Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Μια σπουδαία μορφή της Ελληνικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ πλέον δεν είναι μαζί μας, ώστε να κηρύττει το λόγο του Χριστού. Το
απόγευμα του Σαββάτου στις 6.15 μ.μ. στο κρεβάτι της ΜΕΘ, αναχώρησε εις τους Ουρανούς, μετά
από δυο μέρες που βρέθηκε στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Δυστυχώς το εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί. Έτσι τόσο στην περιοχή της Καλαμπάκας η θλίψη είναι μεγάλη, αφού ο σεβάσμιος Ιεράρχης άφησε πίσω σπουδαία έργα, τόσο στην Μητρόπολη Σταγών, όσο και στα Άγια Μετέωρα.
Πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο για την ημέρα της Εξόδιου Ακολουθίας του, αλλά και για τον Τοποτηρητή της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.
Το βιογραφικό του Μητροπολίτη Σεραφείμ
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων) εγεννήθη το 1932 εις Φανάριον Καρδίτσης. Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν σχολήν Αθηνών, λαβών το πτυχίον του το 1955. Εχειροτονήθη διάκονος το 1965 και πρεσβύτερος το 1966.
Υπηρέτησεν ως ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ως υποδιευθυντής και καθηγητής του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου.
Τη 31/5/1970 εχειροτονήθη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών και την 10ην Σεπτεμβρίου του έτους 1991 με απόφασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ετοποθετήθη Μητροπολίτης της νεοϊδρυθείσης Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.
trikalaola.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου