Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η Μητρόπολη Πειραιώς ξεκαθαρίζει τη θέση της για τη Μονή Βατοπαιδίου και τον Ηγούμενο Εφραίμ.

Ι.Μ. Πειραιώς: Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει τη θέση της τόσο για τη Μονή Βατοπαιδίου, και το σπουδαίο έργο που επιτελεί, όσο και για τον Ηγούμενο Εφραίμ, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ύστερα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Στο δημοσιευθέν στο διαδίκτυο κείμενό μας «Έκτακτη διπλή σύναξη Αγίου Όρους ρουτίνας ή σκοπιμότητας» με θέμα την στάση του Αγιωνύμου Όρους Άθω επί της «Συνόδου» της Κρήτης που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ως προς το περιεχόμενό του από το υπ’ αριθμ. Φ. 2/32/1400/2/7/17-30.6.2017 Μήνυμα της Εκτάκτου Διπλής Ιεράς Συνάξεως παρετέθη από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ αυτούσιο κείμενο υπογράφοντος ως «Ιλαρίων Μοναχός Αγιορείτης» εις το οποίον επί λέξει αναφέρεται διά τον Πανοσιολογιώτατον Καθηγούμενον της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ: «Πως μετά την “θαυματουργική” δικαίωσή του από το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Αγίου Όρους…» επιθυμούμε να διευκρινίσωμε ότι όπως πλειστάκις ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ σε Ανακοινωθέντα και κείμενά του δημοσίως έχει καταδείξει δεν υπήρξε υπαιτιότητι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και του Καθηγουμένου Αυτής οιονδήποτε σκάνδαλο αλλά αντιθέτως δικαία και οφειλομένη εκ των ιερών Κανόνων και των θεσμίων της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας διαφύλαξις, υπεράσπισις και προστασία των ιερών δικαίων της ειρημένης Σεβασμίας Μονής.
Ο δημιουργηθείς μέγα θόρυβος οφείλετο προδήλως εις πολιτικά και μιντιακά δυσώδη παίγνια και βέβαια εις τον εμπαθή αντικληρικαλισμό ικανής μερίδος του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου.
 vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου