Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΓΕΡΟΝΤΑΣ : θα τσακίσουν τον σουλτάνο ώστε να μην πάρει τους S-400 και μαζί θα τσακιστεί και το ψευτορωμαίικο.


Κατ επανάληψη αρθρογραφώντας από τον προηγούμενο Νοέμβριο επισημαίνουμε ότι το όριο πρόκλησης μεγάλων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας ( βλ. Βαλκάνια- ΑΙΓΑΙΟ- Αν. Μεσόγειο – Συρία– εσωτερικό τουρκίας) είναι η παραλαβή και η λειτουργική ανάπτυξη των ρωσικών συστοιχιών S-400 στην τουρκία.

Τα παραπάνω μας τα διαμήνυσαν ασκητές μέσα και έξω από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
Τα φοβερά γεγονότα κτυπούν την πόρτα μας και εμείς καθεύδουμε. Αλλά όχι μόνο αυτό

διότι ξορκίζουμε το κακό, μεταθέτοντας το με το μυαλό και τις επιθυμίες μας στα επόμενα χρόνια, ώστε να περνάμε εμείς καλά και η αμαρτία καλύτερα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο Ερντογάν παίζει το κεφάλι του. Ο Ρώσος τα παίζει όλα για τα στενά συμφέροντα του και οι ΗΠΑ καταστρώνουν σχέδια καταστολής.

Το τυρί στην φάκα της Αν. Μεσογείου

Το τυράκι στην φάκα είναι η Ελλάδα που την αδίκησαν βάναυσα οι δήθεν φίλοι της, αρχής γενομένης από την Κύπρο.

Turkxit: Από το απλό θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην ένοπλη σύρραξη – Το σενάριο των ΗΠΑ & η τουρκική φυγή από ΝΑΤΟ

« οι Τούρκοι γνωρίζουν πως με χερσαία επεισόδια εκβιάζουν καλύτερα την κυπριακή ηγεσία, την αποτρέπουν από συζητήσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ ενώ γνωρίζουν πως αν και η ελληνική πολιτική ηγεσία εμφανίζεται πρόθυμη για συζητησεις γύρω από το σύμπλεγμα Καστελορίζου, εντούτοις Ισραήλ και ΗΠΑ δεν θα μας επιτρέψουν πλέον την οποιαδήποτε παραχώρηση.

Συνεπώς, ο στόχος της Τουρκίας είναι η Κύπρος και γι αυτό μετέφεραν οπλισμό όπως άρματα μάχης Leo2A4 από Έβρο, και γι αυτό στο σενάριο των ΗΠΑ εμείς στέλνουμε βαλλιστικούς πυραύλους μόλις αντιληφθούμε το χερσαίο σκηνικό όπως αυτό διαμορφώνεται.

Οταν στέλνουμε λοιπόν τις ενισχύσεις, οι Τούρκοι κτυπούν το πλοίο μας και η ένοπλη αντιπαράθεση κλιμακώνεται στα νησιά όπως το περιγράφει το αμερικανικό σενάριο.

Να σημειώσουμε εδώ, πως οι ΗΠΑ αυτή τη φορά θα ενθαρρύνουν ένοπλη ελληνική απάντηση καθώς η Αγκυρα πρέπει να οδεύσει εκτός Ατλαντικής Συμμαχίας.

Το γεγονός αυτό το έχει αντιληφθεί πρώτος ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος και αποκάλυψε το αμερικανικό σενάριο (η τουρκική ερντογανική εφημερίδα γενί σαφάκ) περισσότερο από φόβο, ανησυχία και εκφράζοντας ένα παράπονο για την μη αναστρέψιμη πορεία των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.» Βασίλης Καπούλας
https://www.pronews.gr/opinion-makers/764696_turkxit-apo-aplo-thermo-ellinotoyrkiko-epeisodio-stin-enopli-syrraxi-senario

ΓΕΡΟΝΤΑΣ: -« πριν το οικονομικό Turkish EXIT θα έρθει το Grexit και η Ελληνοτουρκική σύρραξη»

« τον τούρκο τον ερεθίζουν αφάνταστα και αυτός δεν θα το σκεφτεί πολύ για να πει ¨ Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων αλλοφύλων¨

Η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας επιδεινώνεται ραγδαία.

« Όπως γράφει το Ahval το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία ανήλθε σε 14,7% τον Ιανουάριο, το υψηλότερο εδώ και  μια δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι  4,67 εκατομμύρια πολίτες είναι άνεργοι, 1,25 εκατομμύρια περισσότεροι από πέρυσι.

Οι τουρκικές εταιρείες απολύουν  εργαζόμενους καθώς η βαθιά οικονομική ύφεση μειώνει το κέρδος και αναγκάζει ορισμένες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για πτώχευση ή αναδιάρθρωση των χρεών τους.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Τουρκία ανήλθε στο 26,7%, το υψηλότερο σε σχέση με το 24,5% το Δεκέμβριο. Η ανεργία στον γεωργικό τομέα ,αυξήθηκε στο 16,9% τον Ιανουάριο από 15,6% τον προηγούμενο μήνα.

Η κυβέρνηση  Ερντογάν επιδιώκει να αναστρέψει την οικονομική ύφεση της Τουρκίας με περικοπές φόρων και βοήθεια στις χρεωμένες επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Έχει αποκλείσει οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η χώρα ολοκλήρωσε ένα  πρόγραμμα δανείων από το ΔΝΤ, το 2008.

Η λίρα υποχώρησε κατά 28% έναντι του δολαρίου πέρυσι, εκτοξεύοντας τον πληθωρισμό στο 25,2%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και  15 χρόνια.

Η λίρα υποχώρησε 0,5% στα 5,8 ανά δολάριο στην Κωνσταντινούπολη  αργά το βράδυ, έχοντας συνολικές  απώλειες φέτος  9%.»

https://www.militaire.gr/toyrkia-f-35-s-400-kai-dnt-tragikoi-oi-oikonomikoi-deiktes-kai-o-erntogan-moirazei-dis-gia-opla/

Για αυτό και η τουρκική αλεπού νοιώθοντας την παγίδα θα κάνει πρώτα παλαβομάρες και μετά θα αρχίσει να πηδάει με αποτέλεσμα να πιαστεί στα τέσσερα.

1η ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ

Επιστολή Άγκυρας στον ΟΗΕ: Ζητεί την «έξωση» των ΗΠΑ από την περιοχή

« Με έγγραφο στον ΟΗΕ, η Tουρκία θεωρεί εχθρό της τις ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητά την επιβολή κυρώσεων εναντίον των αμερικανικών εγγυήσεων ασφαλείας στην περιοχή. Θύμα του τουρκικού αντιαμερικανισμού η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Τουρκία καθιστά και επισήμως τις ΗΠΑ «εχθρό» της Αγκύρας και των Τουρκοκυπρίων και αντίπαλο τους στην περιοχή της Αν Μεσογείου. Προς τούτο η Άγκυρα «παροτρύνει» (!) τον ΟΗΕ να χαρακτηρίσει παράνομες τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ για παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην περιοχή και μάλιστα απαιτεί να προχωρήσει o ΟΗΕ σε κυρώσεις σε βάρος των ΗΠΑ για την ανάμειξη τους στην Αν. Μεσόγειο, με το αιτιολογικό ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στην περιοχή.» Κύρα Αδάμ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/765624_epistoli-agkyras-ston-oie-zitei-tin-exosi-ton-ipa-apo-tin

2η ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ

« Milliyet: Οι S-400 θα είναι η απάντηση στις ελληνικές παραβιάσεις

«Ερχονται τον Ιούλιο! Τείχος 600 χιλιομέτρων», είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας, που επισημαίνει ότι η Τουρκία επιμένει στην αγορά των ρωσικών S-400, παρά τις απειλές των ΗΠΑ. Η Milliyet αναφέρει ότι οι σκέψεις για να τοποθετηθούν οι δύο συστοιχίες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο έχουν ως στόχο να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, αλλά και να καλυφθεί η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που έχει πλέον αυξημένη σημασία λόγω της ενέργειας.

«Λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα των παραβιάσεων του εναέριου χώρου στο Αιγαίο από την Ελλάδα, η τοποθέτηση συστοιχιών στα Δαρδανέλια, τη Σμύρνη ή τη Μούγλα θα αυξήσει την αποτρεπτική ικανότητα στην περιοχή. Η τουρκική πολεμική αεροπορία τώρα ανταποκρίνεται σε πιθανές παραβιάσεις με F-16. Αντί για αεροπλάνα έναντι αυτών των απειλών, οι S-400 μπορούν να αντιδράσουν πιο γρήγορα και όλα τα ελληνικά αεροπλάνα που πετούν στο Αιγαίο θα είναι υπό πίεση υπό το ραντάρ των S-400. Αυτό θα μειώσει και το κόστος από τις απογειώσεις F-16», αναφέρει συγκεκριμένα η Milliyet.

Ακόμη, η εφημερίδα σημειώνει ότι η τοποθέτηση S-400 στα σύνορα της Τουρκίας θα διασφαλίζει υπεροχή της χώρας έναντι των γειτονικών, καθώς θα μπορεί να παρακολουθεί τις εναέριες κινήσεις σε απόσταση 600 χλμ. και να «κλειδώνει» αεροπορικούς στόχους σε απόσταση 400 χιλιομέτρων.» https://www.iefimerida.gr/kosmos/milliyet-oi-s-400-apantisi-se-ellinikes-parabiaseis



3η ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ

Ελληνοτουρκικό επεισόδιο μη διαχειρίσιμο διπλωματικά. « Ταῖς πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, Σῶτερ, σῶσον ἡμᾶς» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Τις προηγούμενες δεκαετίες σε ένα γνωστό μας άριστο επιστήμονα και πιστό άνθρωπο του έκαναν νύξη να ασχοληθεί με την πολιτική.

Αυτός απευθύνθηκε στον Γέροντα του .

Και Γέροντα είχε τότε τον γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, ο οποίος του είπε:

« παιδί μου μπορείς να βάλλεις μια καλή – ζουμερή ντομάτα σε ένα καφάσι με σάπιες ντομάτες και αυτή να μην σαπίσει σε μικρό χρονικό διάστημα;»

ΑΔΕΛΦΟΙ σιχαθήκαμε όλους τους δήθεν σωτήρες.

Δεν είμεθα τόσο βλάκες, όσο μας θεωρούν.

Η πραγματική Ελλάδα έχει μεγάλη συσσωρευμένη δικαία οργή.

Πριν προλάβουν όμως να αναπτύξουν τους S-400, θα βρεθεί υπό ανάπτυξη το Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

« με γεγονότα από τα Βαλκάνια – ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο – τουρκία- Μέση Ανατολή θα τσακίσουν τον σουλτάνο ώστε να μην πάρει τους S-400 και μαζί θα τσακιστεί και το ψευτορωμαίικο.»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου