Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ήχησαν πένθιμα οι καμπάνες στο Τυχερό Έβρου.

 


Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο λόγω του σοβαρού ενδεχομένου που υπάρχει να κλείσει το μεγάλο στρατόπεδο «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα του δήμου Σουφλίου…

και να αποχωρήσει η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία. Στις 11 χθες το πρωί οι καμπάνες σε όλες τις ενορίες του Τυχερού χτύπησαν πένθιμα, τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά μέχρι τις 2, στα σχολεία οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα και το Δημοτικό Κατάστημα δεν άνοιξε.

 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Τυχερό, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και η δημοτική αρχή εξέφρασαν αντιδράσεις και φόβους για περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της περιοχής, κλονισμό του αισθήματος ασφάλειας σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, αλλά και την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο μελλοντικής χρήσης της έκτασης για δημιουργία κέντρου υποδοχής παράτυπων μεταναστών.

Στη Θράκη, για τριήμερη περιοδεία, βρίσκεται η πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και αντιπροσωπεία βουλευτών, μελών της Επιτροπής.


 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας, πρώτος σταθμός είναι η Αλεξανδρούπολη και αύριο θα μεταβούν στον νομό Ροδόπης. Τελευταίος σταθμός της τριήμερης περιοδείας, η Ξάνθη.

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου