Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλησε ΤΩΡΑ να λευτερώσει τους δυο στρατιωτικούς μας πριν ξεσπάσει πιθανή Ελληνοτουρκική σύρραξη.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλησε τώρα να λευτερώσει τους δυο στρατιωτικούς μας   για να μην γίνουν τα πρώτα θύματα  οργής  του  τουρκικού όχλου σε πιθανή  μελλοντική  Ελληνοτουρκική σύρραξη. Από τέτοια περιστατικά η ιστορία μας βρίθει βλ. τον άδικο θάνατο του  Τάσου Ισαάκ και Σολωμού  Σολωμού τον  ματωμένο Αύγουστο του 1996. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας. 

Το ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ έγινε και σήμερα όλοι δοξολογούμε το Πανάχραντο όνομα ΤΗΣ. 

Ο Ερντογάν και η οικογένεια του φαίνεται να  βίωσαν κάποιο έκτακτο γεγονός , φοβήθηκαν αλλά δεν αλλοιώθηκαν όμως έτσι αποφάσισαν διότι δεν μας έκαναν καμία χάρη. 
Μέχρι την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας ξημερώματα της εορτής της Κοιμήσεως Θεοτόκου δεν αναφερθήκαμε στο γεγονός της φυλάκισης τους στα κρατητήρια υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, σεβόμενοι την δεινή ψυχική θέση των οικογενειών τους στην Ελλάδα. 
Μόνο το βράδυ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ και λίγες ώρες πριν επισκεφτεί τους απαχθέντες νέους μας εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφερθήκαμε σε γεγονός  που διαδραματίστηκε με κρυπτοχριστιανούς που παρέλαβαν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ που ήρθε από τον Πανάγιο Τάφο το Μεγ. Σάββατο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρουπόλεως και με ΑΥΤΟ  καθ οδόν προς την ΠΟΛΗ περικύκλωσαν τις φυλακές, ευχόμενοι  για την γρήγορη απελευθέρωση τους. 
Στην γείτονα τουρκία αγαπητοί μου συμβαίνουν πολλά αγιοπνευματικά και εμείς δεν τα λαμβάνουμε καθόλου χαμπάρι κλεισμένοι σε ένα κακώς εννοούμενο καβούκι σωβινισμού. 
Όλοι παρακολουθούμε την επικαιρότητα και διαβάσαμε πριν μερικές ημέρες τουρκικές κυβερνητικές θέσεις ( και δηλώσεις Ερντογάν) ,  δηλ. να παραδοθούν οι 8 φυγάδες τούρκοι πρώτα για να έχουν καλή δίκη οι δυο Έλληνες απαχθέντες. 
Επίσης κατά καιρούς ακούσαμε επίσημα κυβερνητικά χείλη Ελλήνων ότι η απελευθέρωση των δυο νέων μας θα αργήσει να γίνει  διότι τίποτε ελπιδοφόρο δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα. 
 Από Γερόντισσα γνωρίζαμε ότι η Παναγία βρισκόταν  καθημερινά πάντα δίπλα στα  φυλακισμένα παιδιά μας γιατί εκτός των άλλων  η άδικη σύλληψη τους έγινε πρωτομηνιά του μήνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Μάρτιο,  τον σημειολογικό   μήνα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας του 1821. 
Αυτό προδίκαζε κάτι καλό αλλά η συμπεριφορά του Ερντογάν ήταν ατίθαση. 
Ο Ερντογάν μας ετοίμαζε πολλά « πανηγύρια»  με την απαγωγή – αρπαγή των στρατιωτικών μας. 
Αλλά η  ΠΑΝΑΓΙΑ  μας είχε το δικό της ΣΧΕΔΙΟ. 
 Και ξαφνικά μέσα στο ΠΑΣΧΑ του Καλοκαιριού το 2018, λίγο πριν αρχίσει ο Πανηγυρικός εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήλθε η ΚΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΑ , το ανέλπιστον ανθρωπίνως , η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας. 
Όλοι αναφωνήσαμε ΘΑΥΜΑ. 
Ο τούρκος δεν βίωνε  ΘΑΥΜΑ αλλά τον τρόμο  του έκτακτου γεγονότος που προηγήθηκε. 
Δεν του ήρθε ξαφνικά και κατακέφαλα  του τούρκου  εισαγγελέα  στην  Αδριανούπολη να αποφυλακίσει με αυτό το παράδοξο σκεπτικό τους Έλληνες στρατιωτικούς αν ο ίδιος δεν είχε άνωθεν προεδρική εντολή. 
Δηλ. ότι « οι Έλληνες πάση θυσία πρέπει να παραδοθούν στις οικογένειες τους για να εορτάσουν στην Ελλάδα την γιορτή της Παναγίας» 
Διεθνή μέσα αναρωτιούνται τι έγινε και φυσικά θα αναρωτιούνται ακόμα. 
Ο ισχυρισμός ότι ο Ερντογάν επιθυμεί την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων καταρρίπτεται από την στιγμή που μετά  την απελευθέρωση των στρατιωτικών μας  είχαμε και έχουμε μπαράζ και σωρεία παραβιάσεων και προκλητικών τουρκικών ενεργειών σε όλο το ΑΙΓΑΙΟ. 
Παράδοξο όμως  είναι το γεγονός  να επιθυμεί ο σουλτάνος ανήμερα της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ να δοξολογηθεί με ανακούφιση  το Πανάχραντο Όνομα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ από το χριστεπώνυμο πλήρωμα στις Ελληνικές Εκκλησιές; 
 Μήπως συνέβη   ο Ερντογάν και η οικογένεια του  να βίωσαν κάποιο συγκεκριμένο  έκτακτο γεγονός που τους « συμμόρφωσε»  δεόντως  ώστε να παραδοθούν οι δυο νέοι μας με  χρονικό ΟΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ( διορία)  την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ; 
Άπειρα τα περιστατικά της Εμφάνισης της Υπεραγίας Θεοτόκου σε τούρκους , σε άλλους για να νουθετηθούν και σε άλλους ώστε  να διασωθούν αιχμάλωτοι στα χέρια τους. 
Οι τούρκοι έμπροσθεν τοιούτων θαυμασίων και έκτακτων συμβάντων  τρομάζουν σφόδρα και πάντα ζητούν την ερμηνεία τους από  Ορθόδοξους Κληρικούς. 
Πιθανώς κάτι τέτοιο να έγινε ώστε  να μπορέσει να διαχειριστεί ο σουλτάνος την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων. 
Ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου γίναμε αποδέκτες συγκλονιστικής  πληροφόρησης. 
Γνωρίζουμε ότι χείλη ιερέως δεν ψεύδονται , αποφασίσαμε να την αναφέρουμε ώστε να ψηλαφήσουμε μια εκδοχή του ανέλπιστου γεγονότος ξημερώματα της 15 Αυγούστου. 
Φυσικά ο καθείς μπορεί να τα δεχτεί ή να τα  απορρίψει ή ακόμα και να σκανδαλιστεί η να συκοφαντήσει . 
Αναφέραμε λοιπόν  
« Αν αληθεύει βιώνουμε τρομακτικά πράγματα.  
Όμως η μαρτυρία- δημόσιος λόγος κληρικού προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα κατά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Θεσσαλονίκης μας εξηγεί πολλά και μας συγκλονίζει.  
Μας τα πληροφορήσανε πριν λίγες ώρες και ζητήσαμε μέσω αγαπητού φίλου που άκουσε τα παρακάτω την ευλογία του κληρικού να τα μεταφέρουμε και εμείς με την σειρά μας στους καλοπροαίρετους πιστούς.  
Είπε ο κληρικός  
«αγαπητά μου παιδιά υπάρχουν μαρτυρίες– πληροφορίες για το μεγάλο ΘΑΥΜΑ που έκανε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας να λευτερώσει τα δυο παλληκάρια μας ανήμερα της εορτής της»  
«ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ παρουσιάστηκε στην γυναίκα του Ερντογάν λίγα 24 ωρα πριν τον δεκαπενταύγουστο και της πρόσταξε:  
Να πει στον άνδρα της να λευτερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς διαφορετικά ολόκληρη η οικογένεια της θα έχει άσχημο τέλος» 
Από εχθές το βράδυ Έλληνες και ξένοι αναλυτές προσπαθούν να καταλάβουν τι έπιασε ξαφνικά τον Ερντογάν και απελευθερώνει επιλεκτικά πρόσωπα;  
Από εχθές το βράδυ προβληματιζόμαστε γιατί ο σουλτάνος να θέλει να εξυψώσει το θρησκευτικό συναίσθημα του Έλληνα ανήμερα της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου;  
Γιατί δεν επέλεξε να λευτερώσει τα δυο παλληκάρια μας μια επόμενη μέρα ώστε να μην συνδέσει το γεγονός αυτό με την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ;  
Φαίνεται ότι ο Ερντογάν πήρε σοβαρά την γυναίκα του και αυτό που της διαμήνυσε η ΠΑΝΑΓΙΑ .  
ΑΝ όλα τα παραπάνω έχουν βάση και φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τα πιστεύουμε διότι η δύναμη της ΠΙΣΤΗΣ μας μετακινεί βουνά και ο λόφος της αδιαλλαξίας του Ερντογάν μοιάζει ασήμαντος.  
Η ΠΑΝΑΓΙΑ αδελφοί είναι δίπλα μας .  
Η άδικη αιχμαλωσία των παλληκαριών μας έβγαλε μεγάλο καλό .  
Όλος ο Ελληνικός Λαός σκύβει σεβαστικά το γόνυ του ενώπιον ΤΗΣ»  
« ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ 
Σύμφωνα  με δημοσίευμα, ένας πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής συναντήθηκε με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών στην Ορεστιάδα και πρότεινε στις μητέρες τους να στείλουν επιστολή στη σύζυγο του Ερντογάν, Εμινέ, απευθυνόμενες σε αυτήν ως μάνα προς μάνα.  
«Ο γιος μου μού είπε να μην παρακαλέσω κανέναν», ήταν η κάθετη απάντηση της μητέρας του Άγγελου Μητρετώδη, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για περαιτέρω συζήτηση. 
Επειδή λοιπόν η μητέρα του Άγγελου δεν πήγε να
παρακαλέσει την σύζυγο του Ερντογάν, πήγε η Μητέρα όλου του Κόσμου και την πρόσταξε! 

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!» https://oimos-athina.blogspot.com/2018/08/2_17.html 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλησε τώρα να λευτερώσει τους δυο στρατιωτικούς μας   για να μην γίνουν τα πρώτα θύματα  οργής  του  τουρκικού όχλου σε πιθανή  μελλοντική  Ελληνοτουρκική σύρραξη. Από τέτοια περιστατικά η ιστορία μας βρίθει βλ. τον άδικο θάνατο του  Τάσου Ισαάκ και Σολωμού  Σολωμού τον  ματωμένο Αύγουστο του 1996. 
Από εδώ και πέρα ολάκερη η Ελλάδα θα πορεύεται με το όνομα της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ διότι δεν ξέρουμε τι θηρία ετοίμασαν και θέλουν να εξαπολύσουν εναντίων μας.  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου