Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΠΑΤΉΡ SAVADIE BASTOVI!!!


 Δεν υπάρχει πιο εύκολη αδυναμία από την αποθάρρυνση. Από τότε που γνωριζόμαστε, χρειαζόμασταν ενθάρρυνση. Από τα πρώτα βήματα, από τον πρώτο φόβο για τα κοτόπουλα, τα σκυλιά, τη βροχή, τον αέρα. Υπάρχει πιο φοβερό πλάσμα από τον άνθρωπο; Είμαστε τόσο εύθραυστοι.

Δικαίως αποθαρρυνόμαστε, γιατί με τις δικές μας δυνάμεις δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εξάλλου, είμαστε το μόνο πλάσμα που ξέρει ότι θα πεθάνει. Πώς μπορείς να είσαι περήφανος μετά από αυτό; Μόνο στον Χριστό έχουμε τόλμη και μόνο στο όνομά Του και από Αυτόν μπορούμε να την εμπνεύσουμε στους άλλους.

Γνωρίζοντας ότι όλοι αποθαρρυνόμαστε τόσο εύκολα, δεν είναι σωστό να αποκαλύπτουμε τους φόβους και την αποθάρρυνσή μας στους άλλους. Το κάνουμε αυτό από αγάπη γι' αυτούς, φυλάγοντας τις ψυχές τους ώστε να μην αναλάβουν την αδυναμία μας.

Γι' αυτό η Εκκλησία διέταξε το μυστήριο της εξομολόγησης όπου αποκαλύπτουμε τις αδυναμίες, τους φόβους και τις αποθαρρύνσεις μας, αλλά δεν το κάνουμε στους αδύναμους όπως εμείς, γιατί και έξω τους ενοχλούμε, δεν παίρνουμε ανακούφιση ή βοήθεια. αλλά μόνο πολλαπλασιάστε την αδυναμία.

Το να δείχνεις καλοσύνη στους άλλους είναι ο χριστιανικός τρόπος. Και σε όσους φροντίζουν την αδυναμία του πλησίον τους και δεν βάζουν στους ώμους τους τα δικά τους προβλήματα, ο Θεός έρχεται σε βοήθεια και ως ανταμοιβή τους σηκώνει τη λύπη μετατρέποντάς τη σε χαρά.

apantaortodoxias.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου