Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Γιατί ο Ελληνισμός περιμένει την 25η Σεπτεμβρίου.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους.

«Ο χάρτης του κόσμου μετά τις 25 Σεπτεμβρίου θα σχεδιαστεί με ένα καινούργιο κράτος. Όχι περιοχή, αλλά κράτος: Κουρδιστάν».

Αυτό γράφει σε πρόσφατο άρθρο του ο «τούρκος» συγγραφέας-δημοσιογράφος Τζεμίλ Τουράν, γεγονός που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες του διαμελισμού της Τουρκίας, ο οποίος επιχειρείται να γίνει σταδιακά και κατά το δυνατόν ειρηνικά, προκειμένου να μην ξεσπάσει ένταση στην περιοχή, κάτι όμως που μόνο εύκολο δεν είναι.
Ως γνωστόν, οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν ανακοινώσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 25 Σεπτεμβρίου για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του ιρακινού (νότιου) Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται, ως η απαρχή της δημιουργίας ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

Απέναντι τους δεν βρίσκονται μόνο οι Τούρκοι αλλά και οι δυνάμεις των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης που σταθμεύουν στο ιρανικό (ανατολικό) Κουρδιστάν και οι εφεδρείες τους που είναι γνωστές με την ονομασία Μπασίτζ.
Αυτοί λοιπόν έλαβαν εντολές να ξεκινήσουν επιστράτευση στα πλαίσια προετοιμασίας για πιθανό πόλεμο του Ιράν ενάντια στο ιρακινό Κουρδιστάν σε περίπτωση που ανακηρύξει την ανεξαρτησία του από την Βαγδάτη.
Αυτό αναφέρει ο Κούρδος δημοσιογράφος του Ιράν, Αζάντ Μουστοβί.


Ο κουρδικός στρατός στο βόρειο Ιράκ είναι οι Πεσμεργκά, που έγιναν γνωστοί από τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Είναι εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι από τις δυτικές χώρες, μιας και το Κουρδιστάν είναι και επιθυμία των Δυτικών.
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης κουρδικής καταγωγής έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεσή τους να πολεμήσουν ενάντια στους συμπατριώτες τους στο Ιράκ. Στο πλευρό τους, σύμφωνα με τον Μουστοβί, βρίσκονται Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεσή τους να πολεμήσουν ενάντια στους συμπατριώτες τους στο Ιράκ.
Οι Κούρδοι ζούνε διαμελισμένοι σε τέσσερις χώρες. Βόρεια Συρία (δυτικό Κουρδιστάν), βόρειο Ιράκ (νότιο Κουρδιστάν), νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο Κουρδιστάν) και βορειοδυτικό Ιράν (ανατολικό Κουρδιστάν). Οι Κούρδοι στο Ιράν αντιστοιχούν στο 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
Η δημιουργία Κουρδιστάν μόνο αναίμακτα δεν θα γίνει, ενώ στην Τουρκία βλέπουν πως ακολουθεί ο Πόντος, με την συμβολή κυρίως της Ρωσίας και των Ελλήνων του Πόντου που ζουν εκεί, ενώ ήδη διοργανώνονται εκδηλώσεις σε σχέση με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων ανά τον κόσμο.


Στην πανικοβλημένη Τουρκία, έχει περάσει νομοσχέδιο, με το οποίο απαγορεύεται οι βουλευτές να χρησιμοποιούν τον όρο «Γενοκτονία των Αρμενίων». Η απαγόρευση αφορά και τους όρους «Κουρδιστάν» και «κουρδικές περιοχές», ενώ ψέγονται και όσοι μιλούν υπέρ του Πόντου.
Δημοσίευμα του Public Radio of Armenia αναφέρει όσοι παραβιάζουν την απαγόρευση θα τιμωρούνται «για προσβολή της ιστορίας και του κοινού παρελθόντος του τουρκικού λαού».
Ό,τι και να κάνουν οι Τούρκοι, δεν μπορούν να εμποδίσουν την έλευση της 25ης Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που πρέπει να εκληφθεί ως ένα χαρμόσυνο μήνυμα στον απανταχού Ελληνισμού.
Η Τουρκία θα διαλυθεί και ο καθένας θα πάρει τα εδάφη του. Έτσι δεν λέει μια προφητεία;
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου