Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

«Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει…». (Οσίου Παϊσίου)



ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ  – ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΊΤΗΣ (1924-1994)

Ένας αγιορείτης μοναχός μας μετέφερε τα εξής λόγια του Γέροντος Παϊσίου : ‘Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού . Όλο πονηριές κάνει . Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν , αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια , και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα . Αυτό θα πάθει και η Τουρκία .

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994,τόμος 1, Σελ 66
Στα εθνικά θέματα αναφερόταν συχνά . Μας έλεγε να μην έχουμε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς . Επανειλημμένα μας είπε για την Πόλη , ότι θα την πάρουμε , ότι θα μας την δώσουνε . Κάτι θα ανάψει μεταξύ Τούρκων και Ρώσων και θα κατέβουν οι Ρώσοι και θα πάρουν την Πόλη . Μετά , θέλοντας και μη , θα τη δώσουν στην Ελλάδα .Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο . Όταν τον ρώτησα : ‘πως θα κάνουμε κουμάντο την Πόλη με τόσο κόσμο που έχει ;’ Είπε : ‘Μην στεναχωριέστε , υπάρχουν πάρα πολλοί μέσα στην Πόλη , οι οποίοι δεν είναι Τούρκοι , όπως νομίζετε, και θα συνεργαστούν μαζί μας . Δεν θα χρειάζονται και πολλοί Έλληνες για να κάνουν ‘κουμάντο ’ την Πόλη . Πολλοί από αυτούς είναι κρυπτοχριστιανοί ’ .
Πολλά χρόνια πριν ακουστεί το Κοσσυφοπέδιο μας έλεγε : ‘ Κάτι βράζει εκεί πέρα , στο Κοσσυφοπέδιο ’. Αναφερόμενος σε πολιτικά θέματα : Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος , όποιον αγαπά πιο πολύ τον Θεό και την πατρίδα , αυτόν να ψηφίσετε ’ .
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος1, Σελ 71
από το βιβλίο: «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ»  – ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΊΤΗΣ (1924-1994) – ΤΟΜΟΣ 1 Επιμέλεια :ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου