Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Θύελλα αντιδράσεων για τη μετακίνηση του πάτερ Παρασκευά.

Η μετακίνηση του πάτερ Παρασκευά Αγάθωνος από την ενορία Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στη Λακατάμια έφερε θύελλα αντιδράσεων, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει ότι "επειδή τα όσα διαδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και αποπροσανατολίζουν από τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο π. Παρασκευάς ζήτησε να μετακινηθεί από τον ναό του, σημειώνουμε με έμφαση πως ο π. Παρασκευάς εξαναγκάστηκε, στην πραγματικότητα, από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής προς παραίτηση, όταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης μετά από διαδοχικές ενέργειες, απαίτησε να επιβάλει στον Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου Εκκλησιαστική Επιτροπή, αποτελούμενη στην πλειοψηφία της από δικούς του ανθρώπους, γιατί όπως μας είπε ο ίδιος σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, ήθελε μέσω αυτού του σχήματος να έχει τον πλήρη έλεγχο της Επιτροπής και του Ναού».

Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει πως «ο π. Παρασκευάς, εξέφρασε τη διαφωνία του προς τις ενέργειες του Μητροπολίτη, αλλά και τους φόβους του για τους ορατούς κινδύνους πρόκλησης πολλών προβλημάτων στον Ναό από μια Επιτροπή που θα είχε «τον αέρα» του Μητροπολίτη» σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, οι φόβοι, οι ανησυχίες και η τεκμηριωμένη διαφωνία του έπεσαν στο κενό. Βλέποντας, έτσι, την αδιαλλαξία του Μητροπολίτη στην εξεύρεση άλλης λύσης, αποφάσισε πως το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να υποβάλει παραίτηση από τον Άγιο Χρυσόστομο, και να ζητήσει να μετακινηθεί κάπου κοντά στο χωριό του, Καπέδες».

«Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, άλλο σημαίνει στους Καπέδες, όπως διέδωσε η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και άλλο το κοντά στους Καπέδες, όπως ζήτησε ο π. Παρασκευάς. Τώρα, αν ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, για τους δικούς του προφανώς λόγους, τοποθέτησε τον π. Παρασκευά στους Καπέδες, είναι άλλο θέμα, που  δεν αναιρεί τους πραγματικούς λόγους παραίτησης του π. Παρασκευά.

Η αναστάτωση στην ενορία του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λακατάμιας συνεχίζεται. Η ενορία και το εκκλησίασμα απαιτούν την παραμονή του π. Παρασκευά Αγάθωνος και στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα προς τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής ότι δεν θα αποδεχθούν ετσιθελικές αποφάσεις που δεν συνάδουν ούτε με τον Καταστατικό Χάρτη της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου ούτε με το δίκαιο και το σωστό», καταλήγει η Επιτροπή Αγώνα.
sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου