ΡΟΛΟ'Ι'

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Όλο το παρασκήνιο της Συνάντησης Ιερώνυμου- Μητσοτάκη- Τα πρόσωπα-κλειδιά.

Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης του και του .

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματισμένο εδώ και αρκετό καιρό ήταν το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης στον και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφκσι, στην Αρχιεπισκοπή.

Οι δύο άντρες είχαν συμφωνήσει να τα πουν από κοντά και να συνφάγουν από την ημέρα που είχαν συναντηθεί στην τελετή παράδοσης στο ελληνικό δημόσιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η σχέση μεταξύ τους είναι εξαιρετική και η χημεία έχει μία έντονη δυναμική. Ετσι ήδη, από την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης αλλά και από το παρελθόν, μέσω και της καλής με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνδέεται με άριστες σχέσεις με τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ αλλά και με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη , με τον οποίο τυγχάνουν συναπόφοιτοι από το Κολλέγιο Αθηνών αλλά και από το Χάρβαρντ ενώ από και από την Αρχιεπισκοπή είναι άριστες οι σχέσεις με τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Μητσοτάκη Μιχάλη Μπεκίρη αλλά και τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου Μακάριου Λαζαρίδη.

Η χθεσινή συνάντηση και το δείπνο εντάσσεται στις πιο κοινωνικές συναντήσεις που έχει ο Αρχιεπίσκοπος με πολιτικούς αρχηγούς . Οι δυο τους άλλωστε έχουν ξαναβρεθεί στο παρελθόν αρκετές φορές και μάλιστα του είχαν επισκεφθεί τον στο ησυχαστήριό του στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ζάλτσα Βοιωτίας. Χθες, στο τραπέζι κυριάρχησαν νηστίσιμα πιάτα όπως φάβα, χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί.
και υπέρ της σταθερής, ειλικρινούς και δημιουργικής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων.
-στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης- που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, ούτε καν τίθεται ζήτημα κατάργησης για την ΝΔ του προοιμίου του Συντάγματος το οποίο πρέπει να διατηρηθεί για λόγους ιστορικούς αλλά και για λόγους που αφορούν στη πολύ στενή σχέση της Εκκλησίας με το ελληνικό κράτος από τη γέννησή του. Τασσόμενος υπέρ των διακριτών ρόλων ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων ετών για το έργο που επιτελεί για τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους αλλά και τον ρόλο της στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Σε όλη την κουβέντα ια τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ιεραρχία στις 8 και 9 Μαρτίου και ειδικά για το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον ενημέρωσε για όλα όσα διεμήφθησαν και ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ένα μάθημα που θα είναι μεν γνωσιολογικό αλλά θα έχει ξεκάθαρο ορθόδοξο χριστιανικό προσανατολισμό.
και το έργο της και θέλει να διευρυνθούν οι συνέργειες με την Πολιτεία και στηρίζει στα ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας επ ωφελεία της ίδιας της κοινωνίας.
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.