Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Μη μεριμνάτε, λέει ο Κύριος… Εγώ θα μεριμνήσω για όλα… να παρακαλείς τον Θεό να σου χαρίσει το όραμα της άλλης όχθης… Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη.

Γαβριηλία_Mother Gabrielia (Gavrielia) Papayannis_Геронтисса Гавриилия (Папаянни)-0413efe2e92b4140 
Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη
εκοιμήθη στις 28 Μαρτίου του 1992
Θαύμα της Θεοτόκου: “Άσε τα παιδιά σε μένα”
Επισκέφθηκε την Ι. Μονή το καλοκαίρι του 2001 μια μητέρα μεσήλιξ από την Ναύπακτο. Από την χαρά της έλαμπε το πρόσωπό της. Αφού προσκύνησε την εικόνα της Μεγαλομάτας Παναγιάς, όπως λένε πολλοί την Βαρνάκοβα, είπε:
“Έχω τρία παιδιά. Ένα κορίτσι και δυο αγόρια. Και τα τρία είχαν σοβαρά προβλήματα , που με στεναχωρούσαν. Η κόρη συνδεδεμένη με κάποιον έμενε ατακτοποίητη, χωρίς να φαίνεται προοπτική γάμου. Ο ένας άνεργος, δεν έβρισκε πουθενά δουλειά και η στεναχώρια του απειλούσε την ψυχική υγεία του. Ο άλλος ήταν μπλεγμένος με κακές παρέες και ερχόταν στο σπίτι ξημερώματα. Κόντευα να πεθάνω από την στενοχώρια μου…
Πριν λίγο καιρό ήλθα εδώ, στην Παναγία, και Την παρακάλεσα με δάκρυα για τα παιδιά μου. Το βράδυ εκείνο Την βλέπω στον ύπνο μου. Μεγαλόπρεπη και στοργική. Και μου είπε με γλυκύτητα: “Άφησε τα παιδιά σου σε μένα!”.
Ξύπνησα χαρούμενη, με ελαφρωμένη την ψυχή και Της είπα: “Πάρε τα, Παναγιά μου, και τακτοποίησέ τα όπως θέλεις. Εγώ δεν θα ξανασχοληθώ με τα προβλήματά τους, μόνο θα προσεύχομαι!”.
Το είπα και το έκανα, αλλά και η Παναγία έκανε αυτό που υποσχέθηκε. Τους τακτοποίησε όλους γρήγορα. Η κόρη παντρεύτηκε και νοικοκυρεύτηκε, ο δεύτερος βρήκε μια καλή δουλειά και τον άλλον τον φώτισε ο Θεός και κατάλαβε την κακή ποιότητα των φίλων του και ξέκοψε απ’ αυτούς. “Δόξα Σοι ο Θεός, δόξα Σοι ο Θεός”, επανελάμβανε πολύ συγκινημένη η μάννα, η περίπτωση της οποίας δίνει ένα σωτήριο μήνυμα σε όλους και ιδιαιτέρως στους γονείς.
Πηγή: ”Παναγία Βαρνάκοβα: Θαύματα της Παναγίας”
***
Γερόντισα Γαβριηλία
Παναγια Πελαγωνιτισσα_Божией Матери Икона_Virgin Mary –Byzantine Orthodox Icon_f7f35698d922fa8Ποτέ να μην λες «γιατί περνώ αυτό»; Ή όταν βλέπεις τον άλλο με τη γάγγραινα, τον καρκίνο ή την τύφλωση, να μην λες «γιατί το περνά αυτό»; Αλλά να παρακαλείς τον Θεό να σου χαρίσει το όραμα της άλλης όχθης… Τότε θα βλέπεις όπως οι Άγγελοι τα γινόμενα εδώ όπως πραγματικά είναι: ΟΛΑ στο σχέδιο του Θεού. ΟΛΑ.
Τρία πράγματα χρειάζονται: Πρώτον Πίστις. Δεύτερον Πίστις. Τρίτον Πίστις.
Μη μεριμνάτε, λέει ο Κύριος… Εγώ θα μεριμνήσω για όλα… κι εγώ το βάζω σε πράξη. Κάθε τόπος μπορεί να γίνει τόπος Ανάστασης. Φτάνει να ζεις την Ταπείνωση τού Χριστού.
Θαύμα είναι η κανονική πορεία των πραγμάτων, όπως την θέλει ο Θεός. Αυτό που λέμε Θαύμα, για τον Θεό είναι το φυσικό.
Αν ποτέ νοιώσεις φόβο, κλείσε τ’ αυτιά και λέγε την Ευχή.
Αγαπώ με όλη μου την ψυχή κάποιον, θα πει προσεύχομαι γι’ αυτόν. Όποιος έχει την εμπειρία αυτή είναι στον Παράδεισο
“…Αν έχεις αγάπη για όλο το κόσμο, όλος ο κόσμος είναι όμορφος…”
….Ναι. Όπως λες, μας προφυλάγουν οι Άγγελοι. Το έχω παρακολουθήσει αυτό. Είναι σαν να βάζουν γύρω-γύρω μας μια προστασία.
Το λέμε κάθε βράδυ στο Απόδειπνο… “Τείχισον ημάς αγίοις Αγγέλοις σου ίνα τη παρεμβολή αυτών φρουρούμενοι και οδηγούμενοι καταντήσωμεν εις την ενότητα της Πίστεως”.
Ξέρεις τι σπουδαίο είναι αυτό; Να μην σου φεύγει ποτέ η πίστη; Να είναι μόνιμη;
Η πείρα μου με δίδαξε ότι κανένας δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν, παρ΄ όλη τη θέληση και την αγάπη, η βοήθεια έρχεται μόνον όταν έρθει η Ώρα του Θεού, από τον Έναν.
Όταν αγαπάς τον Κύριο, τότε έχεις υπομονή στο Άγιο Θέλημα Του. Αν έχεις όμως υπομονή χωρίς αγάπη, τότε είσαι σαν στρατιώτης του Χίτλερ.
Από την κουταμάρα καλύτερη η βουβαμάρα… Η δύναμη του σκότους περιμένει ευκαιρία. Ας μη μιλούμε, για να μην μετανοιώνουμε.
Την ώρα της κρίσεως και του προβλήματος, μην ανοίξεις το στόμα σου. Μην πεις τίποτε γιατί θα το μετανιώσεις χίλιες φορές. Πες το στους Αγγέλους να το πάνε στα Πόδια του Κυρίου και ζήτησέ Του Άγγελον Ειρήνης για να ειρηνεύσεις.
Και να θέλω, δεν μπορώ να στεναχωρηθώ. Όταν στεναχωριόμαστε, είναι σαν να λέμε στον Θεό: «Δεν συμφωνώ. Δεν τα κάνεις καλά». Ύστερα, είναι και αχαριστία…
«Όταν βλέπεις μπροστά σου εμπόδια σαν βουνά μεγάλα και ότι αυτό που θες είναι αδύνατο, εσύ να συνεχίσεις να το ζητάς. Αν είναι εκ Θεού, όταν φτάσεις μπροστά στο βουνό, το βουνό θα πέσει και θα γίνεται πεδιάδα. Αν όμως δεν πέσει το βουνό, τότε στρίψε, πήγαινε από αλλού. Δεν το ήθελε ο Θεός. Δεν ήταν προς όφελός σου».
«Να μην εναντιονόμαστε στο θέλημα του Θεού. Εκείνος είναι ο μαέστρος της ζωής μας. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα από εμάς. Γι αυτό μην σηκώνουμε κεφάλι στον Θεό. Να αποδεχόμαστε με αγάπη αυτό που μας δίνει».
Είμαστε πλαστελίνη στα χέρια του Θεού και το κάθετί πού επιτρέπει είναι γιά το καλό μας, δίχως εμείς να το καταλαβαίνουμε άμεσα.
το παιδί πρέπει να φέρεσαι σαν σε μεγάλο, να το σέβεσαι και να μη προσπαθείς να το ξεγελάσεις. ..
Οι γονείς πρέπει να διδάσκουν τα παιδιά τους όχι με λόγια αλλά με το παράδειγμά τους… Θα προσευχηθουμε μέρα-νύχτα στον Θεό να γίνει το Θέλημά Του στην ζωή τους. Όχι το δικό μου θέλημα, αλλά το θέλημά Του. Γιατί ο Θεός τα αγαπάει αυτά τα παιδιά πιό πολύ και πριν από εμάς.
Μη θέλεις τα πολλά, τα παραδίπλα σου, ή τα πέρα μακρυά. Αντίθετα φρόντισε αυτό το λίγο που έχεις να το Αγιάσεις.
Γαβριήλ_Gabriel Archangel _Архангел Гавриил-Икона_ Άγγελοι_Angels_ангел__1350-1360_1Οι Άγγελοι είναι πάντα έτοιμοι να μας βοηθήσουν. Το έχω δει με τα μάτια μου. Τα νοερά μάτια. Και στην πιο δύσκολη στιγμή ακόμα…
Να περνούν τσακάλια -ολόκληρη ομάδα- με τα λαμπερά τους μάτια και να έρχονται κατά πάνω μου, μέσα στο δάσος, στη ζούγκλα, όταν ήμουν στην Ινδία και να με κάνει ο Θεός σαν αόρατη σ’ αυτά, σαν να μην υπήρχα… Δεν ήταν των Αγγέλων η προστασία αυτή; Τι λέτε… Ύστερα από τέτοιες περιπέτειες, τίποτα δεν με τρομάζει… Και κάτι άλλο. Όταν αγαπούμε, οι Άγγελοι γίνονται οι καλύτεροί μας συνεργάτες. Αυτοί έρχονται και όταν εμείς κάποτε διερωτώμεθα:
– Άραγε πού να πάω; Άραγε αν πάω εκεί, τι θα βρω;
Έκανα πολλές μετακινήσεις στη ζωή μου και τύχαινε να πηγαίνω από τόπο σε τόπο, χωρίς να έχω καμιά ασφάλεια υλική και πάντα να έχω την προστασία των Αγγέλων. Έλεγα και λέω:
– Πάω από το καλό στο καλύτερο.
Κι ας είναι και στο χειρότερο και στο πιο δύσκολο σωματικά, αλλά πάντοτε με χαρά. Γιατί ήξερα ότι είναι στο πρόγραμμα του Θεού.
Αυτό, παιδί μου, να το κάνεις όλον τον καιρό. Όπου κι αν βρίσκεσαι. Όποιος κι αν σε περιτριγυρίζει. Όποιος κι αν σε προσβάλλει ή σε στεναχωρεί. Όποιος κι αν σ’ αγαπά. Όλα όσα γίνονται είναι στο πρόγραμμα του Θεού και γι’ αυτό, θα τ’ αγαπάς…
Από το βιβλίο της Μοναχής Γαβριηλίας, «Γερόντισσα Γαβριηλία , Η ασκητική τη Αγάπης», των εκδόσεων Πορφύρα.
Σκόρπισε Αγάπη, όπου κι αν πας…
Μην αφήσεις κανένα που έρχεται σε σένα
Να φύγει, χωρίς να νιώθει καλύτερα και πιο ευτυχισμένος.
Γίνε η Ζωντανή έκφραση της Καλοσύνης του Θεού
Καλοσύνη στο πρόσωπό σου
Καλοσύνη στα μάτια σου
Καλοσύνη στο χαμόγελό σου
Καλοσύνη στο ζεστό χαιρετισμό προς το συνάνθρωπό σου!!! Γερόντισσα ΓαβριηλίαΑγία Σκέπη Παναγίας_Покров Пресвятой Богородицы pokrov_protection-theotokos_Byzantine Orthodox Icon-2333Platyterra
Η δύναμη της πίστης και της προσευχής! Άγιος Παΐσιος – γερόντισσα Γαβριηλία
https://iconandlight.wordpress.com/2018/03/13/21867/
Σήμερα σε μια εποχή πνευματικής σύγχυσης που κινδυνεύουν να πλανηθούν και οι εκλεκτοί, έχουμε μεγάλη ανάγκη από θαυματουργούς Αγίους. Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
https://iconandlight.wordpress.com/2019/06/09/%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%85/
Εμείς είμαστε οι μοναδικοί αρχιτέκτονες, του μέλλοντός μας… η ουράνια λογική είναι ολότελα διαφορετική από τη λογική του κόσμου τούτου… οι υοί του φωτός έχουν κληθεί να λάμψουν με τη ζωή τους όσο περισσότερο μπορούν, ώστε να σκορπίσουν το φως παντού. Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα
https://iconandlight.wordpress.com/2019/05/27/29062/
Αν εμείς ήμασταν σωστοί και τέλειοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σήμερα δεν θα υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος που να μην είναι Ορθόδοξος. Άγιος Παΐσιος, ο Αγιορείτης
https://iconandlight.wordpress.com/2019/03/17/%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%81/
Κοντάκιον Ήχος πλ. δ’.
Τη Υπερμάχώ Στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια, αναγράφω σοι η πόλις σου, Θεοτόκε• αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον, ίνα κράζω σοι• Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.
Απολυτίκιον Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου. ήχος α’. Του λίθου σφραγισθέντος
Της Σκέπης σου Παρθένε, ανυμνούμεν τας χάριτας, ην ως φωτοφόρον νεφέλην,εφαπλοίς υπέρ έννοιαν, και σκέπεις τον λαόν σου νοερώς, εκ πάσης των εχθρών επιβουλής,σε γαρ σκέπην, και προστάτιν, και Βοηθόν, κεκτήμεθα βοώντές σοι,δόξα τοις μεγαλείοις σου Αγνή, δόξα τη θεία σκέπη σου,δόξα τη πρός ημάς σου, προμηθεία, Άχραντε.
Απολυτίκιο Παναγίας Γοργοεπηκόου Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης
Ως θεόβρυτον κρήνη των αΰλων χαρίτων σου την θαυματουργόν Σου εικόνα Θεοτόκε πλουτίσαντες εκ ταύτης των θαυμάτων τας ροάς αντλούμε δαψιλώς ως εξ Εδέμ συ γαρ Γοργουπήκοος βοηθός πέλεις των εκβοώντων σοι Δόξα τοις σοις χαρίσμασιν Αγνή, δόξα τη παρθενία Σου, δόξα τη προς ημάς Σου ανεκφράστω προνοία Άχραντε.
Μεγαλυνάριον
Γοργοϋπηκόου την θαυμαστήν και σεπτήν Εικόνα, προσκυνήσωμεν αδελφοί, θαύματα τελούσαν και βρύουσαν ιάσεις και ταύτην μετά πόθου κατασπασώμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου