι.

Ο Χριστός κατήργησε τη φύση, θα πει ο Γέροντας Γεώργιος και αυτοί σήμερα μας μιλούν για το παρά φύσιν;

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στα πρότυπα των Επισκόπων, όπως ήταν ο Μακαριστός Αντώνιος Σιατίστης και αναφερόμενος στην παραβολή του ασώτου, είπε πώς ο πατέρας της παραβολής δεν εξέτασε αν ο υιος είναι καλός ή κακός, έβλεπε τα παιδιά του το ίδιο.

Έτσι είναι o Θεός θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα συμπληρώσει ότι "όποιος νομίζει ότι είναι λίγο καλύτερος από τον άλλο, είναι σε μεγάλη πλάνη..Ο ουράνιος πατέρας μας έχει όλους το ίδιο".


 

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στους ανθρώπινους νόμους και καυτηρίασε το γεγονός ότι αυτοί που εξουσιάζουν είναι οι πρώτοι που παρανομούν, ενώ θα αναφερθεί ότι και ο ίδιος όταν πήγε στον Άγιο Πορφύριο πήγε ως άσωτος υιός και ο Άγιος ήταν όπως ο Θεός Πατέρας.

romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου