Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

" όλα μπορεί να τα δώσει, αλλά θα κρατήσει για τον εαυτό του το ΠΡΩΤΕΙΟ"

 


Για όλα μας ειδοποίησαν οι άγιοι Πατέρες ..

Μέσα στο διάλογο να τα βρούμε με το Βατικανό και να συμπορευτούμε εις κοινούς εορτασμούς και όσα άλλα υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια που δεν  βλέπουμε, ο φιλάνθρωπος Πάπας μπορεί να τα  μας δώσει όλα δηλ. θα συγκλίνει με θέσεις της Ορθοδοξίας και όλοι θα λένε " πόσο καλός είναι ¨...όμως ένα πράγμα θα κρατήσει για τον εαυτό του και αυτό είναι το ΠΡΩΤΕΙΟ .

Απο εκεί και πέρα ας γνωρίζουν οι ιθύνοντες η κοινή πορεία μας θα είναι με την "τρίτη πτώση της ανθρωπότητας " , όπως έλεγε ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτσ αριθμώντας τις πτώσεις με την σειρά - Πρώτη Πτώση των Πρωτοπλάστων - Δεύτερη Πτώση του Ιούδα - Τρίτη Πτώση του Πάπα 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

" Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις: του Αδάμ, του Ιούδα, του πάπα. 

Η ουσία της πτώσεως εις την αμαρτίαν είναι πάντοτε η ιδία: το να θέλη κανείς να γίνη καλός διά του εαυτού του». έτσι όμως εξισώνεται ο άνθρωπος με τον Διάβολο, ο οποίος θέλησε και αυτός να γίνει θεός διά του εαυτού του. 

Η ουσία της αμαρτίας συνίσταται σ' αυτήν ακριβώς την αλαζονική αυταπάτη. Αυτό είναι η ουσία του ιδίου του Διαβόλου, το να μη θέλει τίποτε έξω απ' αυτόν, αλλά να μένει μόνος του, ερμητικά κλεισμένος έναντι του Θεού. 

Η πτώση του πάπα έγκειται στο ότι θέλει να αντικαταστήσει τον Θεάνθρωπο με άνθρωπο"   

Παπισμός κατά τον Γ. Ιουστίνο Πόποβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου