Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Χαρμόσυνη είδηση: ξανανοίγει η ορθόδοξη ιστορική Μονή της Αγ. Θέκλας στη Maaloula! Oι μοναχές ήδη επέστρεψαν!……


Ξανανοίγει το ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην ιστορική Maalula στη Συρία. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι μοναχές θα επιστρέψουν. Η αποκατάσταση της μονής θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες. Σύντομα το ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας, στη συριακή πόλη Maalula, θ’ ανοίξει ξανά τις πόρτες του. Πρακτικά έχουν ήδη ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και έργα συντήρησης κι αποκατάστασης για τις σημαντικές ζημιές που υπέστη κατά την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2013 – Μάρτιο του 2014, όταν η  Maalula είχε καταληφθεί από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές αντι -Assad κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο έντονες φάσεις της συριακής σύγκρουσης.

Όπως επαλήθευσε το πρακτορείο Fides  η Ένωση Ρώσων Βετεράνων « Boevoe Bratstvo » (Στρατιωτική Αδελφότητα) συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότηση της Αγ Θέκλας. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης διαβεβαιώνουν ότι οι μοναχές έχουν ήδη επιστρέψει στο μοναστήρι, που αποκαταστάθηκε στο 90% και ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.
Η Maalula, στα 55 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα μέρη όπου εξακολουθεί να μιλιέται η αραμαϊκή, η γλώσσα του Ιησού. Στεγάζει το μοναστήρι Αγ. Θέκλας και αυτό των Αγ. Σεργίου και Βάκχου. Στις 3 Δεκεμβρίου 2013, 13 μοναχές της Ελληνικής ορθόδοξης μονής της Αγ Θέκλας απήχθησαν από το μοναστήρι μαζί με τρεις βοηθούς τους. Η απαγωγή ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, όταν οι αδελφές και οι τρεις εργαζόμενες απελευθερώθηκαν στο έδαφος του Λιβάνου. Ένα ευτυχές τέλος που οφειλόταν επίσης στη διαμεσολάβηση των λιβανέζικων και καταριανών  μυστικών υπηρεσιών και είχε ως αντιστάθμισμα την απελευθέρωση 153 γυναικών τρομοκρατών που φυλακίστηκαν στις συριακές φυλακές.lastampa 11.8.18
Η μονή βρίσκεται στο χώρο του μαρτυρίου της Αγ. Θέκλας……
Φωτογραφικό υλικό από εξόρμηση ρωσικής οργάνωσης στη Συρία στην επίσκεψή της στη Μονή της Σαιντανάγια.


dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου