Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα – Ποια προφητεία αφορά (ΒΙΝΤΕΟ).

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η «άγρια φορολογία» προκαλεί «άγριες καταστάσεις» και ήδη επιχειρηματίες επιτίθενται κατά δημοσίων υπαλλήλων, με «φονικές», όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, διαθέσεις.
Στην προφητεία που λέει «θα βάλουν δυσβάσταχτους φόρους αλλά δεν θα προλάβουν» να τους εισπράξουν», θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και το «δεν θα μπορέσουν να τους εισπράξουν».
Μέχρι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο διαλύει οικονομίες, όπου το καλούν, παραδέχθηκε πως στην Ελλάδα η φορολογία είναι πρωτόγνωρη.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» η Ντέλια Βελκουλέσκου, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι φόροι στην Ελλάδα εμποδίζουν πλέον τις επενδύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια προκρίνει την διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις με στόχο την αποκλιμάκωση της φορολόγησης.
Ο κλοιός σφίγγει όλο και περισσότερο. Ακόμα και ιστορικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και η Ελλάδα οδεύει προς ολοταχώς προς «βενεζουελοποίηση».
Τίτλοι τέλους πέφτουν για την ιστορική εταιρεία «ΑΓΝΟ», η οποία κηρύχθηκε πτωχευμένη το 2014 και τώρα, τρία χρόνια μετά, αναμένεται να ορίσει το Πρωτοδικείο ημερομηνία, πιθανότατα στις αρχές του Φθινοπώρου, ώστε να διεξαχθεί ο πλειστηριασμός.
Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές έχουν ισοπεδώσει την μεσαία τάξη.
Οι φορολογούμενοι που προσπάθησαν και κατάφεραν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους, μέσα από τη σκληρή τους δουλειά, διαπίστωσαν ότι στην καλύτερη περίπτωση το 70-75% των εισοδημάτων τους «πήγε» στο κράτος. Τα χρήματα που τους απέμειναν όχι απλά δεν έφθασαν για να ζήσουν αλλά χρειάστηκε, όσοι είχαν, να βάλουν χέρι στις όποιες οικονομίες τους καθώς, υπάρχουν περιπτώσεις που η φορολογία, με τις προκαταβολές ξεπερνά το 104%.
Υπό αυτές τις αντίξοες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, το Κράτος απαιτεί από τους πολίτες να είναι «νομοταγείς».
Η φοροδιαφυγή αποτελεί , αν μη τι άλλο, έγκλημα, ωστόσο στις μέρες μας τείνει να αποτελέσει, αν δεν αποτελεί ήδη, «άμυνα» της πραγματικής μεσαίας τάξης απέναντι στην φοροεπιδρομή του Κράτους, το οποίο έχει βαλθεί να πάρει τα πάντα, στο πλαίσιο εφαρμογής της Ατζέντας 2030.


Η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη που σε λίγο δεν αποκλείεται να θρηνήσουμε θύματα, καθώς η απόγνωση είναι «κακός σύμβουλος». Την «νύφη» ενδέχεται να πληρώσουν πρώτα οι εκπρόσωποι του κράτους, σε ό,τι αφορά την άμεση επαφή με τους πολίτες, δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας, αν λάβουμε υπόψη μας το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πάτμο, το περασμένο Σάββατο.
Επιχειρηματίας επιτέθηκε και ξυλοφόρτωσε εφοριακό. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha o επιχειρηματίας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν ήξερα ότι ήταν εφοριακός θα τον έπνιγα στη θάλασσα!».
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον επιχειρηματία, αμετανόητο, να αναφέρει ότι κυνήγησε τον εφοριακό μέχρι έξω από το αστυνομικό τμήμα και πως δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη!
Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν αποκλείεται να συμβούν μαζικά τέτοιου είδους περιστατικά κατά των υπαλλήλων του Κράτους.


 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου