Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Νέα πρόκληση: Διόρισαν μόνιμο ιμάμη στην Αγιά Σοφιά.

Σε άλλη μια προκλητική κίνηση προχώρησε η τουρκική πλευρά καθώς όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή αποφασίστηκε ο διορισμός μόνιμου ιμάμη στην Αγιά Σοφιά σε μια θέση που αν και υπήρχε από το 1935, επί χρόνια παρέμενε κενή.
Νέα πρόκληση: Διόρισαν μόνιμο ιμάμη στην Αγιά Σοφιά
Σύμφωνα με την απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φατίχ, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος, και της υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται η Αγιά Σοφιά, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας.

Όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές την ημέρα».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε απαγγελθεί το Κοράνι για πρώτη φορά μέσα από το εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς.


Το Σάββατο, δε, μουεζίνης απήγγειλε το «αζάν» τη μουσουλμανική ψαλμωδία για κάλεσμα της προσευχής προς τους μουσουλμάνους.
 Η απόφαση ελήφθη την ίδια ημέρα κατά την οποία ο Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης ονειρευόμενος τα... 2,5 εκ. τετραγωνικά χιλιόμετρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διευρύνοντας τη σημερινή Τουρκία σε Ανατολή και Δύση, Βορά και Νότο.

Μιλώντας σε κοινοτάρχες, στο κτίριο της προεδρίας στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την αμφισβήτηση της Συνθήκης, τονίζοντας: «Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάνη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος. Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάνη και ας ενοχληθούν κάποιοι. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε».

«Οι νέοι μας πρέπει να ερευνήσουν καλά τη Λωζάνη. Αυτός που έφτιαξε το κόμμα μου και υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάνης, ήταν σωστός; Έκανε κάτι έξυπνο; Ας αναρωτηθούμε. Εγώ θέλω οι νέοι να είναι σαν τους μελισσοκόμους» είπε χαρακτηριστικά.
http://www.protothema.gr/world/article/621346/nea-proklisi-diorisan-monimo-imami-stin-agia-sofia/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου