Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟ


Πριν από χρόνια Μεγάλη Εβδομάδα κάπου στην δυτική Ευρώπη. Τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν κλίμα, έστω και λιγότερο από την Ορθόδοξη Ελλάδα, και κάποιες ταινίες από τα πάθη του Χριστού. Έστω και με αυτόν τον τρόπο αισθανόσουν ότι βρίσκεσαι στην Μεγάλη Εβδομάδα και ότι αισθάνεσαι τα Ιερά Πάθη του Θεανθρώπου.

Έτος 2019, Μεγάλη Εβδομάδα. Παρακολουθείς πλέον με την δορυφορική για άλλη μια φορά τα μεγάλα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά κανάλια. Εκτός μοναδικής εξαίρεσης από το γνωστό Arte και αυτό με το σταγονόμετρο, όχι μόνο δεν γίνεται καμιά αναφορά αλλά παρακολουθείς μια ατέρμονη προβολή του κινήματος των Ομοφυλοφίλων και παράλληλα τις διάφορες εκδηλώσεις του Ισλάμ στην Ευρώπη. Η αποχριστιανοποίηση σε όλο της το μεγαλείο.
Και τώρα ερχόμαστε στην καθ ημάς Ορθοδοξία που…εξευρωπαΐζεται. Μεγάλη Εβδομάδα και συνεχίζονται όλες εκείνες οι αηδίες με τα Survivor και ακόμα χειρότερα με τουρκικά σήριαλ, ενώ όλοι προβληματίζονται για το…πασχαλινό τραπέζι. Βέβαια εδώ το κλίμα είναι λιγάκι καλύτερο και το βραδύ κάποιοι προβάλλουν ακόμα τα Πάθη του Χριστού.
Η εκστρατεία αποχριστιανοποίησης έχει βρει καλούς συμμάχους και αυτό είναι το πιο θλιβερό, ρασοφόρους διαφόρων ειδών. Καλα δεν μιλάμε για τους Παπικούς που βαρύνονται από αμέτρητα σκάνδαλα ενώ θεωρούν την πρόοδο συνώνυμο της αποχριστιανοποίησης.
Το πιο θλιβερό είναι να βλέπεις Ορθόδοξους ελληνίζοντες ρασοφόρους να φοράνε παπικές ενδυμασίες, να ξυρίζουν επιμελώς το μουσάκι τους και να εμφανίζονται προοδευτικότεροι των προοδευτικών. «Τώρα τι μας λες για Μεγάλη Εβδομάδα και για Πάθη του Χριστού. Αυτά είναι πλέον ξεπερασμένα!».
Το μόνο ελπιδοφόρο αλλά και αυτό όσο περνάει ο καιρός ξεφτίζει, είναι η μεγάλη προσέλευση του κοινού στις εκκλησίες. Ένα κοινό που κρατά ακόμα την πίστη του.
Αλλά…ως πότε ;;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου