Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Εκατοντάδες πιστοί στο Ίλιον για τον Άγιο Φανούριο (ΦΩΤΟ)

esperinos ilion 42
'Ιλιον | Αθανάσιος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 26 Αυγούστου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο πανηγυρίζων Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Ιλίου Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Να αναφερθεί ότι εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να συνεορτάσουν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Φανούριο, ενώ Ιερείς στον προαύλιο χώρο του Ναού ευλογούσαν τις παραδοσιακές Φανουρόπιτες.
Στην ακολουθία του εσπερινού παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Άννα Καραμανλή κ.α.
Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο, ανήμερα της εορτής του Αγίου Φανουρίου θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, και συλλειτουργούντων των Θεοφ. Επισκόπων, Θεσπιών κ. Συμεών και Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου