Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Υπό άκρα μυστικότητα στην Ανακριτική Επιτροπή ο Νεκτάριος και ο Πορφύριος.


Στην Ανακριτική Επιτροπή θα παρουσιάζονταν το πρωί της Πέμπτης οι εν αργία Αρχιμανδρίτες της Μονής Αββακούμ, Νεκτάριος και Πορφύριος.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής γίνεται κάτω από άκρα μυστικότητα αφού εκ μέρους Ιεράς Συνόδου δεν επιβεβαιώθηκε οτιδήποτε και δεν θέλησαν να προβούν σε καμιά δήλωση αναφορικά με το θέμα της εμφάνισης των δυο εν αργία αρχιμανδριτών. Την είδηση δημοσίευσε το πρωί ο Φιλελεύθερος και ανέφερε ότι οι δυο αναμενόταν να εμφανιστούν γύρω στις 09:00.

Οι δυο πάντως ενδεχομένως να πήγαν νωρίτερα στην Αρχιεπισκοπή προκειμένου να αποφύγουν δημοσιογραφικά συνεργεία τα οποία παρόλο που βρίσκονταν στον χώρο, δεν κατέστη δυνατό να καταγράψουν την έλευση οποιουδήποτε. Υπενθυμίζεται ότι προ 48ωρου επιβεβαιώθηκε ότι η Αστυνομία και το ειδικό της κλιμάκιο ερευνά και καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης από μοναχό της Μονής προς πολίτη ο οποίος είχε σχέσεις με τη Μονή. Ο εν λόγω πολίτης μετέβη στις Αρχές και κατήγγειλε το γεγονός.

Ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι κατέθεσε και ο ίδιος στην Αστυνομία για το θέμα αφού έγινε «κοινωνός» όπως είπε. Παράλληλα διέψευσε κατηγορηματικά ότι το θύμα υπέπεσε σε αντιφάσεις. Αποκάλυψε επίσης ότι «η παρενόχληση δεν ήταν μία φορά, δεν ήταν κάτι που έγινε και τέλειωσε, ενώ οι υποθέσεις έγιναν την προηγούμενη τριετία».

sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου