Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

«Εκοιμήθη» ο Δεσπότης μας!

Ο Μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος «έφυγε» σε ηλικία 78 ετών, έχοντας συμπληρώσει 43 έτη ποιμαντορίας στην Εκκλησία των Φιλίππων.

 

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων,
Νεαπόλεως & Θάσου κ. Προκόπιος υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης, κοντά στη μητροπολιτική οικία του στην εκκλησιαστική κατασκήνωση που διατηρεί η Μητρόπολη ΦΝΘ στο νησί. Ήταν 78 ετών.
Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00. Ο Μητροπολίτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, αλλά ήταν ήδη αργά. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου έχει οριστεί -ως ο αρχαιότερος- ο Σεβασμιώτας Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Λεπτομέρειες για το πότε θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Προκόπιος (κατά κόσμον Μιχαήλ Κωνσταντίνου Τσακουμάκας) γεννήθηκε στο χωρίο Βουνό της Χίου το 1939. Αποφοίτησε το 1958 από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου και στην συνέχεια μπήκε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1963. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1960 και Πρεσβύτερος το 1965. Υπηρέτησε έως το 1974 Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Το 1974 εξελέγη Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Ενθρονίστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παύλου στις 15 Ιουνίου του ίδιου έτους. Εκοιμήθη το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου