Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

H Σκωτία ξαναπάει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.

ΣΧΟΛΙΟ : H EE υπό διάλυση,τό ίδιο και το Ην.Βασίλειο.Ειδήσεις που ενεργοποιούν προφητείες του Αγίου Πα'ί'σιου και του Αγαθάγγελου..

Η σκωτσέζα πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον εξέφρασε το παράπονό της ότι «έπεσε σε τοίχο» όποτε ζήτησε από την Τερέζα Μέι ειδική μέριμνα για τη Σκωτία στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

H Σκωτία ξαναπάει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της
Τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον ένα 24ωρο πριν η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώσει την έναρξη των διαδικασιών του άρθρου 50 για το Brexit.Όπως επισήμανε «η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι» εκφράζοντας το παράπονό της ότι «έπεσε σε τοίχο» όποτε ζήτησε από την Τερέζα Μέι ειδική μέριμνα για τη Σκωτία στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε μισό βήμα συμβιβασμού» είπε η Στέρτζον ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, θα μπορούσε να διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2018.

Όπως υπενθύμισε, η βρετανική κυβέρνηση συμφώνησε το 2014 ότι θα συναινέσει στη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος αν υπάρξει αλλαγή των συνθηκών.

«Αυτό έχει συμβεί τώρα» συμπλήρωσε με νόημα η Στέρτζον.

Σήμερα πραγματοποιείται στη Βουλή των Κοινοτήτων συζήτηση και ψηφοφορία για την τροπολογία στο σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τους Ευρωπαίους μετανάστες. Αν η έκβαση είναι αυτή στην οποία ποντάρει η Τερέζα Μέι, να περάσει το νομοσχέδιο στην αρχική του μορφή δίχως διορθώσεις, η επιστολή για την ενεργοποίηση του άρθρου 50, θα σταλεί από την πρωθυπουργό αμέσως μετά, ενδεχομένως την Τρίτη ή την Τετάρτη.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου