Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας για τον Μοναχό Μωυσή: «Απατεώνας, θεομπαίχτης και αγύρτης»

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πιστούς της περιοχής σχετικά με τον Μοναχό Μωυσή που κινείται εντός των ορίων της Μητρόπολης εξέδωσε η Ι.Μ. Μεσσηνίας που παράλληλα τον χαρακτηρίζει «απατεώνα, θεομπαίχτη και αγύρτη».Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, ενημερώνει τους ευσεβείς Χριστιανούς της Καλαμάτας καί γενικώς της Μεσσηνίας, ότι μέσα στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως, περιέρχεται κάποιος πρώην μοναχός της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ονόματι Μωυσής, ο οποίος αυτοεπικαλούμενος ως υποστηρικτής, υπέρμαχος και τιμητής της Ορθοδοξίας, κατηγορεί τον Επίσκοπο και τους Κληρικούς, τάχα για αίρεση.

Με αυτό τόν τρόπο, επιδιώκει να δημιουργεί οπαδούς και να κερδίζει χρήματα και υλικά αγαθά. Επισημαίνουμε προς όλους ότι, ο συγκεκριμένος που εμφανίζεται ως μοναχός, δεν φέρει πλέον την ιδιότητα του μοναχού, δεν ανήκει στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ούτε στην Εκκλησία, αφού αυτοαποσχηματίσθηκε, αλλά είναι απατεώνας, θεομπαίχτης και αγύρτης.

Υποδεικνύουμε λοιπόν στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, να τον αποφεύγουν, να μην συναναστρέφονται και να μήν συνομιλούν μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου