ΡΟΛΟ'Ι'

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Θα προσαρτήσει το ΝΑΤΟ την Ουκρανία; H Ρωσική "αρκούδα"αρχίζει να ξυπνά και σύντομα θα τους πάρει στο κυνήγι με Ισκαντέρ!!!!

Όποιος πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον είναι βαθιά ερωτευμένη με τη «δημοκρατία» στην Ουκρανία πρέπει να χτυπήσει το eBay, όπου τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν έχουν βρεθεί, και είναι προς πώληση στον πλειοδότη. Anti-government protesters carry an injured man on a stretcher in Independence Square in Kiev February 20, 2014 (Reuters / Vasily Fedosenko)

Ή να δώσουν προσοχή στις αρνήσεις  της κυβέρνησης Ομπάμα, που ορκίζεται σε καθημερινή βάση, ότι δεν υπάρχει «πόλεμος proxy» ή Ψυχρός πόλεμος  στην Ουκρανία.
Με λίγα λόγια!Η  Δικομματική πολιτική της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία ήταν πάντα ενάντια στην Μόσχα. Αυτό συνεπάγεται αλλαγή καθεστώτος όποτε είναι αναγκαίο. Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), γεωπολιτικά, δεν είναι τίποτα, αλλά ένα παράρτημα στο ΝΑΤΟ, αυτό που έχει σημασία είναι το ΝΑΤΟ να κάνει την επέκταση των συνόρων του προς την Ουκρανία. Ή τουλάχιστον η  Δυτική Ουκρανία - το οποίο θα είναι ένα πολύτιμο βραβείο παρηγοριάς.
Πρόκειται για μια καθαρά στρατιωτική-κεντρική κίνηση στο παιχνίδι - η λογική του όλου μηχανισμού τελικά αποφασίστηκε στην Ουάσινγκτον,και όχι στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για την επέκταση του ΝΑΤΟ, δεν είναι «δημοκρατία». Όταν το νεοσυντηρητικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η λειτουργός ,Victoria Nuland, είχαν 15 δευτερόλεπτα φήμης  πρόσφατα, αυτό που πραγματικά εννοούσε ήταν "Είμαστε ΝΑΤΟ, F ** k[γ...στε] την ΕΕ". Δεν υπάρχει αμφιβολία, θα υπάρξει μια επείγουσα συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες  την Τετάρτη ,με επίκεντρο την Ουκρανία. Ukrainian opposition leader Yulia Tymoshenko addresses anti-government protesters gathered at Independence Square in Kiev February 22, 2014 (Reuters / Yannis Behrakis)


Κανείς δεν θα διαβάσει ποτέ  στις ΗΠΑ τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης - ή στον ακαδημαϊκό χώρο για εκείνο το θέμα. Ο Καθηγητής του Χάρβαρντ, Francis Boyle μιλά στην Φωνή της Ρωσίας ή του Princeton Stephen Cohen σε ένα πρόσφατο άρθρο για το Έθνος, είναι κραυγαλέες εξαιρέσεις.
Κάθε ενημερωμένος αναλυτής γνωρίζει τον ιθύνων νους αυτής της «πολιτικής», από το 1970, είναι ο  Zbigniew «Η Μεγάλη Σκακιέρα», ο Μπρεζίνσκι. Ο Δρ Zbig ήταν ο μέντοράς  του Πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Κολούμπια και είναι η κορυφαία  μηχανή εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα.
Μπορεί να μαλάκωσαν επάνω σε μια εγκοπή πρόσφατα, υποστηρίζοντας ότι αν και οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνει η υπέρτατη εξουσία σε ολόκληρη την Ευρασία, η Ρωσία και η Τουρκία θα πρέπει να παρασυρθούν από τη Δύση. Ωστόσο, η ιστορική Ρωσοφοβία του ποτέ δεν διαλύθηκε.
Η «Άγια» Γιούλια είναι πίσω.
Όπως είμαστε τώρα στο δρόμο (και πάλι) για την αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία, αυτό δεν φαίνεται μια τέτοια κακή διαπραγμάτευση για μόλις 5 δισεκατομμύρια δολάρια - το ποσό που προσφέρθηκε από τη Νεο-Ταξίτισσα Nούλαντ στον εαυτό της. Συγκρίνετε αυτό με τα άλλα πολυτελή των Μπους-Ομπάμα,στις συνεχές ξένες περιπέτειες, από το Αφγανιστάν και το Ιράκ στη Συρία. Ωστόσο, αναμένουμε μεγάλες προσκρούσεις  στην συνέχεια. Πιο αναμφισβήτητα προοδευτική, καθώς ανήκει στη δεξιά πτέρυγα, κάτοικοι της γενιάς του Google στη Δυτική Ουκρανία και στο Κίεβο φαίνεται να διασκεδάζουν με την αντίληψη ότι η χώρα, σύμφωνα με την αλλαγή του καθεστώτος, θα πρέπει να γίνει αποδεκτή ως μέλος της ΕΕ, θα πάρουν ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο, και θα βρουν μια καλή δουλειά στην Ευρώπη, όπως ακριβώς του πολωνού υδραυλικού και των Ρουμάνων διευθυντών εστιατορίων.
Λοιπόν, δεν είναι πραγματικό. Εάν μόνο θα μπορούσαν να επιβιβαστούν σε EasyJet και να δούν με τα μάτια τους τι συμβαίνει, δουλειά αγορά-σοφός, στη νότια Ευρώπη ή στο Λονδίνο για το θέμα αυτό, τώρα είναι τρομοκρατημένοι, από μια ορδή από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης,για  κατάσχεση στις Αγγλικές θέσεις εργασίας.
Όσο για τους υπερεθνικιστές και ειλικρινά νεο-φασίστες - εντελώς αντι-ΕΕ - το μόνο πράγμα που τους νοιάζει είναι να απαλλαγούν από την αγκαλιά της ρωσικής αρκούδας. Και μετά τι;
Στο πάθος της Δύσης για την «δημοκρατία» είναι τόσο εύκολο να ξεχνάμε ότι η δυτικοί φασίστες της Ουκρανίας ήταν ευθυγραμμισμένοι με τον Χίτλερ κατά της ΕΣΣΔ. Είναι οι απόγονοί τους που έχουν στην πρώτη γραμμή τη βίας σκληρής μορφής την περασμένη εβδομάδα. Και με το δικαίωμα στον τομέα εξακολουθεί να επιμένει ότι θα συνεχίσει να «διαμαρτύρετε». Με αυτή την έννοια δεν μπορεί να είναι οι προτιμώμενες μαριονέτες της Ουάσιγκτον; Είναι μόνο στιγμιαία χρήσιμοι.
Όσον αφορά την πρώην Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο - τώρα  στη Δύση παρομοιάζεται για την κατάσταση της ,με μια ξανθιά Μητέρα Τερέζα - που έχει καλέσει ο Μαϊντάν (Ανεξαρτησία) Πλατεία και οι διαδηλωτές . Μπορούν σύντομα να απελευθερωθούν από την «απελευθερώτρια.» - Μετά από μεγάλη διαφθορά η »Άγια «Γιούλια είναι θποψήφια για την προεδρία τον προσεχή Μάιο.
Η Ουκρανία, η οποία λειτουργεί - στην ανατολή και το νότο - αποτελεί  ιστορικά ρωσική επαρχία, νομίζω η Χάρκοβ ,η Μαύρη Θάλασσα, η Κριμαία. Το ΑΕΠ της χώρας είναι περίπου 157 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το ένα πέμπτο της Τουρκίας (η οποία μπορεί να γίνει το νέο Πακιστάν). Όπως είναι, η Ουκρανία δεν κρατά καμία απολύτως οικονομική αξία στη Δύση (ακόμη λιγότερο αν γίνει η νέα Συρία). Το μόνο «θετικό» θα ήταν η στρεβλή στρατηγική εκ των προτέρων του ΝΑΤΟ.
Όποιος πιστεύει ότι μια βυθισμένη-σε-κρίση  ΕΕ θα αγοράσει την Ουκρανία από το οικονομικό χάος ,θα μπορούσε και πάλι να υποβάλει προσφορά για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ στο eBay. Ή φανταστείτε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να μοιράζει 15 δισ. δολάρια για την Ουκρανία, να εξομαλύνει το εξωτερικό της χρέος, για να μην αναφέρουμε τη μείωση της τιμής του εισαγόμενου φυσικού αερίου - όπως ακριβώς έκανε η Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβρη.
Υποδεχτείτε τους  Ισκαντέρ μου !!!
Το ερώτημα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων τώρα είναι,  ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν,τι θα κάνει. Κάποιος πρέπει να αισθάνεται τον πειρασμό να ανιχνεύσει τους βρυχηθμούς του γέλιου στους διαδρόμους του Κρεμλίνου.
Για αρχή, ο Πούτιν θα αποφασίσει κατά πόσον ή όχι η Μόσχα θα αγοράσει 2 δισ. δολ. σε ουκρανικά ευρωομόλογα μετά υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στο Κίεβο, καθώς έχει αναφέρει η  Gazeta.ru. Το Κίεβο δεν θα πάρει απολύτως τίποτα από τη Μόσχα έως ότου είναι σαφές ότι το νέο καθεστώς θα παίξει μπάλα, προς το συμφέρον της ώστε να κρατήσει την χώρα ενωμένη.
«Αγία» Yulia, από τον τρόπο, αρχικά ρίχνεται στη φυλακή, λόγω της  συμφωνίας φυσικού αερίου που διαπραγματεύθηκε την υψηλή τιμή του,με τους όρους της Μόσχας. Επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα: η Ουκρανία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο, και η ουκρανική βιομηχανία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη ρωσική αγορά. Κάποιος μπορεί να αναμίξει όλες τις αποχρώσεις του πορτοκαλί, μανταρίνι, Campari ή Tequila Sunrise επανάσταση, και να ρίξει στην «προσαρμογή της διαρθρωτικής» διόρθωση που απαιτεί το ΔΝΤ - αυτά τα γεγονότα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Και να ξεχάσει η ΕΕ «την αγορά της Ουκρανίας».
Η συμμορία των Δυτικών - από τους κυρίους τους υπαλλήλους - μπορεί ακόμα να στοιχηματίσετε  εμφύλιο πόλεμο, όπως στη Συρία . Η Αναρχία  - προκλήθηκε από τους νεο-φασίστες. Είναι στο χέρι τους ,οι Ουκρανοί να την απορρίψουν. Μια λύση  θα ήταν ένα δημοψήφισμα. Πάρτε τους ανθρώπους να επιλέξουν μια συνομοσπονδία, μια κατάτμηση (θα υπάρξει αίμα) ή τη διατήρηση της καθιερωμένης κατάστασης.
Εδώ είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Ανατολική και νότια Ουκρανία θα γίνουν μέρος της Ρωσίας και πάλι!Η Μόσχα θα αποδεχθεί αναμφισβήτητα.την Δυτική Ουκρανία που λεηλατείται, η καταστροφή του καπιταλιστικού-στυλ, από τις χώρες της Δυτικής εταιρικής οικονομικής  μαφίας - ενώ κανείς δεν θα πάρει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό διαβατήριο. Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, παίρνουν τις βάσεις τους, «προσάρτηση» στην Ουκρανίας, αλλά και θα πάρετε μυριάδες υπερ-ακριβούς  Ρωσικούς πύραυλους Iσκαντέρ κλειδωμένους στη νέα κατοικία τους. Τόσο μεγάλο μέρος για την Ουάσιγκτον και την «στρατηγική εκ των προτέρων».      http://rt.com/op-edge/will-nato-annex-ukraine-414/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.