Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Η εμφάνιση του Χριστού ήταν κοντά στο Κίεβο, όπου προειδοποίησε ότι σύντομα θα ερχόταν να κρίνει τους ανθρώπους και τους οδήγησε να πουν σε όλους γι' αυτό

«Σύντομα, σύντομα θα έρθω να κρίνω τον κόσμο. Πες μου, ας μετανοήσουν όλοι οι πόρνοι και οι μοιχοί· αν μετανοήσουν, θα συγχωρήσω. Δεν θα συγχωρήσω αιρετικούς και υποκινητές. Λίγος χρόνος απομένει, θα έρθω σύντομα, οι αμαρτίες και οι ανομίες σας έφτασαν στον παράδεισο». - είπε ο Κύριος όταν εμφανίστηκε κοντά στην πόλη του Κιέβου.

Πολύ πρόσφατα ανακαλύψαμε μια ενδιαφέρουσα καταχώρηση για την οποία θα μιλήσουμε σήμερα. Όσο για το πόσο σίγουροι μπορείτε να είστε για την αυθεντικότητά του, μπορούμε να πούμε τα εξής:

«Σύντομα, σύντομα θα έρθω να κρίνω τον κόσμο. Πες μου, ας μετανοήσουν όλοι οι πόρνοι και οι μοιχοί· αν μετανοήσουν, θα συγχωρήσω. Δεν θα συγχωρήσω αιρετικούς και υποκινητές.

- Το 1926, στις 30 Ιουλίου, περίπου στις 8 το πρωί, κοντά στο Κίεβο, μεταξύ των χωριών Demidovo και Glebovka, συνέβη ένα ασυνήθιστο γεγονός. Οι συμμετέχοντες ήταν δύο νεαροί βοσκοί: ο εντεκάχρονος Nikolai Maksimovich Kuprienko και ο δεκατετράχρονος Emelyan Ivanovich Feshchenko. Περιγραφή αυτού του γεγονότος δημοσιεύτηκε στο τεύχος του Κυριλλικού περιοδικού Νο. 3 για το 2001, το οποίο δημοσιεύτηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρου. Ωστόσο, το αρχικό κείμενο της περιγραφής του φαινομένου συντομεύτηκε σημαντικά και παρουσιάστηκε με τη μορφή περίληψης, ενώ παραφράστηκε ο ευθύς λόγος του Σωτήρος, γεγονός που οδήγησε σε παραμόρφωση και μείωση του σε ελάχιστο όγκο. Η τύχη των αναφερόμενων νεαρών δεν καλύπτεται στο περιοδικό.

Αλλά μια άλλη εκδοχή του ίδιου του φαινομένου μεταφέρθηκε από τους μοναχούς της Λαύρας του Κιέβου Pechersk και Pochaev κατά τη διάρκεια της Νηστείας της Κοίμησης του 2001 και εγκρίθηκε από πολλούς εξομολογητές και μοναχούς αυτών των μοναστηριών ως αξιόπιστη.

Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες σε ένα άρθρο. Δεν αναλαμβάνουμε να ισχυριστούμε ότι όλα είναι λέξη προς λέξη, αλλά διατηρούνται τα γενικά σημεία.

Σε γενικές γραμμές, μελετώντας αυτό το υλικό, αποδείχθηκε ότι σε αυτό γράφτηκαν πολλά για την εποχή μας, κάτι που προκαλεί έκπληξη, αφού το αρχικό κείμενο χρονολογείται από το 1926.

Ας περάσουμε όμως στην ίδια τη δημοσίευση.

Μια εβδομάδα πριν από το περιγραφόμενο γεγονός, τη νύχτα της 24ης Ιουλίου, ο Σωτήρας εμφανίστηκε στην Emelyan σε ένα όνειρο και είπε:

"Θα Με δεις προσωπικά με ένα άλλο αγόρι. Να είσαι γενναίος και να μην φοβάσαι!"

Μετά από αυτά τα λόγια, ευλόγησε τον Emelyan, σηκώνοντας και τα δύο χέρια και κατευθύνθηκε προς τα ανατολικά, και μετά εξαφανίστηκε από τα μάτια του. Ο Emelyan, συνεχίζοντας να προσεύχεται στον ύπνο του, ξύπνησε από τον ιδιοκτήτη.

Ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα, στις 30 Ιουλίου, οι βοσκοί έβοσκαν βοοειδή και κατά λάθος συναντήθηκαν σε ένα βοσκότοπο. Όταν επρόκειτο να πάρουν πρωινό γύρω στις 8 το πρωί, ο ουρανός φωτίστηκε ξαφνικά από κεραυνούς. Ο Έμελιαν σκέφτηκε:

«Γιατί η αστραπή έλαμψε τόσο δυνατά;»

Στο οποίο ο Νικολάι απάντησε:

«Μάλλον θα βρέξει σύντομα».

Αλλά ο Emelyan αντιτάχθηκε:

«Τι είδους βροχή αν ο ουρανός είναι καθαρός και δεν υπάρχουν σύννεφα ή άνεμος;»

Τότε ο Νικολάι απλώς παρατήρησε:

«Λοιπόν, ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να συμβεί».

Λίγη ώρα αργότερα, ο ουρανός στα δυτικά απέκτησε μια ροζ απόχρωση και εμφανίστηκε ένας τεράστιος σταυρός, που έλαμπε σαν ήλιος, η κορυφή του έφτανε στον ουρανό και το κάτω μέρος του ήταν δύο άρσινες μακριά από το έδαφος. Κάτω από τον σταυρό υπήρχε ένα σύννεφο που φαινόταν να στηρίζει τον σταυρό. Ο σταυρός, με πλάτος περίπου ενάμισι αρσίν στις εγκάρσιες ράβδους, δημιουργούσε ένα φόντο πάνω στο οποίο φαινόταν καθαρά η μορφή ενός άνδρα που στεκόταν στη διασταύρωση των γραμμών του σταυρού.

Αρχικά, ο Σταυρός, συνοδευόμενος από μια ανθρώπινη μορφή, φαινόταν στα παιδιά να βρίσκεται σε αρκετή απόσταση, σαν μισό μίλι μακριά, αλλά σύντομα τους πλησίασε. Ο Νικολάι, παρατηρώντας πώς τους πλησίαζε ο εκθαμβωτικός Σταυρός, πιασμένος από φόβο, πρότεινε στον Έμελιαν να φύγει, νομίζοντας ότι αυτό ήταν έργο κακών πνευμάτων. Αλλά εκείνη τη στιγμή τον σταμάτησε ο λόγος του Θεού, λέγοντας:

«Όχι, είμαι καθαρός!»

Εκείνη τη στιγμή, τα παιδιά έμοιαζαν να έχουν γίνει πέτρα, χωρίς να μπορούν να κινηθούν. Συνειδητοποιώντας την κατάσταση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας της ανθρωπότητας, στάθηκε μπροστά τους, τυλιγμένος σε υπέροχο φως και απερίγραπτη λαμπρότητα. Το θεϊκό του πρόσωπο ήταν αόρατο, γιατί έλαμπε πιο λαμπερά από τον ήλιο και ήταν πιο λευκό από το χιόνι. Το μεγαλείο Του ήταν ακατανόητο· χάρη και ουράνια αρώματα έβγαιναν από Αυτόν.

Όταν τους μίλησε ο Σωτήρας, ένα είδος φλόγας ξεπήδησε από το στόμα Του και η φωνή Του αντήχησε σε ολόκληρο το σύμπαν. Τα κάτω ρούχα του έλαμπαν ροζ, και τα πάνω ρούχα του λαμπρό μπλε, και φαινόταν πεταμένα στον αριστερό του ώμο, όπως αυτά των επισκόπων... Στο αριστερό του χέρι κρατούσε ένα ανοιχτό Ευαγγέλιο και σήκωσε το δεξί του χέρι για να ευλογήσει. Ένα επτάχρωμο ουράνιο τόξο απλώθηκε γύρω από τον Σωτήρα, κατεβαίνοντας με τις δύο άκρες του στα σύννεφα πάνω στα οποία στηριζόταν ο Σταυρός. Στεκόταν με όλο του το μεγαλείο, περιτριγυρισμένος από ένα ουράνιο τόξο. Τα Χερουβείμ αιωρούνταν από πάνω Του και στα πλάγια υπήρχαν δύο Άγγελοι, γύρω από τους οποίους πετούσαν άλλοι Άγγελοι, αντιπροσωπεύοντας μόνο κεφάλια με φτερά.

«Παιδιά, μη με φοβάστε και μη φύγετε. Εγώ είμαι ο Ιησούς, ο Κύριος ο Θεός σας, ο Σωτήρας του κόσμου, ο Υιός του ζωντανού Θεού, που βασιλεύει στον ουρανό. Ήρθα να μεταφέρω την εντολή Μου στον εσύ», απευθύνθηκε στα αγόρια σιγά, αλλά με τρόπο που τα λόγια Του ακούγονταν σαν σε ολόκληρο το σύμπαν. «Ας χαθούν όλες οι πόρνες, οι μέθυσοι, οι βλάσφημοι, οι καπνόφιλοι, οι υβριστές, οι βλάσφημοι του Θεού, όσοι απορρίπτουν και ντρέπονται για τον Σταυρό, όπως οι σεχταριστές. Ας φύγουν οι αμαρτωλοί από τα μάτια Μου και ας χαίρονται οι δίκαιοι ενώπιον του Κυρίου! ”

Μετά από αυτά τα λόγια, οι Άγγελοι ύψωσαν το τραγούδι του Τρισαγίου στον ουρανό: «Άγιος ο Θεός» ακούστηκε από τη δεξιά πλευρά, «Άγιος Ισχυρός» ανέβηκε από κάτω προς τα πάνω και «Άγιος Αθάνατος» και άλλοι έπαινοι ακούστηκαν από όλους μαζί.

«Σύντομα, σύντομα θα έρθω να κρίνω τον κόσμο. Πες μου, ας μετανοήσουν όλοι οι πόρνοι και οι μοιχοί· αν μετανοήσουν, θα συγχωρήσω. Δεν θα συγχωρήσω αιρετικούς και υποκινητές.-2

Αφού οι αγγελικές χορωδίες τελείωσαν το τραγούδι τους, ο Παντοδύναμος τους απευθύνθηκε με τα λόγια:

"Παιδιά μου, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο, αλλά μόνο λίγοι από αυτούς ανήκουν σε Εμένα. Ένας μικρός αριθμός ανθρώπων ακολουθεί τις εντολές και τις διδασκαλίες Μου, που βρίσκονται στο Ιερό Ευαγγέλιο. Η πλειοψηφία έχει παραδοθεί στη δύναμη του τον διάβολο και υποτάσσονται στην επιρροή του, στην οποία προσχώρησαν οικειοθελώς. «Στην Αγία μου Εκκλησία υπάρχει σχίσμα μεταξύ των κληρικών: σχισματικοί ιερείς, συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών και Ζιβιστών, καθώς και άλλοι αιρετικοί κληρικοί, οδηγούν το ποίμνιο στην καταστροφή. Την ίδια στιγμή, δίκαιοι ιερείς κατευθύνουν τους ενορίτες τους στη Βασιλεία των Ουρανών».

Μετά από αυτά τα λόγια ο Σωτήρας πρόσθεσε:

«Παιδιά μου, κοιτάξτε Με προσεκτικά, για να μείνει η εικόνα Μου στη μνήμη σας, στα σπίτια σας, και θα σας θυμάμαι μέχρι την έβδομη γενιά. Γυρίστε στον Ορθόδοξο δούλο Μου και πείτε του να κάνει την Κατανυκτική Αγρυπνία και τη Θεία Λειτουργία. .

Εκείνη τη στιγμή, οι άγγελοι άρχισαν να ψάλλουν και πάλι επαίνους: «Η ψυχή μου μεγαλύνει τον Κύριο και το πνεύμα μου αγαλλιάζει στον Θεό, τον Σωτήρα μου».

Όσοι συμμετείχαν στο μυστηριώδες τραγούδι συνέχισαν τα εγκώμια, ψάλλοντας «Σε ψάλλουμε, σε ευχαριστούμε, Κύριε», και οι άγγελοι έψαλαν πολλούς ύμνους – «Η Υπεραγία Τριάδα», «Η Παναγία μου Βασίλισσα» και άλλους ύμνους. .

Τότε οι ουρανοί φάνηκαν να ανοίγουν, τα σύννεφα χώρισαν και ο Σωτήρας κατέβηκε, συνοδευόμενος από τις Ουράνιες Δυνάμεις, και διακήρυξε:

«Αλίμονο στους Ουκρανούς, Ζιβιστές, Ανακαινιστές μητροπολίτες και επισκόπους που εγκαινίασαν τις αιρέσεις, αφού οι ιερείς που έχουν αμαρτήσει δεν θα λάβουν συγχώρεση ούτε σε αυτόν ούτε στον επόμενο αιώνα. Οι απλοί άνθρωποι (οι λαϊκοί) μπορούν να συγχωρέσουν τις αμαρτίες τους αν μετανοήσουν ειλικρινά. Αλλά θα τους τιμωρήσω για την αποστασία τους από την Ορθόδοξη πίστη, για το γεγονός ότι άρχισαν να σκίζουν τα θεία Μου άμφια και να δυσφημούν την Αγία Αποστολική Μου Εκκλησία! θα γράψουν τους πιστούς μου υπηρέτες στο Βιβλίο της Ζωής και θα βάλουν την Αγία Σφραγίδα στα μέτωπα όσων φέρουν τον φόβο του Θεού μέσα τους. Προσέξτε πολύ για να μην εξαπατηθείτε και μην υποταχθείτε στον Αντίχριστο, που θα μπει μέσα το ιμάτιό μου και να κάνει τεχνητά θαύματα ενώπιον του λαού, πάρε τον θρόνο στον ιερό ναό και παράγγειλε να δημιουργήσει μια εικόνα του εαυτού του. Μια τέτοια εικόνα θα έχει την ικανότητα να μιλά και να κινείται σύμφωνα με το θέλημα του διαβόλου. Ο Αντίχριστος φοβάται του σταυρού και θα εγείρει διώξεις εναντίον του Πρώτα θα υπάρξει μια κομμουνιστική σφραγίδα - ένα πεντάκτινο αστέρι, αλλά μην το αποδεχτείτε - αυτή είναι η αρχή της θλίψης. Θα έρθει η ώρα που θα υπάρξει σκληρός διωγμός κατά των πιστών που δεν δέχονται τη σφραγίδα του Αντίχριστου στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπό τους και δεν προσκυνούν την εικόνα του. Τότε αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν χωρίς σφραγίδα, δεν θα μπορούν να πάνε από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, νερό και φαγητό θα αφαιρεθεί από αυτούς τους ανθρώπους. Θα απαιτηθεί εκ των προτέρων υπογραφή και όσοι υπογράψουν θα εφαρμόσουν τη σφραγίδα του Αντιχρίστου και όποιος την αποδεχτεί δεν θα συγχωρεθεί ούτε σε αυτόν ούτε στον επόμενο αιώνα.
Πριν έρθει η βασιλεία του Αντίχριστου, θα υπάρξει μια παγκόσμια σύγκρουση. Με την έναρξη της διακυβέρνησής του, ο Αντίχριστος σφετερίζεται τον έλεγχο σε όλα τα ιερά και τα μοναστήρια, με εξαίρεση το μοναστήρι Pochaev. Μετά από αυτό, ο Αντίχριστος θα ανοίξει εκκλησίες και μοναστήρια, αλλά δεν θα εγκριθούν από Εμένα, και η επίσκεψη σε αυτά θα είναι απαράδεκτη, αφού θα ελέγχονται από τον Αντίχριστο».

Ο Κύριος είπε επίσης:

«Όσοι αγωνίζονται για μοναστική ζωή και ερημητήριο, πρέπει να κάνουν υπομονή και να μην απελπίζονται.
Μετά την παγκόσμια σύγκρουση, θα έρθει η δύναμη του Αντίχριστου. Εσείς, παιδιά μου, έχετε εντολή να κηρύξετε τα λόγια μου χωρίς να φοβάστε κανέναν, παρά τις διώξεις και τη φυλάκιση, μη φοβάστε να μεταφέρετε την αλήθεια ο ένας στον άλλον σε αυτόν τον κόσμο. Όσοι το ακολουθήσουν αυτό θα ανταμειφθούν στο Βασίλειο Μου, έτσι ώστε ο κόσμος να προειδοποιηθεί να μην εξαπατηθεί από τον απατεώνα. Προειδοποιώ τον κόσμο εκ των προτέρων για τον ερχομό του ψευδοπροφήτη.
Ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας σύγκρουσης, ο Αντίχριστος θα αποκτήσει δύναμη. Σας προτρέπω, παιδιά μου, να μεταφέρετε σταθερά τα λόγια μου σε όλους και να μην φοβάστε κανένα εμπόδιο, αν και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε διώξεις και φυλάκιση. Μη φοβάστε να μοιραστείτε τις διδασκαλίες Μου μεταξύ τους, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα λάβετε την ανταμοιβή σας στο Βασίλειο Μου και θα βοηθήσετε να προειδοποιήσετε τον κόσμο ενάντια στην εξαπάτηση του ψευδοπροφήτη. Προειδοποιώ εκ των προτέρων για την προσέγγιση ενός απατεώνα που, με τη βοήθεια της τέχνης του, θα κάνει θαύματα τόσο πειστικά που ακόμη και τα αστέρια στον ουρανό θα φαίνονται να κλονίζονται και θα εκφοβίσει τους πάντες πετάγοντας στους ουρανούς σαν πουλί . Θα εμφανιστεί πρώτα ως ειρηνοποιός, προστάτης των φτωχών και ευλύγιστος στους αδύναμους, μοιράζοντας γενναιόδωρη βοήθεια και κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη των πιστών. Θα τον αγαπήσουν, θα τον ακολουθήσουν και θα τον εμπιστευτούν. Αλλά αυτό θα είναι μια προσωρινή δοκιμή. Σας προτρέπω να πείσετε τον κόσμο, όσο το δυνατόν περισσότερο, να αποκηρύξει τα σημάδια και τις υπογραφές του στα έγγραφα. Με τον ερχομό του Αντίχριστου θα έρθουν δύσκολες στιγμές που οι άνθρωποι θα λαχταρούν τον θάνατο, αλλά δεν θα έρθει. Μια αποτυχία της καλλιέργειας θα οδηγήσει σε πείνα. Τα τρόφιμα και όλα τα αγαθά θα είναι υπό τον έλεγχό του και τίποτα δεν θα εκδοθεί χωρίς το σήμα του. Για τις αμαρτίες του κόσμου και την αποστασία από εμένα, θα κλείσουν οι ουρανοί για τρία χρόνια, δεν θα βρέξει στη γη και θα γίνει τέτοια ξηρασία που θα στερέψουν τα ποτάμια. Οι άνθρωποι θα πανικοβληθούν, θα ψάχνουν τη σοδειά, θα τρέχουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά, αλλά δεν θα τη βρίσκουν πουθενά. Θα υπάρχει ζέστη και λοιμός παντού. Ο Αντίχριστος θα εκδώσει διάταγμα που θα απαγορεύει τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό, να φορούν σταυρούς και να κάνουν το σημείο του σταυρού και να κηρύττουν τον Λόγο του Θεού. Θα διατάξει να αφαιρεθούν οι σταυροί από τις εκκλησίες, να σταματήσουν οι λατρευτικές εκδηλώσεις και να μετατραπούν σε θέατρα και ούτω καθεξής. Τότε ο αδερφός δεν θα αγαπήσει τον αδελφό και θα τον προδώσει μέχρι θανάτου, και θα χυθεί αίμα μεταξύ συγγενών. Όποιος υπομείνει για χάρη Μου θα σωθεί, και όποιος Με αρνηθεί θα δεχτεί τη σφραγίδα του Αντίχριστου, δεν θα τον συγχωρήσω ούτε σε αυτή ούτε στη μελλοντική ζωή. Χρειάζεται προσοχή, θα εμφανιστούν πολλοί αντίχριστοι που θα σας καλέσουν να έρθετε - έλα, έχουμε Χριστό! Μην το πιστεύετε! Θα εμφανιστούν λύκοι με ρούχα προβάτου και όλοι οι κυνηγοί θα πάνε στην καταστροφή».

Είπε επίσης:

"Όλες οι εκκλησίες, με εξαίρεση τον Ποτσάεφ, θα κλείσουν. Όσοι επιθυμούν να ζήσουν σε ορθόδοξα μοναστήρια δεν θα έχουν αυτή την ευκαιρία, αφού τα μοναστήρια θα είναι διάσπαρτα. Ωστόσο, πρέπει να αντέξουν αυτές τις δοκιμασίες. Θα τους προστατέψω για το σθένος τους και δώσε τους τα ιερά μου άμφια και όλα με τη δύναμη της Ιερουσαλήμ μου. Όταν ανατείλει ο Αντίχριστος, ο ήλιος θα χαμηλώσει, το φεγγάρι θα πάψει να λάμπει και οι ουράνιες δυνάμεις θα κλονιστούν. Αλλά το βασίλειο του Αντίχριστου θα διακριθεί από Η παγκόσμια ακτινοβολία του, ακόμη και στους ναούς. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι θα τον λατρεύουν ως θεότητα και θα ανάβουν κεριά μπροστά στην εικόνα του. Τεχν. Το μαρτύριο θα αντιστοιχεί στη δύναμη της πίστης του καθενός: όσοι πιστεύουν αληθινά στον Κύριο μπορεί να μην τους αισθανθούν πλήρως.Ο Άγγελος του Κυρίου θα ενισχύσει τους πιστούς και θα τους ενώσει με τα Ιερά Μυστήρια του Χριστού, αφού κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αντίχριστου η αναίμακτη λειτουργία θα πάψει και οι πιστοί θα στερηθούν το μυστήριο».

Είπε επίσης:

«Πριν από τον ερχομό του Αντίχριστου στη Λαύρα του Πετσέρσκ, το Κύριο Βωμό και ο Σταυρός θα αφαιρεθούν από την εκκλησία και στη θέση τους θα εμφανιστεί ένα κοσμικό σπίτι (το βδέλυγμα της ερήμωσης). Τότε οι άγγελοι θα σηκώσουν το εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μεταφέρετέ το στα σύννεφα στον Θρόνο της Δόξας, μετά από το οποίο θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος και οι άνθρωποι, όσοι έχουν απορρίψει τον αληθινό Θεό θα τον δεχτούν».

Ο Κύριος κάλεσε έτσι:

"Προσευχήσου κάθε μέρα το πρωί, το βράδυ και από τα μεσάνυχτα μέχρι την πρώτη ώρα. Οι ουρανοί ανοίγουν, και οι προσευχές των πιστών φτάνουν στον θρόνο Μου, τις δέχομαι πάντα. Επισκεφτείτε την εκκλησία πιο συχνά, εξομολογηθείτε και μεταλάβετε τα Ιερά Μυστήρια του Χριστός!"

Και είπε:

"Κατά την εποχή του Αντίχριστου, θα χυθεί πολύ αίμα και οι πιστοί θα βιώσουν βαθιά ταλαιπωρία. Η βασιλεία του Αντίχριστου θα διαρκέσει 42 μήνες. Ο Κύριος θα έρθει να κρίνει τον κόσμο τα μεσάνυχτα (αλλά την ημέρα που θα κάνετε δεν ξέρω), λοιπόν, να είστε σε εγρήγορση και να προσεύχεστε αυτές τις ώρες, γιατί ούτε οι Άγγελοι δεν γνωρίζουν την ώρα του ερχομού Μου. Και υπενθυμίστε στους ανθρώπους την ανάγκη για συχνή κοινωνία, αφού η αναίμακτη Θυσία θα τερματιστεί. Όσοι δέχτηκαν το σημάδι του ο Αντίχριστος θα υποφέρει αφόρητα βασανιστήρια και φοβερές ασθένειες. Θα επιθυμούν απεγνωσμένα τον θάνατο, αλλά ο θάνατος δεν θα έρθει. Στην απόγνωσή τους θα προσεύχονται να πέσουν τα βουνά πάνω τους και να τους κρύψουν από τα μάτια του Θεού».

Ο Παντοδύναμος δήλωσε:

"Θα φτάσω αμέσως για να καταδικάσω τον κόσμο. Ας μετανοήσει όποιος αμαρτάνει. Θα δώσω συγχώρεση σε πόρνους και μοιχούς που μετανοούν για τις αμαρτίες τους. Ωστόσο, δεν θα συγχωρήσω τους αιρετικούς και τους υποκινητές του σχίσματος. Ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του, και Ο ερχομός μου δεν είναι βουνά, οι αμαρτίες και οι ανομίες σας έχουν ήδη ανέβει στον ουρανό.
Παιδιά Μου, ενημερώστε τον κόσμο για την εμφάνισή Μου σε εσάς, γιατί ήταν απαραίτητο να προειδοποιήσω την ανθρωπότητα ότι στους τελευταίους καιρούς οι καρδιές τους θα σκληρύνουν και θα γίνουν σαν πέτρα. Σταμάτησαν να πιστεύουν στον Θεό και να ακολουθούν τον Νόμο Του, όπως έκαναν πριν από τον κατακλυσμό. Οι επιστήμονες διακηρύσσουν την απουσία του Θεού, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη μόνο της Φύσης. Εγκατέλειψαν τις ιερές γιορτές, διάλεξαν τις δικές τους και άρχισαν να λατρεύουν τα είδωλα. Ως λαός του Ισραήλ, τους επέτρεψα να υποκύψουν στην έρημο στους «σοφούς» που αρνήθηκαν την ύπαρξη του Θεού. Αλλά υπάρχει Θεός, Παντοδύναμος και Πανταχού παρών, Ανεξήγητος, που με τη μία λέξη Του δημιούργησε τα πάντα ορατά και αόρατα: τελικά, εγώ είμαι ο Δημιουργός ολόκληρου του Σύμπαντος και θα το κυβερνώ για πάντα, το Άλφα και το Ωμέγα, την Αρχή και το Τέλος. Αν και ο Αντίχριστος θα επιτραπεί να κυβερνήσει για λίγο τον κόσμο λόγω αμαρτιών. Θα εγείρει διωγμό κατά της Εκκλησίας, και αυτή θα κρυφτεί προσωρινά από αυτόν στην έρημο, αλλά όπως εγώ σηκώθηκα την τρίτη ημέρα, έτσι και η Εκκλησία Μου θα αναστηθεί και θα θριαμβεύσει για πάντα. Λέω σε όλους: ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ! Και θα δεχτώ τη μετάνοιά σου, γιατί μένει λίγος χρόνος. Και το πιο σημαντικό: σύντομα θα έρθω να κρίνω τον κόσμο! Όλοι οι αμαρτωλοί, πόρνοι, μοιχοί, μέθυσοι, βλάσφημοι, παραβάτες των εντολών Μου και όσοι ντρέπονται να φορέσουν σταυρό πάνω τους και δεν τιμούν τις γιορτές Μου, όπως δεν τηρούν τις νηστείες που έχει καθιερώσει η Αγία Εκκλησία - σαν σεχταριστές και βρωμόστομα. Θα κάψω όλους τους αμαρτωλούς με τη φωτιά της Γέεννας».

Ο Κύριος τελείωσε την Εντολή Του και έδωσε το Άγιο Ευαγγέλιο σε δύο Αγγέλους, ευλόγησε και είπε:

«Σύντομα, σύντομα θα έρθω να κρίνω τον κόσμο. Πες μου, ας μετανοήσουν όλοι οι πόρνοι και οι μοιχοί· αν μετανοήσουν, θα συγχωρήσω. Δεν θα συγχωρήσω αιρετικούς και υποκινητές.-3
- Ώστε σε εκείνο το μέρος (όπως σας εμφανίστηκα) στη μνήμη της Εμφάνισής Μου, να στηθεί Σταυρός και Εικόνα με την ίδια μορφή που εμφανίστηκα σε εσάς, για τη λατρεία του κόσμου.

Γύρισε προς τα ανατολικά και άρχισε να χάνεται πίσω από τα σύννεφα. Αμέσως όλοι οι Άγγελοι εξαφανίστηκαν, αλλά το τραγούδι των αγγέλων ακουγόταν για πολλή ώρα. Στην αρχή είναι δυνατό, αλλά όσο απομακρύνεσαι γίνεται όλο και πιο ήσυχο.

Τότε μόνο ο Έμελιαν και ο Νικολάι παρατήρησαν ότι οι Άγγελοι, που ήταν κεφάλια, τους φαίνονται τώρα με τη μορφή μωρών, περίπου δύο ετών και με μπλε κορδέλες στους ώμους τους και σαν μικρές ανεμοτρομπέτες να κρέμονται πάνω τους.

Τα παιδιά των βοσκών ανέφεραν την εμφάνιση στον ορθόδοξο ιερέα στη Demidovka και μίλησαν για την εντολή του Σωτήρα. Τέλεσε την κατανυκτική αγρυπνία και Θεία Λειτουργία. Η είδηση ​​της εμφάνισης του Σωτήρος στους βοσκούς και για όλα όσα ειπώθηκαν γρήγορα διαδόθηκε στους πιστούς.

Στο ναό έγινε και αγιάστηκε σταυρός κρυφά από τις τοπικές αρχές. Παράλληλα, ο Ορθόδοξος λαός ενημερώθηκε για την ώρα της απομάκρυνσης του Σταυρού από το ναό στον τόπο εμφάνισης του Σωτήρος. Η παραλαβή ήταν προγραμματισμένη για τις 12 τα μεσάνυχτα. Την ώρα που έβγαλαν τον Σταυρό είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα.Δύο ιερείς έφτασαν από γειτονικά χωριά για να βοηθήσουν τον τοπικό ιερέα. Ο κόσμος και οι ιερείς φοβήθηκαν τις τοπικές αρχές. Οι πιστοί στόλισαν τον Σταυρό με λουλούδια και στεφάνια. Επρόκειτο να προσευχηθούν στον Κύριο μέσα στη σιωπή της νύχτας, αφήνοντας τον ναό χωρίς φως ή ψαλμωδία. Μόλις βγήκαν από το ναό, οι ιερείς και ο κόσμος άκουσαν τον κουδούνισμα των καμπάνων και το αγγελικό τραγούδι στον αέρα: «Προκυνούμε τον Σταυρό Σου, Δάσκαλε...»

Οι ιερείς που έφτασαν παραπονέθηκαν στον τοπικό ιερέα γιατί τηλεφωνούσε. Κάναμε μια έρευνα. Το καμπαναριό ήταν κλειστό, δεν υπήρχε κανείς πάνω του, κανένας από τον κόσμο δεν χτύπησε και όλα αυτά ακούστηκαν στον αέρα από τους Αγγέλους. Ο κόσμος μαζεύτηκε με φόβο και τρόμο και μεγάλη χαρά στην καρδιά. Συνοδεύοντας τον Σταυρό, περπάτησαν ήσυχα μέσα στο χωράφι, πετώντας λουλούδια στους πρόποδες του Σταυρού. Μόλις έφυγαν από το χωριό, άναψαν κεριά, και κάποιοι κουβαλούσαν φαναράκια. Περπατούσαν στο χωράφι και τραγούδησαν. Και όταν η πομπή προχώρησε, εμφανίστηκε μια ελαφριά κολόνα με ένα σύννεφο. Κινήθηκε μπροστά από τον κόσμο, δείχνοντας το δρόμο.

Και όταν έφτασε στον προορισμό του, ανέβηκε στα σύννεφα, και ο τόπος έγινε κόκκινος. Και εκείνη την ώρα άρχισαν να χτυπούν καμπάνες από τον Ουρανό, και όταν τοποθετήθηκε ο Σταυρός και η Εικόνα, οι Άγγελοι έψαλαν: «Προκυνούμε τον Σταυρό Σου, Δάσκαλε, και ψάλλουμε και δοξάζουμε την Αγία Σου Ανάσταση».

Οι άνθρωποι που συνόδευαν τον Σταυρό νόμιζαν ότι κανείς εκτός από αυτούς δεν είδε τίποτα, αλλά πολλοί που ήταν στο χωράφι τη νύχτα άκουσαν την πομπή και το χτύπημα της καμπάνας και το αγγελικό τραγούδι, και πολλοί έφυγαν στο χωριό από φόβο. Ο σταυρός τοποθετήθηκε πανηγυρικά στο μέρος όπου εμφανίστηκε ο Σωτήρας στους βοσκούς.

Μετά την τοποθέτηση του σταυρού άρχισε το προσκύνημα των πιστών στον τόπο της εμφάνισης του Σωτήρος. Κάθε Σάββατο, μοναχοί από τη Λαύρα Pechersk του Κιέβου και τη Μονή Florovsky έρχονταν εκεί για να παραδώσουν μια προσευχή. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε για την κηδεία στον υψωμένο σταυρό.

Τα παιδιά που έμεναν κοντά περίμεναν το Σάββατο για να μαζέψουν τα νομίσματα, τα μήλα και τις καραμέλες που άφησαν οι προσκυνητές μετά την προσευχή. Ο διάσημος καλλιτέχνης Krasitsky, εγγονός του Shevchenko, ζωγράφισε τον πίνακα "The Shepherd Boy". Ήρθε στο Demidov και ζωγράφισε την εμφάνιση ενός βοσκού από τη ζωή.

Κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει τον σταυρό στον τόπο εμφάνισης του Σωτήρα για τέσσερα χρόνια. Αλλά το 1930, σε μια συνάντηση του πυρήνα της Komsomol, αποφάσισαν να το καταστρέψουν. Στην αρχή κανείς δεν τολμούσε να το κάνει με τα χέρια του, μετά προσφέρθηκε εθελοντικά: το αγκίστρωσε και, προτρέποντας τα άλογα, το έβγαλε. Λένε ότι αργότερα τον βρήκε η ατυχία.

Παρά την τρέλα που συνέβαινε στη γη, η χάρη του Θεού επισκέφτηκε αυτά τα μέρη περισσότερες από μία φορές. Δεν πίστευαν τότε όλοι οι Δημιδοβίτες στην εμφάνιση του Σωτήρα. Και σύντομα, σαν να ενισχύσει και να υποστηρίξει τους πιστούς, έγινε εδώ η εμφάνιση της Μητέρας του Θεού, η οποία αναφέρθηκε στην εποχή μας από ντόπιους, ζωντανούς μάρτυρες της εμφάνισης της Αγνότερης.

Εμφάνιση της Θεοτόκου

Ένα από τα σωζόμενα χειρόγραφα, απόδειξη της εμφάνισης του Σωτήρος, λέει ότι ο Κύριος διέταξε να στηθεί ένας σταυρός στο Πηγάδι της Χήρας, το οποίο έσκαψαν στο χωριό Demidov στη μεταεπαναστατική περίοδο από τα χέρια χήρων κατά τη διάρκεια ενός έντονη ξηρασία.

Τότε σε όλη την περιοχή δεν υπήρχε πουθενά ούτε σταγόνα νερό και όλοι πήγαν στο Πηγάδι της Χήρας, γιατί μόνο εκεί, με τη χάρη του Θεού, διατηρούνταν το νερό. Η εμφάνιση της Μητέρας του Θεού έγινε ενώ γινόταν προσευχή, όπως πρόσταξε ο Σωτήρας. Εμφανίστηκε στα ανατολικά στις οκτώ το πρωί. Ήταν με μια μπλε ρόμπα, μπροστά της ήταν ένα λαμπερό πιάτο, και όλοι όσοι ήταν εκεί το είδαν, αλλά κανείς δεν επιτρεπόταν να δει τι ήταν ξαπλωμένο στο πιάτο. Τα χέρια της Μητέρας του Θεού ήταν χαμηλωμένα. Ο κόσμος όλος έντρομος, έπεσε στο έδαφος και προσευχήθηκε στην Κυρία. Μετά από αυτό, όλοι όσοι είδαν τη Μητέρα του Θεού άλλαξαν προς το καλύτερο, αλλά οι αρχές απαγόρευαν αυστηρά σε κανέναν να πει οτιδήποτε γι 'αυτό.

Αλλά ο λόγος του Θεού είναι ακαταμάχητος: ο κόσμος θα σωπάσει, και οι πέτρες θα φωνάζουν. Όσο επικίνδυνο κι αν ήταν, οι Ορθόδοξοι κατέγραψαν και διατήρησαν πολύτιμες μαρτυρίες. Και όταν στις μέρες μας οι πιστοί άρχισαν να αναζητούν τον τόπο εμφάνισης του Σωτήρα, αρκετοί ντόπιοι χωρικοί, εντελώς ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, έδειξαν το ίδιο μέρος.

Στο χωράφι όπου εμφανίστηκε ο Σωτήρας, με την πάροδο του χρόνου φυτεύτηκε ένας συλλογικός κήπος, ο οποίος έγινε όμορφος και περιποιημένος. Για κάποιο λόγο, τα δέντρα σε ένα μόνο από τα οικόπεδά του δεν ρίζωσαν - μαράθηκαν και ξεράθηκαν όλη την ώρα. Αυτό το μέρος, με διαστάσεις περίπου 5 επί 10 μέτρα, ήταν κατάφυτο μόνο από γρασίδι και αγριολούλουδα, και στο κέντρο, με ακτίνα δύο μέτρων, φύτρωνε μόνο κοντό, λαμπερό πράσινο, μεταξένιο ανέγγιχτο γρασίδι.

Οι κάτοικοι της περιοχής που διατήρησαν στη μνήμη τους λεπτομέρειες από γεγονότα του παρελθόντος, καθώς και οι συγγενείς των Emelyan και Nikolai, μοιράστηκαν ιστορίες για τις μετέπειτα ζωές τους.

«Σύντομα, σύντομα θα έρθω να κρίνω τον κόσμο. Πες μου, ας μετανοήσουν όλοι οι πόρνοι και οι μοιχοί· αν μετανοήσουν, θα συγχωρήσω. Δεν θα συγχωρήσω αιρετικούς και υποκινητές.-4

Η Daria, μια 82χρονη κάτοικος του χωριού Glebovka, μίλησε για τη δύσκολη ζωή του θείου της Emelyan, ο οποίος, λόγω της πρόωρης ορφανότητας και των δυσκολιών της ζωής, δεν έλαβε εκπαίδευση μέχρι την ηλικία των 14 ετών και ήταν αναλφάβητος. Παρ' όλα τα εμπόδια, μεγάλωσε και έγινε ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος και έμεινε πιστός στην πίστη του, παρά τις απειλές των Μπολσεβίκων που προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να απαρνηθεί τον Χριστό. Οι αρχές του τον οδήγησαν να καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλάκιση και αργότερα να καταδικαστεί σε πρόσθετη ποινή δέκα ετών. Έχοντας ξεπεράσει όλες τις δοκιμασίες στα στρατόπεδα, ο Emelyan επέστρεψε στο χωριό του ως ιερέας, έχοντας χειροτονηθεί κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του.

«Σύντομα, σύντομα θα έρθω να κρίνω τον κόσμο. Πες μου, ας μετανοήσουν όλοι οι πόρνοι και οι μοιχοί· αν μετανοήσουν, θα συγχωρήσω. Δεν θα συγχωρήσω αιρετικούς και υποκινητές.-5

Ωστόσο, οι συμπατριώτες του δεν τον δέχτηκαν με τη νέα του ιδιότητα, κάτι που έγινε πόνος για την Εμελιάν, όπως παραδέχτηκε στην ανιψιά του Ντάρια. Ο Emelyan έζησε όλη του τη ζωή μόνος, χωρίς να κάνει ποτέ οικογένεια. Υπηρέτησε στη Λευκορωσία, όπου ονειρευόταν να χτίσει έναν ναό, αλλά η ζωή του κόπηκε απότομα το 1983 όταν τον έκλεψαν και τον σκότωσαν ενώ μετέφερε χρήματα με τρένο.

Αμήν.

Δόξα τω Θεώ για όλα!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου