Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Περίεργα φαινόμενα στον Πανάγιο Τάφο!

Τι είπαν οι επιστήμονες
Κατά την διάρκεια του περυσινού καλοκαιριού, η καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου μαζί με ομάδα Ελλήνων εμπειρογνώμων, πήραν μέρος στην αναστήλωση του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερουσαλήμ.
Η τελευταία φορά που έγιναν εργασίες εκεί ήταν το 1810. Εκεί η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μυστηριώδες φαινόμενο. Όταν άνοιξαν την ταφόπλακα του Ιησού, τον Οκτώβριο του 2016 , για να διερευνήσουν την κοιλότητα της ιερής πέτρας, όλα τα μηχανήματα που αναλύουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, υπέστησαν βλάβη. Όπως είπε στην γαλλική τηλεόραση η Αντωνία Μοροπούλου, «όταν επιχειρήσαμε να εξερευνήσουμε την κοιλότητα της ιερής πέτρας, τα μηχανήματα χάλασαν. Ο Πανάγιος Τάφος είναι ζωντανός. Υπάρχουν φυσικά φαινόμενα που μπορεί να διαταράξουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Θα πρέπει απλά να παραδεχτώ ότι η δύναμη με την οποία πιστεύουμε, ή σκεφτόμαστε είναι μέρος αυτών των φαινομένων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ καμία λογική εξήγηση, δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει την μαζική βλάβη των μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Για περισσότερο από εννέα μήνες, η ομάδα των εμπειρογνωμόνων εργάστηκε πάνω στην αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, το οποίο καταστράφηκε μετά από πυρκαγιά.

Για πολλές δεκαετίες υποστηρίζονταν από μια μεταλλική κατασκευή ενώ τώρα η κατασκευή αυτή είναι μαρμάρινη. Το αναγκαίο ποσό για την αναστήλωση επιμερίστηκε ανάμεσα στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα, τη Ρωμαιοκαθολική (Φραγκισκανική), την Αρμενική, τη Συριακή, την Αιθιοπική και την Κοπτική. Συνεισέφεραν επίσης ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ, οι Παλαιστίνιοι και η Μίκα Ερτεγκούν, χήρα ενός μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου