Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

O ΠΑΠΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ! ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ CORRIRE DE LA SERA-ΒΙΝΤΕΟ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος!

Ο Πάπας Βενέδικτος θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Βατικανό!


Οι φήμες υπήρχαν από το Σεπτέμβριο του 2011, όταν υπήρχαν πληροφορίες ότι η παραίτησή του αναμένεται εντός του 2012, γεγονός που είχε διαψεύσει το Βατικανό. Οι τότε φήμες έκαναν λόγο για παραίτηση λόγω ηλικίας.                                                          http://olympia.gr/2013/02/11/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%ac%cf%80%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84/            Ο Πάπας παραιτείται.
"Φεύγω για το καλό της Εκκλησίας."        


«Νιώθω το βάρος της εργασίας. Αφήνω για "Ingravescentem aetatem". Έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας της πράξης μου.Η Δύναμη χρησιμοποιείται για να οδηγήσει το σκάφος του Αγίου Πέτρου. " Ο Πάπας ανέφερε στις 28 Φεβρουαρίου το τέλος της θητείας του και ζήτησε να υποδείξει ένα κονκλάβιο για την εκλογή διαδόχου.   "Μετά την εξέταση κατ 'επανάληψη στη συνείδησή μου ενώπιον του Θεού ,έχει έρθει με βεβαιότητα η ώρα για φύγω γιατί η δύναμή μου, και η προχωρημένη ηλικία μου, δεν είναι πλέον κατάλληλη για να ασκήσει σωστά το υπουργείο του Πέτρου." Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανακοίνωσε ότι θα αφήσει τον παπισμό από τις 28 Φεβρουαρίου.. Κάνει προσωπικά, στα λατινικά, κατά τη διάρκεια του εκκλησιαστικού συμβούλιου την αγιοποίηση των μαρτύρων του Οτράντο.
Ο Joseph Ratzinger,[Ιωσήφ Ρντζνίγκερ] 86 ετών, στις 16 Απριλίου 2005, εξελέγη Πάπας από το κονκλάβιο, μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου Β '.            http://www.corriere.it/cronache/13_febbraio_11/papa-lascia-pontificato_d6c03642-7438-11e2-b945-c75ed2830f7b.shtml     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ CORRIERE DE LA SERA:Corfiatiko.blogspot.com.           

Ο αδελφός του πάπα, Γκέοργκ Ράτσινγκερ, 89 ετών, γνώριζε τα σχέδια μήνες πριν την παραίτηση του Βενέδικτου XVI. "Ήμουν ενήμερος», είπε στνη Welt-Online, σημειώνοντας ότι "ζυγίζει την ηλικία." Ο γιατρός είχε συμβουλέψει τον πάπα, 85 ετών, να μην κάνει περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό. Επίσης, το περπάτημα είχε γίνει πιο δύσκολο : "Ο αδελφός μου ελπίζει σε περισσότερη ξεκούραση στην μεγάλη ηλικία", πρόσθεσε. Lombardi: Ο Πάπας μας αιφνιδίασε
"Ο Πάπας μας αιφνιδίασε λίγο" , δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ο οποίος κάλεσε τους δημοσιογράφους στις 12.30 στο γραφείο Τύπου του Βατικανού. "Έχουμε παρατηρήσει την κόπωση και την κούραση του Πάπα περισσότερο από ό, τι πριν », δήλωσε ο Lombardi πάλι, ανατρέχοντας στους λόγους που οδήγησαν τον Πάπα να παραιτηθεί, συμπεριλαμβανομένου ότι ο Ράτσινγκερ έδειξε ακριβώς τη φυσική προσπάθεια για την ανταπόκριση στον ρόλο του.
Δεν υπάρχει κίνδυνος σχίσματος
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, επίσης αποκλείει, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων,την υπόθεση ότι η παραίτηση του Πάπα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχίσμα μεταξύ εκείνων που ακολουθούν το επόμενο Πάπα και εκείνων που παραμένουν δεμένοι στον Βενέδικτο XVI. "Νομίζω ότι ο Πάπας έχει σκεφτεί τα πάντα συνειδητά για την κατάσταση και πιστεύω ότι δεν είχε κανέναν φόβο αυτού του είδους, διότι λέγοντας σαφώς ότι για την άρση του ρόλου του παντίφικα, όπως απαιτείται από το εκκλησιαστικό δίκαιο, δεν υπάρχει καμία συζήτηση που πρέπει να γίνει επ'αυτού. Από τις 28 Φεβρουαρίου  ο Πάπας παραιτείται από το υπουργείο του. Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε μαζί του, αλλά δεν θα έχει πλέον το έργο της διοικήσεως της Εκκλησίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, και γι 'αυτό σε καμία περίπτωση  δεν υπάρχει κίνδυνος σύγχυσης και διαίρεσης στο θέμα αυτό. "  http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2013-02-11/papa-lascia-pontificato-febbraiio-114943.shtml?uuid=Abm8RITH    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ISOLE 24 ORE:Corfiatiko.blogspot.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου