Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΠΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ !!! !!!

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αδελφοί μου για το πως είναι δυνατόν να γνωρίζουμε το θέλημα του Θεού !!
Αποτέλεσμα εικόνας για NΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό, το ευάρεστο – κατά την δική μας κρίση – στο Θεό, αλλά πάντοτε μένουμε με την απορία, αν αυτό που πράξαμε ήταν τελικά αρεστό στο Θεό μας !!
Βέβαια για σοβαρά θέματα προστρέχουμε στον Πνευματικό μας !
Οι Πατέρες λένε ότι η πρώτη κουβέντα που θα ειπωθεί από τα χείλη του Πνευματικού όταν ταπεινά θέσουμε το ερώτημα μας είναι από τον Θεό !!
Έτσι έχουμε ένα πρώτο κριτήριο για να γνωρίζουμε αν οι πράξεις μας είναι σύμφωνες με το θέλημα του Θεού !!
Βέβαια πολλές φορές ο Θεός μας φανερώνει το θέλημα Του με τρόπους απερινόητους στην κοινή μας λογική !!
Πολλές φορές και εμείς οι βαστάζοι που διακονούμε στην διάδοση των Χαιρετισμών έχουμε την ίδια απορία !!
Αραγε είναι αρεστό στο Θεό και στην Παναγιά μας αυτό που επιχειρούμε, είτε λειτουργούμε απλά θεληματάρικα ( όπως το διατυπώνουν εύσχημα και οι Αγιορείτες ) ; “
Βέβαια ευλογία έχουμε για το έργο μας , τόσο από τους Πνευματικούς μας, όσο και από πολλούς Αγιορείτες ( και άλλους ) Γέροντες που ήταν εξάλλου και αυτοί που μας παρότρυναν να προχωρήσουμε στην έκδοση των καλαίσθητων τευχιδίων των Χαιρετισμών με την μεγάλη γραμματοσειρά και κατόπιν να προσθέσουμε και το εισαγωγικό σημείωμα με την παραίνεση-υπόσχεση της Παναγίας μας για την καθημερινή τους ανάγνωση !
Ωστόσο σε ανθρώπινο επίπεδο η απορία μας παραμένει. για το αν η κοινολόγηση των θαυμάτων των Χαιρετισμών που υποπίπτουν στην αντίληψη μας ή μας διηγούνται οι αδελφοί μας, είναι θέλημα Θεού !
Δόξα τω Θεώ, αν και ανάξιοι, λαμβάνουμε μέσα από θαυμαστά γεγονότα ( περίεργες συμπτώσεις αν θέλετε ) απάντηση ότι τελικά είναι τωόντι θέλημα Θεού να κοινολογούνται τα θαύματα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !!
Πριν λοιπόν ξεκινήσουμε την διήγηση αυτού του πολύ μεγάλου θαύματος των Χαιρετισμών που συνέβη προ δεκαετίας περίπου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, θα προτάξουμε ως προοίμιο την επιβεβαίωση ότι αυτού ακριβώς του θαύματος η κοινολόγηση είναι θέλημα της Παναγίας μας !!
Αποτέλεσμα εικόνας για NΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Σας έχουμε μιλήσει για τον πνευματικό μας αδελφό κο Νώντα Σκοπετέα, που επιμελείται των ραδιοφωνικών εκπομπών “Εν τω Φωτί Σου οψόμεθα Φως”, τις οποίες και μπορείτε να ακούσετε από πάρα πολλούς Εκκλησιαστικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και μέσω διαδικτύου τόσο από το YouTube ,όσο και από το Ιστολόγιο του sotiriapsixis.blogspot.gr
Έχοντας τυχαία ανακαλύψει πριν ένα περίπου χρόνο το Ιστολόγιο μας, και χωρίς να το γνωρίζουμε,είχε αφιερώσει στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών την δεύτερη Παρασκευή των Χαιρετισμών του 2016 την εκπομπή του “Εφύμνιο στα χείλη” που μπορείτε και να ακούσετε και να δείτε οπτικοποιημένη πατώντας τον σύνδεσμο στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας μας !
Από ακροατές της εκπομπής του , που μας έγραψαν ζητώντας να διακονήσουν στην διάδοση των Χαιρετισμών , μάθαμε και εμείς για την συγκεκριμένη εκπομπή, του γράψαμε να τον ευχαριστήσουμε και έκτοτε διατηρούμε μια πνευματική ζωντανή πνευματική σχέση !
Εν όψει λοιπόν και των φετινών Χαιρετισμών μας είχε ζητήσει να του στείλουμε έγκαιρα και κάποια καινούργια θαύματα των Χαιρετισμών, ώστε να τα εντάξει στην νέα εκπομπή που θα ηχογραφούσε στα μέσα Φεβρουαρίου, και η οποία θα μεταδιδόταν την δεύτερη ή τρίτη εβδομάδα των Χαιρετισμών !
Λίγο η δική μας πνευματική ραθυμία, λίγο οι βιοτικοί περισπασμοί δεν το είχαμε καταφέρει μέχρι την Κυριακή του Ασώτου 12 Φεβρουαρίου 2017 , αλλά είχαμε σκοπό συν Θεώ την Κυριακή το πρωί μετά την Εκκλησία να κάτσουμε επιτέλους και να του γράψουμε για το μεγάλο αυτό θαύμα, που και εμείς είχαμε σκοπό να το δημοσιεύσουμε μέσα στην περίοδο των Χαιρετισμών -οπότε και το Ιστολόγιο μας έχει αυξημένη επισκεψιμότητα- με στόχο να ωφεληθούν οι εν Χριστώ αδελφοί μας !!
Επιστρέφοντας όμως στο σπίτι και πριν προλάβουμε να κάτσουμε να του γράψουμε για το θαύμα και να του το στείλουμε, νέα απρόοπτα μας εμπόδισαν εκ νέου !!
Το βραδάκι πλέον της Κυριακής κάτσαμε να το γράψουμε !
Προτού όμως το γράψουμε ανοίξαμε το email για να δούμε αν είχαμε κάποια επιστολή και είδαμε ότι τη προηγούμενη ημέρα Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 ο αδελφός μας Νώντας μας είχε στείλει το ακόλουθο email !!
Σχετική εικόνα
Ευχαριστώ Αριστομένη και αδελφοί μου πεφιλημένοι !
Πάντα να ξεπερνάτε τα εμπόδια που ο επίβουλός μας ορθώνει με τη χάρη του Λυτρωτή Χριστού μας και τις πρεσβείες της Πάναγνης Μεσίτριας Κυρίας μας !
Ήδη συνέλεξα έναν ικανό αριθμό κειμένων από το ιστολόγιό σας  για την νέα εκπομπή με τίτλο : Άνοιξης Απόγευμα !
Δεν μπορούσα να το αναβάλλω γιατί ήδη είμαι πίσω στον προγραμματισμό !
Πρώτα ο Θεός θα μεταδοθεί την Β΄Εβδομάδα των Νηστειών . Την Α΄Εβδομάδα θα μεταδοθεί πρώτα ο Θεός μια συναφής εκπομπή με τίτλο : Μια χούφτα άμμος για τον Παράδεισο( κείμενο που αν θέλετε  μπορείτε να συμπεριλάβετε και στο ευλογημένο ιστολόγιο των Χαιρετισμών !
Επομένως τα νέα κείμενα συν Θεώ είτε θα χρησιμοποιηθούν άμεσα ( σε περίπτωση που τα λάβω έως αύριο το μεσημέρι οπότε και έχει προγραμματιστεί η ηχογράφηση ) είτε σε μελλοντική εκπομπή !
Όπως και να έχει πιστεύω πως με την χάρη του Θεού δια πρεσβειών της Υπερύμνητης Μητρός Του θα μπορέσουμε να προσφέρουμε έναν κόκκο άμμου στο αντιδόξασμά Της !
Καλό ξημέρωμα Ασώτου !
Με εν Χριστώ αγάπη 
Ο αδελφός σας Νώντας 
Πραγματικά λυπηθήκαμε που δεν είχαμε προλάβει να του στείλουμε αυτό το μεγάλο θαύμα που έγινε στον Ευαγγελισμό, ώστε να το εντάξει στην εκπομπή του, αλλά σκεφτήκαμε στο απαντητικό μας email να του το αναφέρουμε ώστε να το έχει υπόψιν του.
Έτσι κάτσαμε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και το γράψαμε, όχι τόσο αναλυτικά όσο θα το διαβάσετε παρακάτω, και Δευτέρα πρωί 13 Φεβρουαρίου 2017 του στείλαμε το ακόλουθο email !
Αδελφέ μας πεφιλημένε Επαμεινώνδα, Χαίρε εν Κυρίω πάντοτε...
Γύρω στις ένδεκα εχθές επέστρεψα από τον Ναό
Διακονησα λίγο την μητέρα, έβγαλα τον πιστό τετράποδο φίλο βόλτα και πριν κοιτάξω τα email τηλεφώνησε η καλή μας Ιωάννα.
Είχαμε μία ημίωρη πνευματική τηλεφωνική επικοινωνία που διεκόπη από τα επαναλαμβανόμενα τηλεφωνα της Βαστάζας Στυλιανής !!
Είχε "ανακαλύψει" ένα καλό Γέροντα μέσω φίλης, βρισκόντουσαν στην Πλατεία Μητροπόλεως, ήθελε να του δώσει Χαιρετισμούς, της είχαν σωθεί, έπρεπε επειγόντως να τους μεταφέρω μιας και ο Γέροντας αναχωρεί αύριο Δευτέρα για Ιεροσόλυμα !!
Πήρα 3 πακέτα, τα πόδια στο κεφάλι και κάθιδρος παρά την ψύχρα έφτασα.
Ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, Αγιοταφίτης, Πρωτοψάλτης στην Πατριαρχική Μονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Μιλήσαμε , μας έψαλλε το Χριστός Ανέστη στα Αραβικά, το Μέγα Προκείμενο , μιλήσαμε για τις σπουδές του στη Ρωσία, πέρασε η ώρα
Επέστρεψα να φάμε με την σύζυγο
ΔΕΝ είχα προλάβει δυο μέρες να δω τα email
Μόλις πριν λίγο το είδα
Χαρμολύπη αισθάνθηκα με το που τα είδα !!
Χαρά που έλαβα το όμορφο email σας !!!
Λύπη για το ότι μου είπατε ότι μόλις σήμερα το μεσημέρι κάνατε την ηχογράφηση της εκπομπής των Χαιρετισμών και δεν πρόλαβα να σας στείλω , όπως σας είχα υποσχεθεί, ένα ακόμη ακόμη θαύμα , μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμό πρό δεκαετίας πάνω κάτω.
Δεν το έχω καν έτοιμο
Θα το ετοίμαζα σήμερα Κυριακή απόγευμα για εσάς
Το κράταγα να το αναρτήσω στο Ιστολόγιο την περίοδο των Χαιρετισμών !
Θα σας το διηγηθώ όμως τώρα αδελφέ με για να το έχετε διαθέσιμο για μελλοντική εκπομπή...
Δευτέρα πρωί 13 Φεβρουαρίου στείλαμε το email αυτό έχοντας γράψει και το μεγάλο θαύμα στον Ευαγγελισμό, και το ίδιο απόγευμα λάβαμε από τον αδελφό μας Νώντα την ακόλουθη απάντηση
Αδελφέ μου Αριστομένη πεφιλημένε χαίρε εν Κυρίω πάντοτε ! 
Χθες βράδυ με την χάρη του Θεού έκανα την ηχογράφηση της εκπομπής !
Χτύπαγαν τηλέφωνα συνέχεια , η μικρότερη  από τις 3 θυγατέρες  χτύπαγε συνέχεια την πόρτα δίχως λόγο ...
Μόλις έβγαινα έξω έφευγε !!
Για μια ώρα ηχογράφησης πρέπει να συμπλήρωσα τουλάχιστον 2 ...
Στο τέλος ένιωθα -πίστεψέ με αδελφέ μου - πως κάτι έλειπε ...και ήρθε το μήνυμά σου ! 
Έτσι όπως το γράφεις απλά και ανυπόκριτα επίτρεψέ μου να  ...χωρέσω -δεν ξέρω πως στην 1 ώρα εκπομπής- το θαύμα με τον Μοναχό αδελφό μας  !!
Καλά μερίμνησε η Κυρία μας και πάλι  !
Την Ιωάννα πολύ την βοηθάς αδελφέ μου !
Είναι αγνή ψυχούλα που διψά τον Θεό ! 
Χαίρε αδελφέ μου  !
Ο Θεός μαζί μας !!!  
Απαντήσαμε στον αδελφό μας Νώντα αναφέροντας του δύο πολύ μεγάλα θαύματα των Χαιρετισμών για τα οποία έχουμε προσωπική πείρα.
Το πρώτο αφορά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, το έχουμε ήδη δημοσιεύσει και αναφέρεται στην νεκρανάσταση της κυρα-Σπυριδούλας και για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά σε σύνδεσμο που θα δείτε στο τέλος της ανάρτησης μας !
Το δεύτερο αφορά ένα ακόμη μεγάλο θαύμα - που δεν αφορά μεν τους Χαιρετισμούς, αλλά το πόσο πού ωφελούνται οι ψυχές από την μνημόνευση τους στην Θεία Λειτουργία και από τα Ιερά Μνημόσυνα – ένα θαύμα που το ενέταξε άμεσα σε σε ραδιοφωνική εκπομπή του,, και την οποία μπορείτε να ακούσετε από το Ιστολόγιο sotiriapsixis.blogspot.gr με τον τίτλο “Της Σαρακοστής τα αληθινά” η οποία και ακούστηκε στην περασμένη πρώτη εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Το ίδιο αυτό θαύμα, που η χαρισματική πένα του αδελφού μας Νώντα το έκανε διήγημα, μπορείτε να το διαβάσετε και στο παραπάνω ιστολόγιο υπό τον τίτλο “Το Ρηνιώ μου....”
Την επόμενη μέρα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου λάβαμε το ακόλουθο email και πραγματικά αισθανθήκαμε έκπληξη , δοξάζοντας τον Θεό, διαβάζοντας το πόσο η Πρόνοια του Θεού και το σχέδιο της Θεοτόκου είχαν ενεργήσει ώστε να συμπεριληφθεί στην ήδη ηχογραφημένη εκπομπή και ακουστεί τελικά αυτό το πάρα πολύ μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών, αυτή την εβδομάδα σε όλη την Ελληνιή Επικράτεια, μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή τους αδελφού μας !!
Αδελφέ μου Αριστομένη χαίρε εν Κυρίω πάντοτε !
Με συγχωρείς αδελφέ μου , έχεις δίκιο για το περιστατικό και το θαύμα με την γιαγιούλα σου !
Η αλήθεια είναι πως σπάνια ξαναακούω τις εκπομπές ( μόνο τις Αγιορείτικες για να ωφελούμαι από τα λόγια των Πατέρων ) γιατί μπαίνουν της φιλαυτίας τα δαιμόνια και με πολεμούν πολύ !
Ωστόσο άκουσα το Εφύμνιο και δεν υπάρχει εντός το θαύμα τούτο !
Κι όμως ήμουν σχεδόν βέβαιος πως το έχω αναγνώσει σε εκπομπή !!!
Μήπως το είχα εντάξει σε κάποια άλλη ;
Ή το διάβασα μόλις το κοινολόγησες και παρανόησα ;
Όπως και να χει εύχομαι να ενταχθεί σε μια μελλοντική !
Όσον αφορά το τόσο συγκλονιστικό θαύμα με την ψυχούλα της Ρηνούλας ,  επίτρεψέ μου αδελφέ μου κάποια στιγμή αν θέλει ο Κύριος να το μεταφέρω σε ένα μικρό διήγημα και ακολούθως σε εκπομπή ευχόμενος να βοηθήσει ακόμα περισσότερα στην ανάπαυσή της και στην ωφέλεια των αδελφών μας !
Και ένα τελευταίο ! Σου έγραψα προχθές για τις διακοπές και τα προβλήματα κατά την ηχογράφηση της εκπομπής ! Μόλις λοιπόν έλαβα  το προηγούμενο μήνυμά σου έσπαζα το κεφάλι μου να βρω έναν τρόπο να ενταχθεί και αυτό εντός ...Έκανα λοιπόν το μοντάζ και άκουσε αδελφέ μου το καταπληκτικό ...Μου περίσσεψαν σχεδόν 6 ολόκληρα λεπτά !!!
Με τα σταματήματα και τα τηλέφωνα έμεινε  χρόνος ικανός όχι μόνο για τα του προηγουμένου σου μηνύματος μα και του πλέον προσφάτου ( Αυτή η λαλιά του Γέροντα Μωυσέως με συγκλόνισε !) Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν ξανά και ξανά !!!
Σε ευχαριστώ μέσα από την ακάθαρτη ψυχή μου για όλα αδελφέ μου ! 
Ο Κύριος  να μας ελεεί δια πρεσβειών Της !
Με αγάπη Χριστού 
Νώντας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου