Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Κλήθηκε για κατάθεση η γυναίκα που κτυπήθηκε από μοναχό-«Δόθηκαν οδηγίες»

 

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομία μετά και από το βίντεο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας  με τον ξυλοδαρμό γυναίκας στην Ιερά Μονή Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν δύο ποινικές έρευνες η μια διερευνάται από την υποδιεύθυνση οικονομικού εγκλήματος με καταγγελίες που έχουν γίνει από την περασμένη Παρασκευή από την Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και η δεύτερη έρευνα από ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου με καταγγελίες που έχουν γίνει από κάποιους μοναχούς σε σχέση με τις δικές τους καταγγελίες και τους ισχυρισμούς που έχουν υποβληθεί.

Επισήμανε  ότι έχει παραληφθεί μεγάλος αριθμός τεκμηρίων που αυτά αφορούν είτε έγγραφα είτε αντικείμενα και αξιολογούνται. «Έχει παραληφθεί μεγάλος αριθμός τεκμηρίων ανάμεσα και κλειστά κυκλώματα αλλά ακόμα δεν έχουν αξιολογηθεί όλα τα κλειστά κυκλώματα. Θα πρέπει να αναλυθούν και να εξεταστούν όλα».

Ερωτηθείς για τους ποινικούς ανακριτές που διόρισε η Νομική Υπηρεσία είπε ότι «οι δύο ποινικοί ανακριτές θα εμπλακούν στις έρευνες και θα διερευνήσουν επίσης και κάποιους ισχυρισμούς που φαίνεται να εμπλέκουν μέλη της Αστυνομίας που ενδεχομένως να βρίσκονταν εκτός καθήκοντος και έχουν ενδεχομένως σχέση με τις δύο αυτές υποθέσεις αλλά και άλλα πρόσωπα που φαίνεται να έχουν κάποια εμπλοκή».


 

Για το βίντεο που προβλήθηκε χθες από το Σίγμα ο κ. Ανδρέου είπε ότι «δόθηκαν άμεσα οδηγίες προς την υποδιεύθυνση διερεύνησης ευάλωτων προσώπων για να γίνει η όλη διερεύνηση του περιστατικού. Ήρθαμε σε επαφή με την συγκεκριμένη γυναικάκια και τις επόμενες ημέρες  θα κληθεί να δώσει κατάθεση σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα».

sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου