Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Tουρκία:Πράσινο φως σε πολεμικά για «απαντήσεις» σε Κύπρο-Ελλάδα.


Με τον πιο αποφασιστικό τρόπο αναμένεται να απαντήσει η Τουρκία στις πιθανές ‘προκλήσεις’ της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες εμπλοκής που θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως δήλωσε, άλλωστε, και πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

 Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του SigmaLive στην Κων/πολη, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα, η Τουρκία πρόκειται να δώσει το ‘πράσινο φως’ στα πολεμικά της πλοία και υποβρύχια να απαντούν ακόμη και εις διπλούν και τριπλούν στις πιθανές απειλές που θα δεχθούν από Ελλάδα και Κύπρο.
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εξάλλου, προέβη ο σύμβουλος του Τούρκου Πρόεδρου.
Οι κανόνες εμπλοκής που πρόκειται να εφαρμοστούν, θα είναι βέβαια ανάλογοι ή θα αυξάνεται η αντίδραση ανάλογα με το επίπεδο της απειλής, όπως αναφέρεται. Και ανάλογα με τον πιθανό βαθμό απειλής, θα υπάρχει η δυνατότητα η διαταγή να μπορεί να μεταβιβαστεί από τον ναύαρχο μέχρι και σε χαμηλότερης βαθμίδας αξιωματικούς ενός πλοίου.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες εμπλοκής επομένως, ο τουρκικός στόλος θα είναι ελεύθερος να απαντά με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, ακόμη και στην πιο μικρή παρενόχληση που θα δεχτεί το ερευνητικό πλοίο ‘Μπαρμπαρός’, αλλά και το γεωτρύπανο ‘Φατίχ’, που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η ιστοσελίδα ‘Defence Turk’, που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από άλλα ακραία εθνικιστικά μέσα της Τουρκίας, με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να σταματήσουν οι έρευνες των τουρκικών πλοίων. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να ενεργήσει δυναμικά απέναντι στον τουρκικό στόλο που έχει το ‘πάνω χέρι’ στη Μεσόγειο. Αλλά ούτε και η ε/κ διοίκηση μπορεί να βγάλει άχνα απέναντι στην αντίδραση της Τουρκίας».
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου