Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Από οργανωμένος εξτρεμιστής κατά των εκκλησιών στην Ουγκάντα, μάρτυρας Χριστιανός- Οι δραματικές στιγμές που βίωσε όταν συντοπίτες του ανακάλυψαν ότι έγινε Χριστιανός.

Από οργανωμένος εξτρεμιστής κατά των εκκλησιών στην Ουγκάντα, μάρτυρας Χριστιανός- Οι δραματικές στιγμές που βίωσε όταν συντοπίτες του ανακάλυψαν ότι έγινε Χριστιανός
Πρώην οργανωμένος εξτρεμιστής κατά των εκκλησιών στην Ουγκάντα, έγινε Χριστιανός. Το μίσος που έδειχνε κατά του Χριστιανισμού το μετέτρεψε σε αγάπη ο Χριστός όταν άκουσε το μήνυμα της Ανάστασης από κήρυγμα Ιερέα. Ο λόγος για τον 28χρονο  Σεΐχ Χασάν Πόντο, πρώην ιμάμη στο χωριό Κερεκερενέ στην ανατολική Ουγκάντα, ο οποίος απείχε από τις προσευχές στο τζαμί για τρεις συνεχείς εβδομάδες. Τόσο κατάφερε να κρατήσει την πίστη του στο Χριστό μυστική αφού οι συντοπίτες του τον είδαν τελικά να μπαίνει σε εκκλησία στην περιοχή Budaka, και έτρεξαν να καταγγείλουν το «ατόπημά’ του σε γονείς και φίλους.

«Όταν έφθασα στο σπίτι το απόγευμα, οι «αδελφοί» μου με περικύκλωσαν  με ξύλα», δήλωσε ο Podo στα Νέα της «Morning Star». «Ήταν δύσκολο να ξεφύγω. Άρχισαν να φωνάζουν, να με χτυπάνε και να με προσβάλλουν ως «άπιστο» και εχθρό της ισλαμικής θρησκείας».
Η σύζυγός του και τα δύο παιδιά του κατάφεραν να το σκάσουν από το σπίτι ενός χριστιανού γείτονα.
«Με ραβδιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, οι συγγενείς του Podo τον τραυμάτισαν στο αριστερό του χέρι από τον ώμο στα δάχτυλά. Είχε επίσης υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι. Αργότερα βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του», είπε ένας από τους κατοίκους της περιοχής που τον βρήκαν αναίσθητο.
Σύμφωνα με τους ιερείς της περιοχής ο πατέρας του άνδρα, από τότε έχει κινητοποιήσει μια ομάδα Μουσουλμάνων από διαφορετικά τζαμιά για να βρουν τον «άσωτο» υιό και να ξεπλύνουν  τη βλασφημία.
Ο Podo έγινε Χριστιανός στις 24 Φεβρουαρίου, 2019 αφού άκουσε το μήνυμα του θανάτου και της Ανάστασης Του Κυρίου από κήρυγμα ιερέα. Νωρίτερα, ήταν μέλος μουσουλμανικής ομάδας εξτρεμιστών που είχε επιτεθεί σε εκκλησίες της Ουγκάντα.

orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου