Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ TO ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΧΑ….



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σίγουρα ζούμε πολύ ιστορικές και ίσως εσχατολογικές στιγμές.

Όπως φαίνεται η επιχείρηση για την αποχριστιανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας βρήκε την χρυσή ευκαιρία για πρώτη φορά στην ιστορία να απαγορεύσει ουσιαστικά την κορυφαία θρησκευτική εκδήλωση, το Άγιο Πάσχα, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι με την ευκαιρία αυτή και μετά την κρίση μην νομίζεται πως θα σταματήσουν.
Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την παράταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά τις 6 Απριλίου που λήγει η πρώτη περίοδος. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία -ενδεχομένως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με νέο διάγγελμα- η συνέχιση των μέτρων του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι μέχρι και μετά το Πάσχα που φέτος είναι στις 19 Απριλίου.
Η ανακοίνωση αναμένεται να κάνει λόγο για απαγόρευση κυκλοφορίας ως τις 20 ή 21 Απριλίου, δηλαδή αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, αλλά με ανοικτό το παράθυρο να υπάρξει και νέα παράταση που θα πιάνει και τον Μάιο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κοροναϊού.
Πολλοί Γέροντες είχαν προειδοποιήσει ότι αν έρθει εποχή που την Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι μοναδικά αφιερωμένη στον Ιησού Χριστό, οι καμπάνες θα σιωπήσουν και οι πιστοί θα απέχουν, τότε τα γεγονότα θα έρθουν σωρηδόν και δεν θα υπάρξει κανένα έλεος.
Έλεος!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.
nikosxeiladakis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου