Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

«Ο Θεός επιτρέπει πειρασμούς, όμως όχι για να μας τιμωρήσει»

 

«Ο Θεός επιτρέπει πειρασμούς, όμως όχι για να μας τιμωρήσει»

 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος έστειλε μήνυμα στους μαθητές με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς όπου καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αλλά και τους υπαλλήλους της διοίκησης στη νέα χρονιά.

«Προσευχόμαστε στον Παντοδύναμο Θεό να είναι επιτυχημένο, ήρεμο και ευλογημένο για εσάς και τις οικογένειες σας» ανέφερε ο Πατριάρχης ενώ συνέχισε λέγοντας «ο ελεήμων Θεός να ευλογεί εσάς και ολόκληρη την κοινωνία μας σε αυτές τις μέρες, τους μήνες κρίσης και πειρασμού, να ενισχύσει τους ανθρώπους μας και ειδικά τα παιδιά και τη νεολαία που είναι το μέλλον μας».

«Στην ιστορία των χιλιάδων ετών, οι Ορθόδοξοι Βούλγαροι έχουν μαρτυρήσει την αγάπη και την αφοσίωσή τους στο έργο της εκπαίδευσης, στο οποίο είδαν μια σταθερή βάση και δεσμεύθηκαν για την πρόοδό τους, για πνευματική και ηθική υγεία. Πιστεύουμε ότι θα είναι το ίδιο στο μέλλον, διότι σήμερα όλοι στηριζόμαστε σε αυτά τα θεμέλια και τις παραδόσεις που ενσωματώνονται σταθερά στο εθνικό πνεύμα. Μερικοί προσωρινοί πειρασμοί που περνάμε ως άνθρωποι και κοινωνία, δεν μας αποθαρρύνουν και δεν μας επηρεάζουν στην επιμελή διδασκαλία και την απόκτηση γνώσης» τόνισε ο Μακαριώτατος.

«Ο Θεός επιτρέπει σε μας πειρασμούς, όμως όχι για να μας τιμωρήσει, αλλά για να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί και αποφασισμένοι στο μονοπάτι μας, και να παλεύουμε μέσω αυτών. Είθε η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς να είναι ευλογημένη!

Είθε ο Θεός να έχει έλεος για τις προσευχές και την ουράνια μεσολάβηση της Παναγίας και όλων εκείνων που έλαβαν αγιότητα, τους αγίους ευεργέτες του και μας σώσουν όλους» κατέληξε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

orthodoxianewsagency.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου