Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Καρπενησίου Γεώργιος: ''Δεν ζήτησα ποτέ από τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες''.

 

karpenisiou dilosis

Γράφει ο Θάνος Θανόπουλος στην Romfea.gr


Fake news αποδείχθηκαν τα περί δηλώσεων του Σεβ. Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ότι προέτρεπε τους πιστούς να μην φορούν μάσκα στο ναό.

Με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου επικοινώνησε σήμερα το πρωί ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, ζητώντας να μάθουν σχετικά με τις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στους δημοσιογράφους τις απαραίτητες διευκρινίσεις, σχετικά με την διαστρέβλωση των όσων δήλωσε περί των μέτρων. 

"Αν υπάρχει πρόβλημα και στην περιοχή μας θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά μέτρα τα οποία εννοείται ότι θα εφαρμόσουμε. Τη στιγμή όμως που για μήνες δεν έχουμε κρούσματα για ποιο λόγο να επιβάλλονται εδώ τα μέτρα που επιβάλλονται στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές που είναι το πρόβλημα;" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος. 

Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "Αυτή ήταν η δική μου απορία και ο δικός μου ενδοιασμός. Αυτό μεταφράστηκε όπως ακούστηκε. Εγώ μένω να απορώ και να μην λέω κάτι άλλο."

Ερωτηθείς γιατί οι πιστοί μέσα στην εκκλησία δεν φορούσαν μάσκες, ο Σεβασμιώτατος απάντησε: "Όταν οι διπλανοί μας δεν ασθενούν από που θα κολλήσουμε; Εδώ και μήνες μέσα σε αυτή την πανδημία εμείς σαν περιοχή, που δεν ξέρουμε για ποιους λόγους είναι, δεν έχουμε κρούσματα".

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι και ο ίδιος θα σεβαστεί τα μέτρα σε περιοχές που υπάρχει πρόβλημα, τονίζοντας ότι "τον Αύγουστο μήνα είχαμε εδώ χιλιάδες Ελλήνων τουριστών κανείς δεν φορούσε μάσκα και κανείς δεν κόλλησε".

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο ANT1 έπαιξε στον αέρα το βίντεο με τις δηλώσεις, στο οποίο ο Σεβασμιώτατος φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν κάνει ουδεμία αναφορά στις μάσκες.

romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου