ΡΟΛΟ'Ι'

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ: Σαρωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο – Πως θα υπολογίσετε το αφορολόγητο.

alt
"Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ' αυτές. Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα
(ταυτότητα,διαβατήριο,δίπλωμα οδήγησης κλπ) αυτό θα είναι το σφράγισμα, να μην το πάρετε".
Γέροντας Παΐσιος
 

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ: Σαρωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο – Πως θα υπολογίσετε το αφορολόγητο.

 

πλαστικο χρημα
Σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο που θα γίνονται οι συναλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα που εκτός των άλλων θα καθορίζεται και το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο.
Ως προς τις συναλλαγές, θα προβλέπεται η χρήση πλαστικού χρήματος παντού. Μπαρ, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, γιατροί, δικηγόροι και τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά POS. Επίσης, όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα πρέπει υποχρεωτικά από τον Αύγουστο να έχουν μηχανάκια POS. Για την αποτροπή των «απείθαρχών», όσων δηλαδή αρνηθούν να εγκαταστήσουν ειδικό μηχάνημα ή να δεχθούν κάρτα θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ταυτόχρονα, θα υπάρξει διάταξη με την οποία από την 1η Ιανουαρίου, οι συναλλαγές με μετρητά θα επιτρέπονται έως του ποσού των 500 ευρώ.
Το κυβερνητικό σχέδιο για τη χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές των φορολογουμένων θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στον ερχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:
* Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου.
Από 1ης Αυγούστου η εφορία θα κάνει δεκτές μόνον όσες αποδείξεις προέρχονται από συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο (με χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, e-banking). Ειδικά για το 2016 θα γίνουν αποδεκτές από την εφορία και οι αποδείξεις του α” εξαμήνου του έτους που καταβλήθηκαν με μετρητά.
* Από το επόμενο έτος, για να έχει κάποιος το όφελος του αφορολόγητου ορίου, θα πρέπει οι συναλλαγές του να έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.
* Ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, η εφορία θα ζητάει συγκεκριμένο ύψος αποδείξεων. Δηλαδή για τις τέσσερις κατηγορίες αφορολογήτου που ισχύουν σήμερα (8.636 για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, 8.863 ευρώ για φορολογούμενο με ένα παιδί, 9.090 ευρώ για φορολογούμενο με δύο παιδιά και 9.545 ευρώ για τρία παιδιά και πάνω) θα ζητούνται αποδείξεις που θα ανέρχονται στο 10% του εισοδήματος των φορολογουμένων.
Για εισόδημα από 9.545 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%, για εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%, ενώ για εισόδημα από 40.001 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνη με πλαστικό χρήμα θα είναι 30%.
* Στο σχέδιο νόμου σχεδιάζεται να προστεθεί διάταξη στην οποία θα αναφέρεται ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθορίζονται τα κίνητρα στους φορολογουμένους, με στόχο να επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος. Τα κίνητρα θα καθορίζονται σε ετήσια βάση από τον υπουργό Οικονομικών και θα προβλέπουν κληρώσεις δώρων (αυτοκίνητα, ταξίδια κ.λπ.), καθώς και ακινήτων.
http://www.crashonline.gr/%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%81%ce%b5%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b1/ 
ΣΧΟΛΙΟ :Και όπως έλεγε ο Αγιος Πα'ι'σιος θα δίνουν και μπόνους και διευκολύνσεις στους πολίτες για να τις χρησιμοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.