Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Κορωνείας: ''Ο πολιτισμός που οικοδομήσαμε σωριάζεται'' (ΦΩΤΟ).

DSCN5506
Καλλιθέα, Αιμίλιος Πολυγένης
Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 η μνήμη του Αγίου Νικολάου, στον όμωνυμο Ιερό Ναό στην Καλλιθέα.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, ενώ τόνισε ότι "πρέπει να ζητούμε από τον Άγιο να μας, βοηθάει και στις φουρτούνες της ζωής".
Σε άλλο σημείο ο κ. Παντελεήμων, μιλώντας για την σημερινή κατάσταση τόνισε: "Ο πολιτισμός που τόσα χρόνια οικοδομήσαμε και θαυμάζαμε, σωριάζεται αυτή την στιγμή και τα ερείπεια καταπλακώνουν τους πάντες και τα πάντα".
Στη συνέχεια ο εορτάζων Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κλάδης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του στον Ναό, υπογραμμίζοντας ότι "είναι μεγάλη χαρά και ευλογία που σας είχαμε σήμερα κοντά μας".
Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους, την μνήμη του Αγίου Νικολάου καθώς και τους κληρικούς που συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη Κορωνείας.
0
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου