Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η Ζάκυνθος τιμά τον πολιούχο της Άγιο Διονύσιο.

Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε, ο τριήμερος επίσημος εορτασμός της μνήμης του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού της Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου.
Το πρωί, πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου από την Ιερά Λάρνακα, υπό τους ήχους των πλοίων, και τα παραδοσιακά μάσκουλα.
Συγκινιτική ήταν η στιγμή που πλήθος κόσμου γονατιστοί, περίμεναν να περάσει η Λάρνακα του Αγίου από πάνω τους.
Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Κάθοδος του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό και αμέσως μετά ακολούθησε η Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Μαραθώνος Μελίτων, Θηβαΐδος Πορφύριος, Κορωνείας Παντελεήμων, Ζακύνθου Διονύσιος και οι Επίσκοποι Ωλένης κ. Αθανάσιος και Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης.
Τέλος αισθητή ήταν η απουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου από τους εορτασμούς, ο οποίος αναρρώνει μετά την επέμβαση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.                  
Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου