Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Πως συνδέεται η Βόρειος Ήπειρος με την νήσο Γαύδο; ΑΣΚΗΤΕΣ μας μετέφεραν την ανησυχία τους.

ΑΣΚΗΤΕΣ μας μετέφεραν την ανησυχία τους από την πνευματική τους παλαίστρα, που κατοπτεύει σαν ραντάρ τις Ελληνικές εσχατιές. 
Στην φώτο η ΠΑΘ 090 «Γαύδος»: Αυτό το πλοίο εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός πριν λίγους μήνες. « το κτύπημα αυτό ήταν σημειολογικό και ύπουλο»  , μας μετέφεραν επί  λέξει.
Όπως και η δολοφονία του παλληκαριού στους Βουλιαράτες.   
Για να μην ξεχνάμε τον ύπουλο εχθρό. 

Και δεν είναι μόνο ο τούρκος είναι και ο τουρκαλβανός. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας .
Ο  καλός συντονισμός αυτών των δυο γειτόνων  μέσα στην ιστορία  έχει σημαντική βαρύτητα και για τις ημέρες μας. 
Μάλιστα κατά την διάρκεια των Ορλοφικών ο τουρκαλβανός έλαβε από τον εργοδότη του τούρκο την εργολαβία να κατακρεουργήσει το Ελληνικό στοιχείο μέχρι το Ταίναρο γιατί το αφεντικό ήταν τεμπέλικο. 
Μήπως σήμερα τα ίδια; 
Άραγε  για αυτό είναι ανήσυχοι οι  ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ για τις ώρες που διανύουμε. 
Αυτοί προσεύχονται να ξεπεραστεί το πρόβλημα εύκολα  αλλά για καλό και για κακό πρέπει να προσέχουμε , όπως μας είπαν, επισημαίνοντας αυτά τα δυο ακρωνύμια του Ελληνικού χώρου. 
Συγκεντρώσαμε με την σειρά μας όλα τα στοιχεία για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε αυτό που μας μετέφεραν οι ασκητές και το παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου. 
Ήδη η επικαιρότητα των τραγικών στιγμών μας θέτει ερωτηματικά για την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσιφά στους Βουλιαράτες . 
« Μια σειρά από καίρια ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη την Κυριακή στους Βουλιαράτες, και οδήγησε στη δολοφονία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, θέτει himara.gr, αφήνοντας αιχμές ακόμη για στημένη προβοκάτσια με στόχο να βγει από τη μέση ο «ζωηρός» ομογενής, αλλά και να σταλούν «μηνύματα» εκφοβισμού προς την Ελληνική μειονότητα.»  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/omogeneia/723602_stimeni-provokatsia-kairia-erotimata-gia-tin-dolofonia-toy-omogeni 
Όμως εκτός από τα μηνύματα είναι αποπροσανατολισμός ,  η προβοκάτσια και το  ξεχρέωμα  γεωπολιτικών γραμματίων. 
« Προβοκάτσια με στόχο την όξυνση ως πρόσχημα μη συναίνεσης… π.χ. ενεργειακής; 
Όλα αυτά σε συνέχεια της εκτέλεσης ουσιαστικά του Βορειοηπειρώτη ομογενή, ….. ο χειρισμός από την πλευρά της αλβανικής αστυνομίας δείχνει είτε υπερβάλλοντα ζήλο είτε εκμετάλλευση ευκαιρίας να προκληθεί ένα ακραίο συμβάν. 
Για να ισχύει το δεύτερο, θα πρέπει να υπάρχει κάποια διαδικασία σε εξέλιξη την οποία να θέλεις να τινάξεις στον αέρα, καθιστώντας «πολιτικά ανέφικτο» τη συνέχιση των επαφών. Και αυτό γνωρίζουμε ότι υπάρχει και αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.» https://www.defence-point.gr/news/provokatsia-me-stocho-tin-oxynsi-os-proschima-mi-synenesis-p-ch-energiakis http://topothoumeno.blogspot.com/ 
Αυτός που έχει άμεσο ενδιαφέρον για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών Ιονίου και Κρητικού Πελάγους είναι ο τούρκος. 
Να γιατί και μάλιστα συγκεκριμένα με  την νήσο Γαύδο. 
« Το θέμα της ΑΟΖ δεν αναδεικνύει μόνο την σημασία του Καστελλόριζου, αλλά κάθε ακριτικού νησιού της Ελλάδας. Μια από αυτές τις σημαντικές περιπτώσεις είναι και η Γαύδος. Με τη Γαύδο εμπλέκεται, φαινομενικά, μόνο και μόνο η Λιβύη, λόγω γεωγραφίας. Μόνο που στην πραγματικότητα η υπόθεση του Καστελλόριζου με την Τουρκία επηρεάζει και την υπόθεση της Γαύδου με την Λιβύη. Η ιδέα είναι απλή. Η παθητική στάση με το πρώτο θέμα έχει επιπτώσεις και στο δεύτερο. Αφού η αμφισβήτηση προκαλεί την αμφισβήτηση του άλλου, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε το πρόβλημα αντίστροφα και να αρχίσουμε την μελέτη του προβλήματος της Γαύδου, για να έχει επιπτώσεις σ’ εκείνο του Καστελλόριζου.» Η Γαύδος, το άλλο μας Καστελλόριζο Ν. Λυγερός. 
http://www.lygeros.org/lygeros/7638-gr.html 
Μια παρουσίαση του Αντιστρατήγου ε.α Λάμπρου Τζούμη, Επίτιμου Δκτή 88 ΣΔΙ είναι πλέον καθοριστική για το τι συμβαίνει. 
« Σύμφωνα με δημοσιεύματα του προηγούμενου μήνα ( Σεπτέμβριος 2018) μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο περιοχές νότια της Κρήτης, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας «Total - ExxonMobil- Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ» 
Τον Ιούνιο του 1996, κατά τη διάρκεια της νατοϊκής άσκησης «DynamicMix», η Τουρκία εντελώς ξαφνικά και αναίτια έθεσε θέμα εξαίρεσης από την άσκηση της νήσου Γαύδου, ως περιοχή ακαθορίστου κυριότητας. Είχε προηγηθεί η κρίση των Ιμίων και η έκδοση ενός εγχειριδίου από τις τουρκικές ακαδημίες πολέμου, με το οποίο η Άγκυρα είχε φέρει στην επιφάνεια τη θεωρία περί «γκρίζων» ζωνών. 
Κατά την άποψη της Τουρκίας, ένας μεγάλος αριθμός νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, τα περισσότερα από τα οποία είναι μέρος μικρών νησιωτικών συμπλεγμάτων, θεωρούνται περιοχές αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας. Στα υπόψη νησιά συμπεριλαμβάνονται και δέκα οκτώ, τα οποία είναι κατοικημένα, μεταξύ αυτών και η Γαύδος. Στις τουρκικές αμφισβητήσεις στη θαλάσσια περιοχή πέριξ της Κρήτης, εντάσσονται επίσης αριθμός νησιών και βραχονησίδων όπως η Χρυσή, το Κουφονήσι, κ.λπ. 

Η διεύρυνση της τουρκικής αμφισβήτησης προκαλεί εντύπωση, με δεδομένο ότι τα νησιά αυτά απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια και άρα το «επιχείρημα» της γειτνίασης δεν ισχύει. Το τουρκικό αφήγημα είναι ότι όταν η Κρήτη παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με τη Συνθήκη του Λονδίνου το 1913, τα νησιά και οι βραχονησίδες που βρίσκονται γύρω από το νησί, δεν αναφέρονται ονομαστικά. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα κατά την άποψη της Τουρκίας ότι αποτελούν πρώην οθωμανικά εδάφη «που τελούν υπό ελληνική κατοχή» ή περιοχές «ακαθορίστου κυριαρχίας», των οποίων το καθεστώς εκκρεμεί. 
Πριν ένα χρόνο περίπου, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ απέστειλε επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, με την οποία αμφισβητούσε σχεδόν όλη την κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια της Κρήτης και μέχρι το Καστελόριζο. 
Η περιοχή αυτή που εφάπτεται βορειοδυτικά της ΑΟΖ της Κύπρου, επονομαζόμενη και ως «Λεκάνη του Ηροδότου», παρουσιάζει υψηλές πιθανότητες εντοπισμού υδρογονανθράκων. Στην εν λόγω περιοχή, με βάση γεωλογικές έρευνες, υπάρχουν επίσης σημαντικά αποθέματα υδριτών ή αλλιώς παγωμένου φυσικού αερίου, που είναι μόρια μεθανίου εγκλωβισμένα μέσα σε κρυσταλλική δομή που μοιάζει με αυτή του πάγου. Τα αποθέματα αυτά για την ώρα αποκαλούνται «μη συμβατικά», διότι η εκμετάλλευσή τους προς το παρόν δεν είναι δυνατή, θεωρείται όμως ότι αποτελούν «κοιτάσματα της επόμενης εικοσαετίας». 
Κατόπιν όσων προαναφέρθηκαν, το επόμενο διάστημα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, προοιωνίζονται εξελίξεις με δεδομένο ότι η Τουρκία έχει κάνει μια επένδυση ύψους περίπου 1 δις δολαρίων σε ερευνητικά σκάφη, μεταξύ αυτών και το γεωτρύπανο με τη συμβολική ονομασία Φατίχ (δηλ. Πορθητής) και έχει προαναγγείλει ότι μέσα στο Φθινόπωρο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις, χωρίς να έχει προκαθορίσει την περιοχή. 
Τέλος να επισημανθεί, ότι πριν λίγες μέρες το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι λήφθηκε απόφαση να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο δηλ. διπλωματική και στρατιωτική ισχύς, για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο.» https://staratalogia.blogspot.com/2018/09/1996.html 
Να γιατί ανησυχούν και μας προειδοποιούν οι ασκητές από την πνευματική τους παλαίστρα. 
Δεν είναι γεωπολιτικοί αναλυτές, αλλά προσευχόμενοι ικέτες, επικαλούμενοι το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ. 
« θα σας προκαλούν πειρασμικά πάνω , ανατολικά αλλά και μέσα στην χώρα  αλλά το μυαλό τους θα είναι κάτω από την Κρήτη, όλα αυτά θα γίνουν τώρα γιατί πρέπει να τα πάρουν ώστε  να μην τους τα αρπάξουν οι μεγάλοι» 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου