Είναι ένας παπάς - πρότυπο. Εδώ και 2 χρόνια έχει αναλάβει τα κηρύγματα της Ενορίας του και το φιλόπτωχο ταμείο, προώθησε το κατηχητικό παιγνίδι, όπου συμμετέχουν πάνω από 50 παιδιά και μάλιστα έστησε ομάδα ηθοποιίας που οι συμμετέχοντες σ΄αυτήν όπου να΄ναι θα αρχίσουν τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και το ευχαριστώ; Ειδοποιήθηκε αρμοδίως,  από την Αρχειπισκοπή Κρήτης, πως λόγω των…κακών του σχέσεων με άλλο παπά της Ενορίας, θα πρέπει να φύγει κακήν- κακώς, με δυσμενή μετάθεση στην ενορία του Κοιμητηρίου Ηρακλείου!
Οι πληροφορίες λένε ότι όλα ξεκίνησαν από τις προσπάθειες του 34χρονου παπά να επιχειρήσει να
βάλει τάξη στα οικονομικά της Ενορίας. Κάποιοι που κάνουν του…κεφαλιού τους ενοχλήθηκαν, καθώς δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στο εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας. Μάλιστα πολλοί κάνουν λόγο για μη χρηστή οικονομική διοίκηση. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως η συγκεκριμένη εκκλησία είναι σε μια περιοχή από τις πιο πλούσιες του Ηρακλείου και παρότι άρχισε να κτίζεται πριν από χρόνια και είναι ακόμα ημιτελής, οι πιστοί έχουν κάθε λόγο να διερωτώνται τι γίνεται με τα οικονομικά της.
Η σπουδή λοιπόν του νεώτερου ιερέα για έλεγχο και διαφάνεια στα οικονομικά, ενόχλησε κατά πως φαίνεται τον προϊστάμενο του, που απαίτησε και πέτυχε την απομάκρυνση του 34χρονου από την Ενορία. Στα αξιοσημείωτα πάντως είναι πως μόλις πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος με επίσκεψη που έκανε στην εκκλησία απένειμε τα εύσημα στον παπά προσωπικά για το κοινωνικό και εκκλησιαστικό έργο που πραγματοποιεί, για να τον ...επιβραβεύσει τελικά, αποφασίζοντας την απομάκρυνση του. Να προσθέσουμε πως πριν από 4 χρόνια, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είχε απομακρυνθεί από την ίδια εκκλησία ένας ακόμα παπάς, μάλλον ορισμένοι δεν ανέχονται...μύγα κοντά τους!
Τώρα οι ενορίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και αύριο το απόγευμα διοργανώνουν κινητοποίηση- διαμαρτυρία ζητώντας να μείνει ο παπάς στην Ενορία και ελπίζοντας πως θα πειστεί ο Αρχιεπίσκοπος να πάρει πίσω την απόφαση του!        http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/249651