Σαν να νίπτει τα χείρας της η επίσημη Εκκλησία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση – απάντηση για τα ρεπορτάζ που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας περί κατεδάφισης ναού δίπλα στο χώρο που θα αναγερθεί το τζαμί στο Βοτανικό.


Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνονται τα ακόλουθα: “Προς ενημέρωση του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σημειώνεται ότι δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ’ ονόματι “Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας”, ο οποίος υπάγεται στη δικαιοδοσία είτε της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή νομικού προσώπου Αυτής, είτε της Εκκλησίας της Ελλάδος ή νομικού προσώπου Αυτής. Σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε κατασκευή υφίσταται σε στρατιωτική έκταση αρμόδια είναι, σύμφωνα με το Νόμο, η αντίστοιχη στρατιωτική υπηρεσία”.
Δηλαδή το θέμα είναι αν ο ναός είναι στην δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής; Σε άλλο Θεό πιστεύει η Αρχιεπισκοπή και σε άλλο οι στρατιωτικές υπηρεσίες; Ήμαρτον!!!
Εδώ μιλάμε για μια εξόφθαλμα προκλητική ενέργεια και η επίσημη Εκκλησία βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος, μένει στους τύπους και χάνει την ουσία!
pentapostagma.gr