Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ;

 
ΜΕ ΛΥΠΗ και απογοήτευση μόλις έμαθα πως νέο παιδί από την Βόρεια Ελλάδα,
και από αγιότοκο πόλη (για λόγους ευνόητους δεν θα την αναφέρουμε ) αφού πριν λίγο καιρό γνώρισε και ξετρελάθηκε με μία νεαρή Μουσουλμάνα (ίσως το ρομάντικ hot love να έλαβε χώραν σε κανένα hot spot ) και σε λίγες ημέρες πρόκειται νε αρνηθεί το Θείον Βάπτισμά του και να γίνει Μουσουλμάνος κάνωντας σαλαβάτι (ομολογία μωαμεθανικής πίστεως) και περιτομή, προκειμένου να την παντρευτεί.
Βέβαια «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα» και γούστο του και καπέλο  του καθενός να έχει τις επιλογές  αφού μέχρι αι ο ίδιος ο Θεός σέβεται την ελευθερία των αποφάσεών μας.

Όμως να που η ιστορία επαναλαμβάνεται ακέραια και ίσως να βρεθούμε πολύ σύντομα σε παρόμοια περιστατικά εξομώσεως αλλά και επόμενων νέων μαρτυριών και μαρτυρίων όπου και θα απαιτηθεί από τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς να δώσουνε ίσως και το αίμα τους για την αγία Πίστη τους αφού το κεφαλοκλείδωμα του Μουσουλμανισμού όλο και σφίγγει περισσότερο σαν θηλιά τον ταλαίπωρο λαιμό μας.

Τις προάλλες συζητώντας στο Νεκροταφείο με φτωχό μετανάστη Μουσουλμάνο και εισπράττωντας από μέρος μου μία απλή φιλική διάθεση και άνεση τόσο μου ανοίχτηκε ψυχικά ο καϋμένος που ύστερα άρχισε να μου απαγγέλει και στίχους από το Κοράνι προσπαθώντας με έμμεσο τρόπο να με κάνει να γοητευθώ από την πίστη του. Με πολύ ευγένεια άλλαξα συζήτηση και διαπίστωσα τελικά μετά λύπης πόσο αμετάπειστοι είναι η πλειονότητα αυτών από τον ισλαμισμό τους.

Σε πείσμα όλων όμως των προαναφερθέντων θα καταθέσουμε το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Νεομάρτυρος Δούκα που δεν γοητεύθηκε από τα φουστάνια μίας όμορφης και ντελικάτης αρχόντισσας Τουρκάλας, αλλά προτίμησε την δι΄αίματος ομολογία Του Χριστού μας αφού του βγάλανε πρώτα το δέρμα και το πετάξανε στην θάλασσα:



«Ο ΑΓΙΟΣ Δούκας καταγόταν από τη Μυτιλήνη και εργαζόταν ως ράπτης σε κάποιο ραφείο της Κωνσταντινουπόλεως.

Όταν κάποτε πήγε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σπίτι κάποιου Τούρκου μεγιστάνα, που έλειπε στον στρατό, δέχθηκε άμεση επίθεση από την ακόλαστη γυναίκα του, αλλά ως άλλος σώφρων Ιωσήφ απομακρύνθηκε από το σπίτι της. Τότε εκείνη για να αποσείσει την ντροπή από πάνω της πήγε και συκοφάντησε τον Δούκα στο Βεζίρη ότι ο μάρτυρας προσπάθησε να τη βιάσει στο σπίτι της.

Ο έπαρχος αμέσως συνέλαβε το Δούκα και τον οδήγησε μπροστά στο Βεζίρη ο οποίος με κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησε να τον πείσει να αρνηθεί το Χριστό και να γλιτώσει τη ζωή του. Ο Δούκας πεισματικά αρνήθηκε και υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Οι Τούρκοι, αφού τον έγδαραν ζωντανό, έριξαν το δέρμα του στη θάλασσα και συνέχισαν τα βασανιστήρια τους στο άψυχο και άμορφο σώμα του νεομάρτυρα.

Το γεγονός αυτό έγινε στις 24 Απριλίου 1564 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη αποδεικνύοντας τον θείο έρωτα του μάρτυρα στη Χριστιανική πίστη.»

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ
 ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

ΙΕΡΕΥΣ π.Διονύσιος Ταμπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου