Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! Βίντεο .


  Στην πατρική οικία του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, που έχει μετατραπεί σε προσκύνημα, τέλεσε Ιερά Παράκληση Του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.


  Το σπίτι του Αγίου, που υπέμενε καρτερικά, προσευχητικά και δοξολογικά το φοβερό μαρτύριο της λέπρας, βρίσκεται στο όμορφο καστανοχώρι το Σηρικάρι Κισάμου, λίγα μέτρα από τον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό που ανηγέρθηκε εκεί το 2018.

  Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως μνημόνευσε εκατοντάδες ονόματα τα οποία πιστοί είχαν στείλει στην Μητρόπολη προς μνημόνευση και ανέπεμψε προσευχητική δέηση "ὑπέρ ἀναρρώσεως πάντων τῶν ἀσθενούντων καί τῶν ἐν λοιμοῖς καί θλίψεσιν εὑρισκομένων ἀδελφῶν ἡμῶν", την οποία συνέταξε η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.



"ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ"
  Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, απευθυνόμενος μέσω διαδικτύου, στους πιστούς, τόνισε πως "ο Άγιος σύμφωνα με μαρτυρίες, παρουσιάζεται σε εμπερίστατους αδελφούς μας εμψυχώνοντας και στηρίζοντας την δοκιμασία των «είμαι μαζί σας και θα σας βοηθήσω», γινόμενος Θεοσημεία των καιρών μας"!


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου