Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Καρναβαλιστής στη Κέρκυρα διακωμωδούσε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα την Πίστη και την Θρησκεία μας.

 

 

Το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 9-10/03/24 στη πόλη της Κέρκυρας εθεάθη ενας τύπος ο οποίος χλεύαζε τον Αγιο Σπυρίδωνα Πολιούχο του Νησιού της Κέρκυρας χωρις να αντιδράσουν οσοι τον έβλεπαν και να καλέσουν την Αστυνομία για Προσβολή Θρησκείας  της πίστης στον  Αγιο Σπυρίδωνα. Με αυτη την βλάσφημη εικόνα-παρουσία ο Καρναβαλιστής  διακωμωδούσε το Ιερό Λείψανο του Πολιούχου της Κέρκυρας.

Την παρουσία του στους δρόμους της Κέρκυρας  επιβεβαίωσαν στον Πατέρα Θεολόγο Σκορδίλη του Ιερού Ναου Αγίας Τριάδος Γαρίτσας αρκετά άτομα …

Ο “Τύπος” φόρεσε στο κεφάλι και πάνω στους ομους του ψευτο ομοίωμα της Λάρνακας εβαψε το πρόσωπο του βάζοντας επάνω του  λεντάκια να αναβοσβήνουν ασημόχαρτο ψευτο-τάματα κ.α ..Η Φωτό είναι μεσα σε κάποια επιχείρηση Ουζερι Μπάρ στη πόλη οπως ειπαν αυτοί που τον ειδαν..Το μπάρ και ο Καρναβαλιστής ειναι ο ιδιοκτήτης του? Ηταν Θαμώνας? Ποιός είναι αναρωτιούνται οι πολίτες??.

Την Κυριακή θα ξαναβγεί ξανά? Η Ιερα Μητρόπολη Κέρκυρας τι θα πράξει? Οι πολίτες που θα βρεθούν απέναντι του τι θα πράξουν?

Διαβάστε την ανάρτηση του Αρχιμανδρίτη π.Θεολόγου Σκορδίλη..

Π.ΘΕΟΛΟΓΟΓΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ: ΑΙΣΧΟΣ !ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΣ ντυμένος με ομοίωμα ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ !! ΑΙΣΧΟΣ
Κείμενο Αρχιμανδρίτης
π.Θεολόγος Σκορδίλης
Ζούμε σε μέρες όπου ο νους του ανθρώπου βρίσκεται σε βαθειά σύγχυση και έχει χάσει την αίσθηση όχι μόνο της πτώσης, αλλά και κάθε μορφής ιερότητας. Αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά, βλέποντας και ακούοντας να καθυβρίζεται η πίστη, το πρόσωπο του Κυρίου ,της Παναγίας μας και των Αγίων μας.
Με φρίκη και αγανάκτηση θεάθηκε στους δρόμους της Αγιοφρουρήτου Κέρκυρας που έχει προστάτη και πολιούχο τον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου το Άγιό του Λείψανο Λιτανεύεται στους ίδιους δρόμους, τέσσερις φορές τον χρόνο, η βέβηλη αυτή και βλάσφημη διακωμώδηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου μας.
Μας προκαλεί δε, ιδιαίτερη εντύπωση, πώς κανένας δεν αντέδρασε! Κανένας δεν θεώρησε ότι μια τέτοια διακωμώδηση ξεπερνάς τα όρια, και προσβάλει τα Ιερά και τα όσια του λαού αυτού του τόπου.
Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα μεμονωμένο περιστατικό που δεν χρειάζεται σχολιασμό, αλλά γιατί να σιωπήσουμε στην βλασφημία στο Ιερό πρόσωπο του Αγίου μας και μάλιστα όταν στον τόπο μας έχει γίνει ο κακός χαμός από «ιδιαίτερες» και επιλεκτικές ευαισθησίες για την σάτιρα για πολιτικά πρόσωπα, η οτιδήποτε άλλο και να επιστρατεύονται οι πάντες να τους προασπίσουν?
Στις μέρες αυτές που αναπαράγονται οι εκδηλώσεις των Διονυσίων δηλαδή των ειδωλολατρικών τελετών, όπου η εξέλιξη αυτών των τελετών είναι τα καρναβάλια, ακόμα κι αν πέρασαν από πολιτισμό σε πολιτισμό δεχόμενοι επιρροές από διάφορες κουλτούρες και ιστορικά γεγονότα δεν μπορεί να κρυφτεί η δαιμονική λατρεία, όση προσπάθεια κι αν κάνουν να καλυφθεί με εντυπωσιακές στολές και παρελάσεις η ακόμα με το ντύμα της παράδοσης.
Και τώρα, αλλά ποτέ, δεν βρέθηκε κανένας να αντιδράσει, να διαμαρτυρηθεί, να ζητήσει να τεθούν κάποια όρια σεβασμού, αλλά χασκογελώντας με την καρναβαλίστικη δαιμονική ιδέα συμμετέχοντας μαζί με τα παιδιά τους σε αυτές τις εκδηλώσεις, νομίζουν ότι προβάλουν τον πολιτισμό και την παράδοση, καταξευτελίζοντας βέβαια με τον τρόπο αυτό τις έννοιες των λέξεων.
Άραγε, κάποιο πολιτικό πρόσωπο, όποιο κι αν είναι αυτό, είναι πιο σεβαστό από τον Άγιό μας; Άραγε σήμερα θα τον υβρίζουμε και θα τον βλασφημούμε περιγελώντας το Ιερό του Λείψανο, και την Κυριακή των Βαΐων και το Μ. Σάββατο, θα τον τιμήσουμε προσευχόμενοι; Ή τελικά οι Λιτανείες έχουν κι αυτές καταντήσει τουριστική ατραξιόν; Έως που θα φτάσει αυτός ο ευτελισμός; Τι είναι αυτό που θα σταματήσει αυτήν την κατρακύλα; Μέχρι πότε ο δικαιωματισμός του καθενός θα καταλύει ότι όρθιο έχει μείνει ?
Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την WOKE ατζέντα να αλλοτριώνει την σκέψη, την κρίση και την συμπεριφορά μας. Μέχρι πότε η αχαριστία μας θα είναι το μέτρο του νέου ήθους μας?
Αξίζει όλο αυτό στην Κέρκυρά μας; Σε ότι γνωρίσαμε και παραλάβαμε; Μήπως πρέπει να διασώσουμε ότι σώζεται; Εάν θέλουμε να σωθεί…..
Μέχρι πότε θα επιτρέπουμε η ύβρις να καθιερώνεται (επιλεκτικά πάντα) ως έκφραση τέχνης, παράδοσης και πολιτισμού; Έως πότε θα αφήσουμε τη βαρβαρότητα να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά μας και το βαρβαρισμό να αποτελεί το γνώρισμα του νέου πολιτισμού μας?
Αρχιμανδρίτης
Θεολόγος Σκορδίλης

 

 

amazonios.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου