Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Στα πρόθυρα καταστροφικής κατάρρευσης το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου.

Μπορεί την Τετάρτη το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου να παραδόθηκε στους προσκυνητές σε μια επιβλητική τελετή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου μετά από έργα ανακατασκευής 4 εκατ. δολαρίων, ωστόσο η ομάδα του ΕΜΠ που συμμετείχε στο έργο προειδοποιεί ότι ο τάφος του Ιησού βρίσκεται στα πρόθυρα καταστροφικής κατάρρευσης.

Όπως δηλώνει στο National Geographic η Τόνια Μοροπούλου, η καθηγήτρια του ΕΜΠ που ήταν η επιβλέπουσα των έργων ανακατασκευής, «όταν θα πέσει η πτώση δεν είναι θα αργή αλλά καταστροφική».
Ο κίνδυνος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ερευνών στα θεμέλια του κουβούκλιου καθώς ένα τμήμα του στηρίζεται σε απότομους βράχους που εκτιμάται ότι κάποτε ήταν ένα αρχαίο λατομείο ενώ το κονίαμα έχει καταρρεύσει μετά από δεκατίες έκθεσης σε υγρασία.

Η έρευνα εντόπισε επίσης μυστικές σήραγγες και κανάλια κάτω από το κουβούκλιο.
Η ομάδα της κυρίας Μοροπούλου πλέον ζητά ένα επιπλέον κονδύλι ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις για τα θεμέλια του κουβούκλιου του Παναγίου Τάφου.


pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου