Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ιερισσού Θεόκλητος: ''Να πιστεύουμε στον Χριστό''

ierisos1

                 Πανηγυρικά τελέστηκε σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 η Θεία Λειτουργία  στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.

                 Της Θείας Λειτουργίας προεξείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος ενώ συμμετείχαν και ιερείς της Μητροπόλεως.

                Πλήθος κόσμου αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Τιμίου Προδρόμου με παραδοσιακές φορεσιές, καλωσόρισαν με πανό και θέρμη τον Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη τους κ. Θεόκλητο,  διότι ήταν η πρώτη επίσκεψή στην ενορία από την ενθρόνιση του.

               Ο κ. Θεόκλητος μίλησε στο κόσμο για την σημερινή ευαγγελική περικοπή και τόνισε κυρίως το πως εμείς θα γίνουμε κοινωνοί με τον Τριαδικό Θεό.
               «Όποιος πιστεύει στον Χριστό, πιστεύει και στον Θεό», ενώ έδωσε και ένα παράδειγμα της Χαναναίας η οποία όπως είπε, πλησίασε τον Χριστό, μίλησε στον Χριστό, τον άγγιξε και τον πίστεψε.

              Λίγο πριν το τέλος ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Δωρόθεος Ζέρβας, εξέφρασε την χαρά της ενορίας για την επίσκεψη του Ποιμενάρχη και τόνισε «Να μας δώσετε την αγάπη σας και να σας δώσουμε τις καρδιές μας», ενώ εκ μέρους του ενοριακού συμβουλίου του προσέφερε μια φιλοτεχνημένη εικόνα του προστάτου του Αγίου Θεοκλήτου.

             Ο Μητροπολίτης από την μεριά του ευχαρίστησε θερμά την ενορία για την υπέροχη και θερμή υποδοχή και σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να γίνει σαν τον Άγιο Θεόκλητο.

              Στην Ακολουθία έδωσαν το παρόν και πολλοί άρχοντες από τον Δήμο Πολύγυρου.
ierisos4
ierisos3

http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/15676-2013-02-17-23-22-22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου