Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

+ Γέροντας Γρηγόριος Ηγούμενος Μονής Δοχειαρίου Αγ. Όρους: ”Μακριά από την Ευρώπη, μακριά από την Αμερική καθήστε κοντά στους Ρώσους που είναι ομόδοξοι” (ΒΙΝΤΕΟ) Γέροντας….ένας πραγματικός σταρ-ετς στην ταινία ”Που είσαι Αδάμ;”

 

”Μακριά από την Ευρώπη, μακριά από την Αμερική καθήστε κοντά στους Ρώσους που είναι ομόδοξοι” αυτή η φωνή είναι η κραυγή αγωνίας, η προειδοποίηση του + Γέροντα Γρηγορίου Ηγούμενου της Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους που κοιμήθηκε το 2018. Ήταν μια από τις πιο λαμπρές μορφές του Αθωνίτικου μοναχισμού…

Σε άλλο βίντεο λέει ”ξορκισμένη να είναι η Ευρώπη”…..

Δυστυχώς οι ιθύνοντες πολιτικοί και εκκλησιαστικοί αθέτησαν την προτροπή του με τα γνωστά οικτρά αποτελέσματα και τη δεινή θέση που έχει περιέλθει σήμερα ο ελληνισμός στα εκκλησιαστικά, στην εξωτερική πολιτική σε θέματα άμυνας κι ασφάλειας σε οικονομικό επίπεδο και κρίση…(στο 3:59 η αναφορά )

Αυτή ήταν η τελευταία αναλαμπή η έσχατη γραμμή άμυνας της Αθωνικής Πολιτείας πριν το Οικουμενικό παραδώσει τα κλειδιά της Ορθοδοξίας στον Πομπέο και στις ΗΠΑ και προκαλέσει Μέγα Σχίσμα με το Πατριαρχείο Μόσχας….



Η ταινία ντοκιμαντέρ ουκρανικής παραγωγής «Πού είσαι, Αδάμ;» (2019) που απέσπασε το Grand Prix στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Ποκρόβ» είναι ένα φιλμ αφιερωμένο στην πνευματική δράση του.Γυρίστηκε στη μονή πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι μοναχοί και ο Γέροντας….Έκανε πρεμιέρα στις 6 Ιαν 2020…….Σκηνοθέτης ο Αλέξανδρος Ζαπορόσενκο.



Ο γλυκός του σαρκασμός, η ελαφριά σαλότητα, το τρυφερό του βλέμμα για τη ζωή αλλά και η απολυτότητα του όπως και το αμετακίνητο κι αμετάπειστο των θέσεων του σε θέματα αρχής ….Γέροντας….ένας πραγματικός σταρ-ετς. Γιατί ο αληθινός Γέροντας είναι σταρ-ετς..


-Ποιός έφερε πιο πολύ πόνο εκείνα τα παλιά χρόνια ( εννοεί Σταυροφορίες και συνέπειες) οι μουσουλμάνοι ή οι καθολικοί;

Γέροντας: ”oι καθολικοί έφταιγαν για όλα και οι Ιουδαίοι…δεν υπάρχει νεομάρτυρας εδώ στην ανατολική Ευρώπη που να μην έχει μέσα ανακατευθεί Εβραίος…Να ξεχάσουμε τις εθνικότητες και να ενωθούμε σαν Ορθόδοξοι χριστιανοί κάτω από τη σημαία του Χριστού και να πολεμήσουμε όλα αυτά τα βάσανα που μας βρίσκουν..Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στους εσχάτους αιώνες και η Δευτέρα Παρουσία θα τα διορθώσει όλα….Απευθυνόμενος σε Μολδαβό του λέει ποτέ να μην πάτε σε αυτή την Ευρωπαική Ένωση γιατί μετά από λίγο δεν θα ορίζετε ούτε το σπίτι που μένετε.Οι Γερμανοί ήρθαν μια πρώτη φορά να μας κατακτήσουν με τα όπλα δεν τα κατάφεραν και τώρα με τα λεφτά τα κατάφεραν…”



L’image contient peut-être : texte
Где ты, Адам? (2020) — афиша, сеансы, билеты на фильм в кинотеатре Планета  Кино: Днепр, Киев, Львов, Одесса, Харьков.
Где ты, Адам? Официальный сайт фильма

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου